Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Age of Empires III: Definitive Edition

Age of Empires III: Definitive Edition - Vores første indtryk

Vi har prøvet kræfter med World's Edge udførlige remaster af det klassiske RTS-spil, og indtrykket er positivt.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Age of Empires III: Definitive Edition åbner med en note. Her adresser World's Edge fremstillingen af visse kulturer i den første udgave af spillet, der udkom helt tilbage i 2005. AOE3 fortsætter trenden fra sine forgængere og tager et stort skridt frem i historien med mere moderne enheder end de to første spil, og fokus er her på kolonitiden, hvor de europæiske stormagter udnyttede deres teknologiske fordele til at underlægge sig de indfødte amerikanske folkeslag.

Upræcisheder er blevet rettet, og det lyder til at World's Edge har lavet revisioner baseret på samtaler med efterkommere af de oprindelige folkeslag, for en mere respektfuld og autentisk fremstilling. Da jeg startede spillede, var jeg spændt på, hvordan den historiske kontekst ville blive behandlet, da den ofte træder i baggrunden i krigsspil, og jeg var tilfreds med den åbne og direkte håndtering, man her har valgt. AOE3 leverer et godt første indtryk.

Senere, når spillet rigtigt starter, bliver det hurtigt åbenlyst, at dette er mere af det samme. Mere historie. En mere udførlig visuel side. Mere klassisk real-time strategi. Jeg spillede starten af Blood, Ice and Steel kampagnen (det er en af tre kampagner sammen med DLC-kapitlerne Fire and Shadow og "The Asian Dynasties), fik en blodig smagsprøve på et slag i Tangiers og pillede ved forskellige indstillinger i skirmish mode, der lader dig styre en af spillets 16 civilisationer og kæmpe mod justerbare modstandere.

Age of Empires III: Definitive Edition
Dette er en annonce:

Da World's Edge har udgivet tre Age of Empires-opdateringer lige efter hinanden, føles serien nu mere sammenhængende, og den store grafiske overhaling, der karakteriserede deres to første remasters, er også tilstede her. Spillet ser uden tvivl glimrende ud, og set som en kollektion, er det svært ikke at blive imponeret over kvaliteten af den samlede pakke. Restaurationen af disse Ensemble-klassikere er blevet udført med en udførlighed, der normalt kun kommer renæssancemalerier til gode.

Når det kommer til gameplay, så slog det mig især, hvor hektisk oplevelsen er, og jeg tror, det er forventet, du ikke tilgår dette spil som en komplet nybegynder. I stedet er det forventet, at du er bekendt med de tidligere titler og kommer ind til oplevelsen med erfaring herfra. Der sker meget på skærmen, og det tog mig noget tid at finde mig tilrette i spillets mange systemer. Selvom en korrekt prioritering af ressourcer og konstruktions rækkefølge stadig er altafgørende, så er måden, du styrer dine enheder og planlægger din økonomi, stadig ret intuitiv. I kampagnen er der forskellige objektiver, der snævrer din spillestil ind, men det handler stadig for det meste om at stable en velbalanceret infrastruktur på benene og udnytte dine ressourcer til at drive en militær ekspansion.

Age of Empires III: Definitive Edition

Imellem missioner og uden for kampagnen, har du en 'hjemby', du kan opgradere, og der styrker dine enheder i kolonien, om end dens strategiske muligheder ikke er særligt godt forklaret, og dens implementering føles en smule forældet - det er klart den mindst moderne del af pakken. Det gør dog ikke det store, fordi hovedparten af oplevelsen foregår i på koret og under kamp. Under et typisk spil, avancerer du gennem tidsperioderne og låser naturligt op for opgraderinger undervejs. Begivenhederne starter under opdagelsestiden og slutter med industrialiseringen, og undervejs skal du opgradere dine bygninger, opbygge dine styrker og som en usynlig general styre dem på klog vis under de forskellige slag.

Dette er en annonce:

På den måde adskiller AOE3 sig ikke markant fra sine forgængere. Ligesom de andre Definitive Editions, kommer denne opdatering med opdateret 4K grafik (som ligner sig selv, men også er smuk og yderst detaljeret) og et remastered soundtrack. Der er dog også friske ting på menuen, såsom nye historiske slag og challenge-missioner, der er værd at prøve kræfter med, da de skærper dine evner ud i forskellige fundamentale gameplay-mekaniker. Udover dette er der to nye civilisationer i form af det svenske kongerige og Inkariget, hvilket bringer totalen op på 16.

Jeg fik ikke prøvet multiplayer-delen af, da jeg ikke er en masochist, og online RTS-kampe ender altid tragisk for mig, men jeg nødt virkeligt min tid med single-player delen. Den endelige lancering er d. 15. oktober, så hold dig klar til et mere grundigt syn på, hvordan Age of Empires III: Definitive Edition klarer sig. Mine første indtryk peger dog klart i retning af en positiv afslutning for den restaurerede strategi-serie.

HQ

Relaterede teksterIndlæser mere indhold