Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Jade Empire

Jade Empire

BioWare tager på en farverig rejse i et mytologisk Kina. Jesper Nielsen har kigget nærmere på det ventede spil.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

BioWare har gennem det sidste årti gjort sig bemærket som den mest markante og sandsynligvis bedste udvikler af rollespil overhovedet. Siden mesterværket Baldur’s Gate har de sluppet den ene perle efter den anden, og med Star Wars: Knights of the Old Republic, der udkom på Xbox sidste år, markerede de fornemt deres debut på konsolmarkedet. Efter den flotte succes var Microsoft hurtigt ude med snøren og fik en aftale på to spil med den canadiske udvikler, hvoraf det første er det meget lovende Jade Empire til Xbox.

Hvor underligt det end kan lyde, så er Jade Empire BioWare’s første spil, som er baseret på deres helt eget univers. Baldur’s Gate og NeverWinter Nights var taget ud fra Dungeons and Dragons, mens Knights of the Old Republic selvfølgelig hørte til hos Star Wars. Det nye univers er baseret på et Kina, der aldrig var et mytologisk univers, som BioWare har fået inspiration til gennem utallige kinesiske fortællinger og legender. De nye omgivelser burde tilbyde en forfriskende oplevelse for alle BioWare-fans, selvom det næppe er dette, der vil gøre det helt store udslag i spillet.

For hvad er Kina uden kampsport? Jade Empire bliver ligeledes det første spil nogensinde fra BioWare, hvor man vil være i stand til at kæmpe real-time, og her vil man kunne drage nytte af en lang række flotte og akrobatiske kampsportsgrene. Sammen med magi og våben vil spillere have mere end 30 kampformer til rådighed. For at gøre kampene i Jade Empire mere taktiske og variede er det altid muligt at skifte imellem fire kampformer ved hjælp af D-pad’et, så du hurtigt kan bruge en magi som Fireballs og derefter skifte til en defensiv kampstil som Willow. Omgivelserne bliver ligeledes en vigtig faktor i de intense kampe; eksempelvis kan du sparke din modstander ind i et bord og efterfølgende bruge bordbenet som våben.

Selvom kampene i Jade Empire generelt spiller en større rolle end i tidligere BioWare-spil, primært fordi de nu er blevet så meget dybere, så er hjertet af spillet stadigvæk historien og rollespilselementerne. Du har fra start mulighed for at vælge imellem seks personer som mand eller kvinde. Disse er i sig selv forskellige fra hinanden; nogle hurtige, nogle stærke, men det er selvfølgelig stadig muligt at ændre en masse ting ved din person, før du begynder på spillet. Historien i Jade Empire tager sit udgangspunkt i byen Golden Delta, hvor du er en ung kampsportsstuderende, der skal undersøge abnormale aktiviteter, der er begyndt at forekomme i nærheden. Udover du søger hævn for din fars drab, så holder BioWare stadig kortene tæt ind til kroppen omkring historien, men vi kan roligt forvente en fortælling af episke proportioner.

Generelt føles spillet meget som Knights of the Old Republic i den generelle styring. Det hele foregår i 3. person og muligheden for at være god eller ond forekommer stadig, også i dialogen, hvor du denne gang præsenteres for flere og mere interessante muligheder. Du kan gå frit rundt i verden, tale med hvem du vil, købe nye våben eller bare nyde den enormt smukke grafik, der pryder spillet. Grafikmotoren er "blot" en opgraderet version af, hvad vi kender fra Knights of the Old Republic, men er denne gang i stand til at trække langt flere polygoner hos både omgivelser og karakterer, samt et nyt udvidet fysiksystem og motion-capture-animationer. Sammen med de farverige og ret forfriskende omgivelser gør det Jade Empire til en fryd for øjet, og er BioWare i stand til at holde frameraten ren, så har vi en sand grafisk perle i vente.

Dette er en annonce:

Det langt vigtigste for spillets succes bliver en korrekt blanding af det nye, dybe real-time kampsystem og det traditionelle rollespilselement, som BioWare er kendt og elsket for. Indtil videre ser alt positivt ud i den dur. Har du stadig lyst til at tage din tid i kampe, har du intet mindre end to valgmuligheder: Du kan på ethvert tidspunkt pause kampene og sætte en række angreb i kø, eller du kan bruge din Chi til at gå i Focus Mode, hvor alt undtagen dig selv går i slow motion. Mulighederne for at ændre og forbedre sin karakter er mindst lige så åbne, som vi kender det fra Knights of the Old Republic. Selvom det stadig er begrænset, hvad BioWare har vist af dette, så vidner det om, at de ikke har glemt deres trofaste publikum. Som ethvert rollespil vil historien og din indflydelse på denne spille en afgørende rolle for det endelige udfald, så med fingrene krydset sætter vi vores lid til BioWare; de har ikke skuffet os endnu, og med Jade Empire tvivler vi på, at de bryder kæden.

Jade Empire
Jade Empire
Jade Empire
Dette er en annonce:
Jade Empire
Jade Empire
Jade Empire
Jade Empire
Jade Empire
Jade Empire
Jade Empire
Jade Empire
Jade Empire

Relaterede tekster

5
EA udvider Jade Empire-varemærke

EA udvider Jade Empire-varemærke

NYHED. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Bioware laver lige nu Anthem, og de har naturligvis også Dragon Age 4 på vej, men hvordan mon den mere fjerne fremtid for udvikleren ser ud? Ja, det kan meget vel være at...

1
Jade Empire er gratis med Origin

Jade Empire er gratis med Origin

NYHED. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Jade Empire er en af den berømte udvikler Bioware's mindre kendte rollespil, men det er stadig en fantastisk oplevelse, og nu kan du få det gratis via EA's fede...Indlæser mere indhold