Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Far Cry 5

Vi har set Far Cry 5 i aktion!

Far Cry 5 leverer et nyt, forfriskende tag på den kendte formel, og vi har set spillet i aktion.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Frihed. Tro. Skydevåben. Ubisofts nyeste kapitel i Far Cry-serien holder et kynisk spejl op imod verden som vi kender den, en verden der ikke kan finde ro, på renden af samfundets største ændring nogensinde.

Hope County findes ikke, men den virkelighed spillet portrætterer er, ifølge Ubisoft, bare et alkohollugtende åndedræt væk. Der er stadig den humoristiske undertone der blev grundlag af Jason Brody og Ajay Ghale i henholdsvis Far Cry 3 og Far Cry 4, men derudover betræder dette nye kapitel ny grund, for din karakter er i denne omgang én du selv skaber. Ja, en introducerende tilpasningsmodul er blevet tilføjet, så du kan se ud præcis som du ønsker.

Din rolle er dog bestemt på forhånd. Du er Deputy Sheriff, og dette ansvar har givet dig opgaven om at knuse en ondsindet bande, og med selvsikkerhed og en vilje af stål begiver du dig ind i Hope County for at arrestere bandens leder, Joseph Seed. På bizar vis overgiver Seed sig uden videre debat. Tricket er dog, at ingen af hans passionerede følge vil tillade at du forlader stedet igen. Du bliver faldt i ryggen, kidnappet og låst væk. På en eller anden måde formår du at flygte, så er vi på den igen. Ubisoft leverede dog ikke mange detaljer her, men pointen er at nu bliver du nødt til at neutralisere Seed på den hårde måde.

Dette er en annonce:
Far Cry 5
Far Cry 5Far Cry 5Far Cry 5

Spillets personlighed er nu splittet, fordi beboerne i Hope har det svært med at om de skal være helt og holdent loyale overfor Seed, og hans dertilhørende kult "Project at Eden's Gate", eller om de ultimativt sætter deres lid til lovens lange arm. Spillet handler ikke om dig, det handler om dem. Ubisofts intention er at skabe en levende, ægte verden der skal være medrivende for spilleren, og som konstant beder en om at skille fjenderne fra vennerne. Over tid skaber du et oprør imod kulten, som har mottoet "You Must Prepare to be Tested", og denne ene udtalelse har mange frygtindgydende konnotationer. Som der efterhånden er kutyme for i serien, er frygt og trussel en konstant og allestedsnærværende faktor. Den farlige stemning er så tyk at man kan skære i den med en smørkniv. Konflikter af alle slags ligger og ulmer under overfladen, og dette eksemplificeres glimrende ved byens idyliske, Montana-agtige ro kontra den uhyggelige stripklub, Spread Eagle, der ligger som en stykke neondystopi midt i de pæne omgivelser.

"I am your father and you are my children," hører man Joseph Seed sige i traileren, der er udkommet i dag. Hans kampagne imod folket i Hope County bliver beskrevet som The Reaping, med klare religiøse, særlige kristne, forbindelser. Det er kristne motivationer, men med klare diabolske forskruninger. Seed og hans søskende invaderer hjem og holder pistoler mod folks pander imens de erkender deres synder, og hvis ikke kyler de dem om på ladet af en vogn, og køre dem afsted for at blive "døbt". Ja, det betyder at de drukner dem. Joseph refererer til sin familie som Heralds. I virkeligheden er de bare ondsindede og magtliderlige.

Dette er en annonce:

Vi har tre eksempler på den slags mennesker der arbejder på din side for at besejre Seed. Pastor Jerome er en præst der ikke længere kan se bort fra de lidelser hans folk gennemgår, og hans ord er nu blevet erstattet med en jagtriffel og en skudsikker vest. Mary May ejer The Whistling Beaver, en bar der nu tjener som base for vores allierede. Seed-folket stjal hendes mor og bror, og efterlod hendes far med absolut intet. Endelig er der Nick Rye, Hope Countys helt, som hjælper dig fra luften i hans fly.

HQ
Far Cry 5

Samarbejdet med Hope Countys modstandsbevægelse vil forme hvordan missionerne udfolder sig. Denne designbeslutning ledte også til at samtlige missioner nu kan gennemføres kooperativt med en ven. Selvom dette tegner til at Far Cry-seriens karakteristiske frihed går tabt i alt for meget narrativ, så lover Ubisoft at der stadig er meget fokus på opfindsomhed, og der er da også mange, mange forskellige våben at vælge imellem, lige fra høtyve til granatkastere. Kampsystemet i køretøjer er blevet redesignet, og det gælder særligt de kampe men begiver sig ind i fra luften. I traileren ser vi desuden en blå muskebil brænde gummi af, men der er også traktorer, ATV'er og både.

En sidste ting er at vi særligt ser frem til featuren kaldet Fangs for Hire, der lader spilleren slippe glubske dyr løs på fjenderne. Traileren viser en brun bjørn gå efter en panikslagen fjende. Du kan se hvad de mener med humor...

Far Cry 5 ankommer på PS4 Pro, PS4, Xbox One, Xbox Scorpio og Windows PC d. 27 februar 2018. Her er traileren.

HQ

Relaterede tekster

Far Cry 5Score

Far Cry 5

ANMELDELSE. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Far Cry-serien skifter eksotiske lokationer ud med noget mere politisk og jordnært. Magnus har tilbragt masser af tid i Hope County, og er klar med en dom...Indlæser mere indhold