Gamereactor follow Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
previews
Dissidia Final Fantasy NT

Dissidia Final Fantasy

Final Fantasy-skurke og helte mødes i den ultimative kamp om krystallen.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Det er efterhånden en del tid siden, at gamle Final Fantasy-kendinge mødtes i en brutal kamp til døden i PSP-klassikeren Dissidia: Final Fantasy. Med en klokkeklar inspiration fra kampene i CGI-filmen Final Fantasy VII: Advent Children bød den oprindelige titel på et 1-mod-1 gameplay, hvor tyngdekraften intet sted var at finde, og velkendte helte demonstrerede deres værd udenfor de mere stille og turbaserede kampe fra deres respektive spil.

Få ting var så tilfredsstillende som at give Sephiroth en omgang akrobatisk klø med Terra Branford, eller uddele tørre tæsk med den vanvittige klovn Kefka Palazzo. Dissidia: Final Fantasy lod den store skare af fans opfylde fantasien om spørgsmål som, hvilken af de mange karakterer fra den 30 år gamle serie, der ville stå tilbage som den største kriger efter kampenes støv havde lagt sig. Selvom spillet nød stor succes, kom det desværre aldrig til Sonys stationære konsol og måtte for evigt forblive forseglet til PSP.

Indtil nu.

Dissidia Final Fantasy NT
Dissidia Final Fantasy NTDissidia Final Fantasy NTDissidia Final Fantasy NT

Nu står vi så her, flere år senere og endelig kan konsolversionen anes i horisonten. Efter længere tid på den japanske arkadescene lander Dissidia: Final Fantasy på PlayStation 4 i begyndelsen af 2018, men denne skribent var så heldig allerede at prøve det nu.

Det første gamle kendinge vil lægge mærke til når de vender tilbage til Dissidia-universet er, at kampene ikke længere er begrænset til 1-mod-1, men er i stedet blivet forhøjet til 3-mod-3. Dette udelukker ikke muligheden for at spille 1-mod-1, men spillets fulde potentiale opnås kun ved at spille førstnævnte.

Ydermere byder Dissidia: Final Fantasy på nogle af de større baner jeg har set i et kampspil. Selvom PSP-originalen havde rigeligt med plads og størrelse, blegnes det fuldstændig i forhold til den nyere udgave. Grundet det akrobatiske Final Fantasy VII: Advent Children-inspirerede gameplay er den store omkreds dog højst nødvendig.

Dissidia Final Fantasy NT
Dissidia Final Fantasy NTDissidia Final Fantasy NTDissidia Final Fantasy NT

Dette skyldes bestemt karakterer som Final Fantasy VII's Cloud Strife eller skurken Garland fra det originale Final Fantasy, der begge katapulterer deres fjender massive afstande efter et angreb. Deres størrelse føles dog ikke tomme, og hvert eneste lille hjørne er fyldt med detaljer og referencer til spillet som de stammer fra. Især dette aspekt er utrolig tilfredsstillende, da fans af de gamle PlayStation 1- og Nintendo-titler endelig kan se en PlayStation 4-version i fuld 3D af deres favorit områder.

Om end det er Alexandria fra Final Fantasy IX, skovene fra Final Fantasy eller Midgar fra Final Fantasy VII er det hele veludført og smukt.

Dissidia Final Fantasy NT
Dissidia Final Fantasy NTDissidia Final Fantasy NT
Dissidia Final Fantasy NT