Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
The Elder Scrolls Online: Greymoor

The Elder Scrolls Online: Greymoor - Hands-On

Vi tog under jorden for at jagte hekse i det kommende kapitel af The Elder Scrolls Online.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ
The Elder Scrolls Online: GreymoorThe Elder Scrolls Online: GreymoorThe Elder Scrolls Online: Greymoor

Zenimax Online Studios inviterede os til at spille den seneste episode af The Elder Scrolls Online i Tyskland sidste måned, og lokkede os ud af kontoret med to lækre Sweetrolls. På grund af omstændighederne med coronavirussen besluttede Bethesda dog at aflyse eventet af sikkerhedsmæssige årsager, og de lod os i stedet tjekke MMO'ets nye kapitel ud på en preview-server. Vi fik ikke nogen af de velsmagende kager, uheldigvis, men vi fik lov til at bruge adskillige dage på at kæmpe med hekse, varulve og vampyrer.

The Black Heart of Skyrim er navnet på den årelange berettermodel i The Elder Scrolls Online, og hoveddelen af spillets næste kapitel: Greymoor. Næsten 1000 år før begivenhederne i The Elder Scrolls V: Skyrim kaster vi os ud i de bjergrige, snedækkede landskaber, som mange af os dengang blev så forelskede i. Faktisk vender vi tilbage til velkendte steder som Solitude, Morthal og Blackreach for at tage kampen op mod en mægtig vampyrprins, der ønsker at bringe en katastrofe over Skyrim.

Dette er en annonce:

I de 30+ timer, som Greymoor giver os (ifølge udgiveren i hvert fald), får vi mere tid sammen med Lyris Titanborn, der har været hos os siden de første timer i The Elder Scrolls Online. Dele af landet kastes ind i en rød dis (kaldet Harrowstorm), en dis, der transformerer folk til sjælløse zombier. Faretruende magi cirkulerer, og vampyrer er tilsyneladende involveret i disse underlige hændelser, men kongen af Skyrim ser ikke faren komme. Dermed er det op til os at tage Skyrims skæbne i egne hænder og stå ansigt til ansigt med de mørke kræfter med vores trofaste ven Lyris ved vores side.

The Elder Scrolls Online: Greymoor

Vi ønsker ikke at afsløre alt for meget af historien, men fans af The Elder Scrolls V's Dawnguard-udvidelse, og folk der generelt er interesseret i Tamriels overnaturlige side, vil sikkert nyde det nye indhold. Som i de tidligere kapitler er Greymoor fulgt af tre udvidelser. Marts måneds indholdsopdatering introducerede Harrowstorm og markerede begyndelsen på The Black Heart of Skyrim. Ifølge udgiveren venter der yderligere to add-ons i august og november, som fortsætter og afslutter Greymoor-kapitlet.

Udover hovedmissionen ser det ud til, at Greymoor vil være fyldt med nyt indhold: Kynes Aegis udfordrer 12 spillere til at besejre en søgigant, vi vil støde på nye verdensevents, og der vil også være et ekstra sæt evner. Der kommer også en stor opdatering til vampyr- og varulv-evnerækken, som bliver forankret i MMORPG'ens retssystem. I fremtiden vil det dog blive anset som kriminelt at udøve disse evner i offentligheden, og du vil blive straffet derefter.

Dette er en annonce:

Hvad vi ikke var i stand til at se, er skattejægersystemet, der sender os igennem Skyrim for at grave huller i jorden. Spilinstruktøren Rich Lambert forsøgte på bedste vis at illustrere denne feature under sin præsentation, men det er svært at forestille sig uden selv at se det. Der er to mini-games, du skal klare for at få din belønning: Først og fremmest er der en Match-3-puzzle, og vores indsats i denne fase vil afgøre størrelsen på vores søgeradius. Efter dette er gjort, skal vi finde det egentlige udgravningssted, hvor antikviteterne ligger gemt. Når de er fundet, skal du forsigtigt grave dem op, og her starter et nyt mini-game. Lambert beskriver det som en kombination af "Battleship møder Minesweeper" - hvad end det betyder...

Som belønning venter der nye emotes, monteringer, musikbokse og mystiske genstande. Vi mangler stadig at se den endelige version af denne mekanik for at kunne afgøre, om det virkelig er tiden værd, men med hjælp fra en ny arkæologi-Guild vil vi over tid være i stand til at forbedre vores evner til at identificere udgravningsstedet og grave skatten op på forskellige måder. Vi er stadig lidt forvirrede, men antikvitetssystemet kunne blive en fin måde at udvide spiloplevelsen på udenfor dungeons og det nuværende late-game-indhold til solo-spillere.

The Elder Scrolls Online: GreymoorThe Elder Scrolls Online: Greymoor

Højdepunktet for os er indtil videre strukturen på det nye kort: Western Skyrim. 60 procent af indholdet er lokaliseret over overfladen. Vi benytter dog de tilbageværende 40 procent af tiden under overfladen, helt nede i dybderne af Blackreach. Skyrim-spillere vil huske denne mørke og kolde region: Dwemer-ruiner, følelsen af lurende fare, luskede Falmer, såvel som enorme fluorescerende gople-træer. Takket være Greymoor vender vi tilbage til dette unikke sted, og den gotiske stil passer perfekt ind i MMO'en og tilbyder en stærk kontrast til de andre regioner i The Elder Scrolls Online. Vi kan sagtens se for os, at denne region vil blive mange gamle spilleres nye yndlingssted.

Selv hvis du ikke er fan af vampyrer og varulve, tilbyder den kommende del af Greymoor et væld af nyt indhold at udforske. Der er sjove missioner, som gør brug af den mørke atmosfære, og de bjergtagende omgivelser fungerer som en skøn afveksling. Det er en skam, at vi ikke kunne prøve kræfter med det nye antikvitetssystem, så vi kan ikke sige, om spillere kommer til at have rygsækken fuld af antikvitetsartefakter i fremtiden, eller om denne mekanik for det meste vil holde sig i baggrunden.

The Elder Scrolls Online: GreymoorThe Elder Scrolls Online: GreymoorThe Elder Scrolls Online: Greymoor

Under vores tid i Greymoor kæmpede vi mod enorme vampyr-lignende kreaturer, befriede en gruppe varulve fra slaveri, og tog kampen op imod en sværm af hekse med en allieret blodsuger. I løbet af kapitlet stødte vi på et hav af forskellige fjender, lige fra bevæbnede Falmer til Stone Colossi. Både missionsindholdet og kampene føltes heller aldrig som genbrug - noget, som vi ellers ofte oplever i andre MMORPG'er.

Hvis du allerede ejer The Elder Scrolls Online, kan du prøve Greymoors prolog helt gratis i dag. Derudover vil TESO Free Play-eventet finde sted fra 1. april til 13. april, så spillere, der ikke har nogen erfaring med The Elder Scrolls Online, vil have adgang til basisspillet og den nye prologmission på samme tid.

The Elder Scrolls Online: Greymoor udgives 18. maj til PC og Mac. Konsolspillerne vil kunne spille det på Xbox One og PlayStation 4 fra 2. juni.

The Elder Scrolls Online: GreymoorThe Elder Scrolls Online: GreymoorThe Elder Scrolls Online: Greymoor
HQ

Relaterede teksterIndlæser mere indhold