Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
previews
Agents of Mayhem

Agents of Mayhem

Udvikleren bag Saints Row har lavet et spil der føles som... ja, Saints Row.


Agents of Mayhem

Indtil videre har vi kun hørt småtterier omkring Volitions kommende Agents of Mayhem, såsom det faktum at vi kommer til at spille som de amoralske Agents, der kæmper imod en ondskabsfuld kraft i Sydkorea. Dog fik vi for nylig endelig muligheden for selv at prøve spillet under en preview-begivenhed i London, og der fik vi lov at se hvordan Saints Row-udviklerens seneste projekt leverer de gakkede, mærkværdige ideer som de er kendt for. Det er faktisk hele studiets identitet efterhånden.

I demoen fik vi lov til at spille en håndfuld missioner, hvoraf den ene var en slags introduktion til spillet, og en anden var en introduktion til de diverse Agents. Resten af tiden stiftede vi bekendtskab med de forskellige missioner, og de taktikker man kan benytte for at gennemføre dem. I forhold til selve historien er der ikke meget at sige som i forvejen ikke er blevet sagt; du er en Agent of Mayhem som skal knuse den onde Legion-organisation, en ondsindet privat hær der terroriserer verden, men du er en amoralsk helt der handler udelukkende af dine egne grunde. Som du måske forventer så manifesterer dette sig i karakterer som ikke ønsker at spille efter reglerne, som laver jokes i mærkværdige situationer og som egentlig bare arbejder for dem selv.

Problemet med disse karakterer er, at de til tider kan være tåkrummende usjove at have med at gøre. Hele pointen med deres amoralske gemyt er at vende op og ned på den forventede afbildning af en helt, og gøre dem rebelske og kantede, præcis ligesom vi har set i Saints Row. Vi blev derfor overraskede da vi hørte den uimponerende dialog. I åbningsmissionen spiller du eksempelvis som Hollywood, en reality-stjerne som nu er soldat, Fortune, en colombiansk pirat, og Hardtack, en stor fyr med en shotgun. Udvekslingerne mellem disse tre føles for det meste som tegnefilm for børn, men hvor klichéfyldt eksposition følges op med masser af banderi og hårdt sprog, som hurtigt leder til en fragmenteret følelse. Det blev en smule bedre som vi spillede, og Daisys mission skabte nogle mere troværdige og sjove øjeblikke, men for det mest lod det simpelthen til at spillet prøvede for meget.

Agents of Mayhem foregår i Saints Row-universet, og vi behøvede nærmest ikke at spille for at lade det sive ind. Da vi gik ind ad døren i rummet hvor demoen skulle opleves, var hele rummet dækket til med lila, som er farven for 3rd Street Saints-gruppen. Der var sågar store Fleur-de-lis-symboler alle vegne, som er Saints' symbol. Men det er ikke alt, da agenten kaldet Kingpin faktisk er Pierce Washington fra Saints Row-spillene, og der er mange flere referencer der gemmer sig i Agents of Mayhem. Er du fan af serien vil du helt sikkert finde tonsvis af små nik i den retning, selvom historien ikke direkte er forbundet til serien.

Agents of Mayhem

Du vil særligt kunne lide det hvis du er fan af Saints Row IV, men hvis du bedre kan lide de tidligere spil i serien, dem som er mere bundet til virkeligheden, men som stadig var lidt hårde i filten uden at gå helt overbord i sci-fi, så kommer dette ikke til at være for dig. Agents of Mayhem er actionfyldt, urealistisk, farverigt og simpelt hele vejen igennem, og der er nærmest intet seriøst indhold at finde her. Det handler alt sammen om at få spilleren til at grine, selv hvis der er en privat hær der slår millioner af mennesker ihjel.

Dette gælder også spillets gameplay. Selvfølgelig vil dette ændre sig alt efter hvilken agent du vælger at spille med, da de alle har forskellige våben og grej, men ideen er at du kontrollerer dem i tredjeperson i en åben verden, og skyder på fjender overalt, præcis som du gør i Saints Row. Der er særligt fokus på konstant at være i bevægelse, og dette afhjælpes af et særligt "triple jump", og andre lignende tiltag, der gør din karakter mere manøvrerbar. Det betyder at temperaturen altid er høj, og det er aldrig kedeligt. Selv med den lettere sværhedsgrad bliver du hårdt straffet for at stå stille.

Agents of Mayhem
Agents of MayhemAgents of MayhemAgents of Mayhem