Gamereactor Close White
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
previews
Far Cry 5

Far Cry 5 - At skabe en troværdig kult

Vi fik muligheden for at se præcis hvordan Ubisoft har skabt en troværdig kult i Far Cry 5, såvel som hvordan de har skabt dens skrækindjagende ledere.

  • Tekst: Sam Bishop

Facebook
TwitterReddit

Far Cry 5 bringer serien lidt tættere på hjemmefronten, når det ankommer på butikshylderne til februar, og da vi tog et smut til Montreal lidt tidligere på året for at besøge Ubisoft, så var et af de emner vi diskuterede skabelsesprocessen bag spillets religiøse kult. Vi har en række emner vi kommer til at tage fat på i løbet af det næste stykke tid, imens vi langsomt forbereder os på udgivelsen.

Vi var vidne til et panel kaldet "Making the Cult", og her deltog blandt andet den kreative instruktør Dan Hay, som naturligvis havde masser at sige om dette særlige aspekt af spillet. Han forklarede, at Ubisoft faktisk havde ønsket at vende snuden imod det amerikanske i årevis, da dette ville være lidt af en drastisk ændring sammenlignet med de eksotiske lokationer fans har været vant til førhen. Netop denne afveksling tillader udvikleren at gøre noget ganske unikt og anderledes sammenlignet med seriens tidligere kapitler, og som resultat har holdet følt sig kreativt genopladet.

Det hele har dog ikke været fryd og gammen, for der har også været udfordringer associeret med dette markante skift. Eksempelvis har det været et problem igennem udviklingen, at omgivelserne blev en kende for genkendelige, hvor testere har følt at de har set den verden afbilledet før, men Ubisoft har holdt fast, og har stolet på at deres helt særlige fiktion kunne ramme den vigtige balance. Balancen er naturligvis den, at Ubisoft ikke laver en rigtig kult, og at spillet ikke foregår i det rigtige Montana, men snarere en fiktionsbaseret udgave af dette sted baseret på ægte fortællinger og geografi, det handler om balancen imellem troværdighed og fiktion.

En del af denne fiktion er naturligvis kulten i sig selv, som er ledt af en karismatisk, enigmatisk og skræmmende skikkelse kaldet The Father. Dan Hay fortalte os, at The Father er en magtfuld leder med et formål, ulig tidligere antagonister i serien, der mere har nydt det kaotiske element af magtsygen. Han kæmper for noget han mener er retfærdigt, som er at verdenens ende er nær, og at "ikke-troende" vil forsøge at stoppe ham og bortføre ham (som også sker, der sætter spillets begivenheder igang). Andre skurke, såsom Vaas, har ikke haft samme motiv, samme handlekraft. Det håber Ubisoft gør en forskel.

Far Cry 5

Hvordan passer Montana ind i dette? Ja, Montana er vigtigt fordi staten repræsenterer det landlige aspekt, et miljø hvor det er let at afskærme sig fra omverdenen, hvis man ønsker det. Der er langt nok fra civilisationen og større byer så du kan finde ro og mag uden at blive forstyrret, og hvis du får status som kult, så er det en ekstra garanti om at uvelkomne gæster ikke kommer rendende.

Det lyder alt sammen ganske plausibelt, og er baseret på megen forskning som Ubisoft gjorde inden de startede udviklingen, og det er troværdigheden der er altafgørende for Hay og resten af holdet. Det er derfor at Montana ultimativt blev valgt som scene, og det er derfor at The Father skal virke som en dragende karakter. Hay sagde i sjov, at han faktisk ønskede at slutte sig til kulten på et tidspunkt, efter at have set lederen i spillet, og det er faktisk ret vigtigt - han frister dig, præcis som ægte kultledere gør, og det er på den måde at disse sammenslutninger drager sådan et stort følge.

Hay fortalte også, at det har været vigtigt at kultens handlinger skal eksistere indenfor den menneskelige forestillingsevne. Eksempelvis ejer kulten så meget af jorden i området, fordi marklandet har en billig hektarpris, og når en religiøs kult flytter ind, så plejer naboerne som regel at flytte væk, så så kan de købe landet endnu billigere. Der er altså rigelig plads til at etablere en kraftfuld struktur, hvor de ikke bare sidder på størstedelen af landjorden, men også kan manipulere med lokalområdet. Dette sker hovedsageligt ved at kontrollere salget af afgrøder, og pengene derfra gør at de kan styre politiet - pludselig kører kulten hele showet, men det er vigtigt at kunne forestille sig hændelsesforløbet.

Far Cry 5
Far Cry 5
Far Cry 5