Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
previews
Injustice 2

Vi har prøvet Injustice 2

Vi besøgte NetherRealm i Chicago, og fik lov til at prøve studiets næste kampspil.

Det er nu nogle år siden at NetherRealm udgav Mortal Kombat 9, og derigennem formåede at puste nyt liv i en ærlig talt døende serie. Før det fik vi nemlig serveret det ene ringe Mortal Kombat-spil efter det andet, og sågar også et dårligt DC-kampspil i form af 2008's Mortal Kombat vs DC Universe. Problemet der lod til at spolere det hele på dette tidspunkt var fordi at Midway (der ejede Mortal Kombat på det tidspunkt) og DC Comics ikke ønskede eksplicit imellem de forskellige universer. Sub-Zero måtte ikke rive hovedet af Batman, Scorpion måtte ikke brænde Superman levende, ja den er vist feset ind.

Men spillet formåede trods alt at så et frø hos udviklerne, og dette frø voksede sig til det der gik hen og blev Injustice: Gods Among Us, som udkom tilbage i 2013. Det var hvad tegneseriefans havde ventet på. Spillet var en kritisk succes, og vandt endda "Best Fighting Games" ved E3 i 2012. I begyndelsen af udviklingsperioden var der masser af diskussioner imellem NetherRealm, Warner Bros. og DC Comics. Disse diskussioner blev for alvor brandvarme da NetherRealm afslørede at de ville gøre Superman til en tyran, en diktator på jorden. Men som udviklingen fortsatte og præmissen blev videreudviklet blev DC og Warner til sidst solgt, og de endte sågar med at ekspandere universet for at akkommodere spillets historie i tegneserier. Det legendariske tegnespilshus hjalp desuden i sidste ende med at udviklere videre på historien, udseendet og karaktererne.

Historien er som følger: Jokeren kidnapper og begynder at operere på en gravid Lois Lane, og når Superman ankommer for at redde hende bliver han bedøvet med en gift af Harley Quinn og Joker. Giften gør at han ser Doomsday, og begynder at angribe ham for at beskytte Lois og hans ufødte barn. Hvad han ikke ved er, at han faktisk tæver løs på Lois. Batman forsøger at få Superman til at stoppe, men det er for sent. Lois er blevet dræbt af hendes mand. Derudover har Jokeren placeret en atombombe inden i hende, og den går og dræber millioner af mennesker.

Superman, der nu er ramt at sorg og vrede, bliver sindssyg, og sammen med Batman finder de Jokeren. Batman forsøger at forhindre Superman i at miste besindelsen, men til sidst slår Superman sin hårde næve direkte igennem skurken, og dræber ham på et splitsekund. Derfra lover Superman at han aldrig vil lade noget lignende ske igen. Han kroner sig selv som hersker over Jorden, og lover at stoppe al ondskab hvor end han findet det. Batman, der stadig ærer sit moralske kodeks og nægter at slå ihjel, ønsker at stoppe Superman, og alle dem der står ved hans side.

Det er så forfriskende at se Superman som noget andet end bare en maskot for spejderforeningen. Han mener selv at han har kræfterne til at ændre verden til noget bedre, og han beslutter at det at indespærre ondskab ikke kan stoppe den i sidste ende. Indespærring udskyder bare det uundgåelige. Dræber man tværtimod skurkene er de væk for evigt. Vi anbefaler at I læser tegneserierne - de er fantastiske!

Injustice 2

Dette bringer os til Injustice 2. Hvordan forbedrer man det fundament der blev lagt i det forrige spil? Den største nyhed kommer i form af Gear-systemet. Du kan nemlig optjene grej, rigtig grej som man eksempelvis ser i et RPG. Ligesom i spil som Diablo, Final Fantasy og Nioh ændrer det grej du vælger den måde du bruger din karakter på. Noget grej kan indeholde meget Strength, hvorimod noget andet kan give flere livspoint. Alternative kostumer til de diverse karakterer er selvfølgelig ikke noget nyt, men forskellen er her at grejet ændrer alt ved en given karakter - det er meget, meget mere end bare kostumer.

Da vi spillede spillet endte vi med at kæmpe imod en lyserød Superman med en gylden kappe, og en Batman i et hvidt kostume som så mere tech-orienteret ud end normalt. Ifølge Tyler Landsown, der er Community Specialist hos NetherRealm, så er der en række overraskende kombinationer i spillet, og at dette vil imponere selv den mest kyniske fan. Da han blev spurgt om hvorvidt man ville kunne få samtlige karakterer til at ligne klovne ved at farve deres grej, så var svaret dog "nej". Hver karakter har et distinkt look, og dette kan spilleren ikke bryde, og det gælder også bestemte farvekombinationer. For dog at give spilleren en smule frihed i forhold til farvelægningen gør de dog det samme som i Destiny og har implementeret Shaders. Dette er farvepakker, som giver spilleren tilpasningsfrihed men bibeholder selve karakterens design. Disse Shaders kan du optjene, præcis som med grejet. Så hvis du ønsker at Batman skal ligne Adam West-versionen, så ligger dette lige for.

Injustice 2Injustice 2
Injustice 2Injustice 2