Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
previews
Strange Brigade

Strange Brigade er en mærkelig størrelse

Rebellion forsøger sig med noget lidt andet end Sniper Elite-serien, og vi prøvede deres nye spil ved E3.

  • Tekst: Sam Bishop

Rebellion afslørede deres kooperative skydespil Strange Brigade tidligere på måneden, og det er et spil der tager dig til de britiske kolonier i 1930'erne, så du kan skyde på mytologiske væsener. Vi fik chancen ved E3 for at prøve spillet en smule, for at kunne se om vi udover bare at overleve kunne få fat på de store skatte spillet stiller foran dig.

Før vi begav os ud på vores eventyr skulle vi vælge én af fire forskellige eventyrere, og en af os valgte Professor Archimedes de Quincy, og en anden valgte Frank Fairburne. Den førstnævnte karakter var en relativ balanceret størrelse, og han kunne skifte imellem en semiautomatisk pistol og et maskingevær, hvoraf Fairburne var mere en snigskytte. Hver af disse karakterer har ikke bare en unik tilgangsmetode, men også deres egen visuelle stil, så vi satte pris på individualiteten imellem dem, og der er nok én af de fire der falder i enhvers smag.

Vi begav os derefter ud på vores eventyr, og demonstrationen fandt sted i en kæmpe jungle i kolonierne, som desuden indeholdte noget lignede aztekisk arkitektur. Alt imens du dræber mindre fjender som zombier går du gradvist videre til stærkere fjender som mumier, der kan rejse allierede fra jorden, såvel som større boss-agitige fjender som en gigant med en tyrs hoved. Når disse alle er faldet åbner der sig nye passager i banen, og her kan du slås mod flere skurke.

Strange Brigade
Strange BrigadeStrange BrigadeStrange Brigade

Disse områder tillader flere muligheder i forhold til gameplay, såvel bestemt risikoer. Igennem hver de små individuelle arenaer er der lysende kugler som du kan skyde for at aktivere visse miljøbestemte fælder, såsom roterende knive, pigge og faldende træstammer, men disse kan naturligvis også påvirke dig og dine holdkammerater såvel som fjenderne. Der var eksempelvis et enkelt tilfælde hvor en fra vores hold passede sig selv, da pigge fløj op fra jorden og endte den pågældende holdkammerats liv øjeblikkeligt. Dette skyldtes at en anden fra holdet havde leget lidt med de lysende sfærer, så man skal så sandelig være påpasselig før man aktivere fælderne.

Et andet aspekt af spillet der fangede vores interesse var de kræfter som hver enkelt karakter har. Imens vi dræbte flere og flere fjender og ramte dem med vores våben voksede en bar i bunden af skærmen, og da den blev fyldt kunne vi aktivere den med A-knappen (via en Xbox One-controller på PC). Archimedes de Quincy kunne fremmane en ildkugle, som splittedes til flere små ildkugler som selv fandt vej til fjenden. Fairburne kunne kaste sig hovedkuls ind i en gruppe af fjender og kaster dem langt væk i processen. Vi forventede ikke at det overnaturlige aspekt af spillet også ville inkludere karaktererne selv, så dette var en overraskelse, da disse evner virkelig giver holdet et boost hvis man er bakket op i et hjørne.

For at holde hele oplevelsen frisk og interessant så har Rebellion placeret våbenkasser omkring på banen, og disse opdateres løbende, så spillere hele tiden kan investere i nye våben. Et af højdepunkterne fra vores E3-demonstrationen var en shotgun kaldet Krakatoa, som gjorde et fantastisk stykke arbejde i at sende talløse fjender til deres endeligt, og det er værd at notere, at dette var et ganske særligt våben, så det havde en speciel plads ved siden af ens hovedvåben og pistolen. Den havde ikke meget ammunition, og vi løb da også tør en række gang. Heldigvis er der tasker med ammunition spredt ud omkring på banen, men du skal stadig sørge for at hvert skud rammer noget.

Det bedste ved vores tid med spillet kom dog i form af spillets unikke stil, da det parodierer den imperialistiske attitude overfor kolonierne i 1930'ernes film og populærkultur, og resultatet er et produkt der virkelig er "over the top", med en pragtfuld satirisk kommentator der ligger stemme til herlighederne. Alt dette er velorkestreret og giver anlæg til megen humor, med vi kunne godt tænke os at hovedpersonerne selv bliver mere involverede i dette, da de var helt stille under hele demonstrationen.

Strange Brigade
Strange BrigadeStrange BrigadeStrange Brigade

Selve grafiken spiller også ind i dette design, og hele åbningen og de dertilhørende mellemscener kørte også som en gammel film i sort/hvid med åndssvage titler. Banerne selv viser dog en hvis mængde grafisk kvalitet, og er tydeligvis inspireret af de gammeldags eventyrberetninger fra de skjulte verdener omkring på kloden, samt moderne adapteringer af dette som Indiana Jones. Junglen er frodig, grotterne er dunkle og der er guld spredt ud over det hele, og selvom denne portrættering af verden var ganske problematisk og ukorrekt for 100 år siden, så leverer spillet sådan en tydelig parodiering på denne betragtning, at det aldrig bliver utåleligt. Hvad vi dog vil sige er at vi godt kunne tænke os at se mere variation i områderne. Vi så junglen, men vi håber at de andre baner er meget anderledes.

En kritik vi dog vil rette imod Strange Brigade er spillets nærkamp. Det er præcis det samme som med Sniper Elite-serien, en serie som Strange Brigade låner meget visuel stil og mekanikker fra, nemlig at skyderierne fungerer glimrende på afstand, men når fjenderne kommer tæt på så begynder mekanikkerne at modarbejde en. Dette er dog et større problem end i Sniper Elite, for her kommer fjenderne hele tiden tættere på. Den lidt upræcise styring kan dog rettes inden udgivelsen, så vi krydser fingre.

Det største testament til Strange Brigades kvalitet er dog at da demoen sluttede var vi sultne efter mere, for dette eventyr lader til at have nogle ganske unikke kvaliteter, og vi kan sagtens forestille os at det bliver et spil man løbende nyder med en række venner for humorens skyld.

Strange BrigadeStrange Brigade