Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Game Builder Garage

Game Builder Garage lader alle blive Switch-udviklere

Nintendos kommende værktøj virker både kraftfuldt og pædagogisk.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Når det kommer til ren kreativitet og spilleglæde er der ingen udviklere over eller ved siden af Nintendo. Den japanske legetøjsproducent har, siden de for alvor kastede sig over videospil i 1980'erne, produceret nogle af de mest innovative spil og konsoller, og navne som Gunpei Yokoi, Yoshio Sakamoto og Shigeru Miyamoto har været inspiration for utallige spiludviklere. Nu kan du snart selv lære at mestrene, da Nintendo inden længe lancerer Game Builder Garage; et værktøj i stil med Dreams, der lader dig skabe dine egne spil. Vi har fået et tidligt kig på spillet, og selvom vi desværre ikke selv fik lov til at eksperimentere med de mange muligheder i denne omgang, så virker det til, at der er tale om et på en gang kraftfuldt og yderst tilgængeligt værktøj.

Game Builder Garage

Game Builder Garage er på en gang et værktøj og en lærebog. I løbet af "spillet" lærer du at designe syv simple spil af stigende kompleksitet. Du starter således med simple arkadehits som platformspil og shoot 'em ups og ender ud i at designe 3D-racerspil og endda escape-the-room puzzle-spil.

For at gøre lektionerne forståelige, har udviklerne valgt at repræsentere forskellige funktioner og programmeringsscripts som farverige karakterer kaldet Nodons. A-knappen er for eksempel en ivrig lille fætter, der hele tiden vil trykkes på og mere end noget andet elsker en god omgang "button mashing." Kamerafunktionen repræsenteres af en begejstret filminstruktør, der synes alt er "mageløst" og elsker at være i begivenhedernes centrum. Derimod er restart-knappen sjældent i højt humør, da denne konstant ser tilbage på tidligere fejltagelser.

Dette er en annonce:

De forskellige Nodons kan kombineres på et utal af måder for at skabe forskellige genrer, så det kan hurtigt blive en smule komplekst. Derfor afsluttes hver lektion med en lille quiz for at sikre, at du har fået helt styr på funktionerne. Lektionerne fungerer på den måde som en hel lille story mode, hvor du lærer ved at prøve dig frem, og samtidigt bliver klogere på de enkelte Nodons personligheder.

Game Builder GarageGame Builder Garage
Game Builder GarageGame Builder GarageGame Builder Garage

Vil du hellere bare kaste dig direkte ud i løjerne, så er det også muligt. Du skal blot gennemføre den første lektion for at have adgang til samtlige værktøjer, fortæller Nintendo. Mere rutinerede spillere vil helt sikkert sætte pris på, at du denne gang ikke behøver at låse op for de forskellige elementer, som det var tilfældet i det første Super Mario Maker.

Dette er en annonce:

Ligesom i Super Mario Maker og DS-spillet Warioware: D.I.Y., så vil værdien af den samlede pakke i høj grad afhængig af, hvor meget du sætter dig ind i værktøjets funktioner. Føler du dig ikke lige i det kreative hjørne, kan du dog også prøve andres spil, som kan deles online. Downloader du et sjovt spil, kan du også gå ind og se, hvordan det er bygget op, og på den måde lære nogle tricks, du kan bruge i din egen udvikling. Selv sagt kan du også dele dine egne kreationer online gennem en unik kode, hvert spil generer. Der er ikke dog nogen decideret community showcase, og en Nintendo-repræsentant fortæller, at fokus primært er på at dele spil med sine familie og venner.

Game Builder GarageGame Builder GarageGame Builder Garage

Hvor stor en værktøjskasse har du så at arbejde med? Game Builder Garage rummer ikke samme kompleksitet som Media Molucules Dreams, da spillet er designet mere som en læreoplevelse. Der er også en hård grænse for, hvor mange Nodons du kan bruge ad gangen, men den største begrænsning vil alligevel for de fleste spillere være ens egen fantasi. En Nintendo-repræsentant fortæller, at der er et "large canvas of possibilites" og nævner som et eksempel muligheden for at designe adventurespil eller et spil, der pludselig skifter mellem 2D og 3D. Det vil også være muligt at strenge flere spil sammen, så man for eksempel kan lave en stribe korte micro games, som vi kender det fra Warioware.

Netop Warioware D.I.Y. udkom på en konsol (Nintendo DS) med enormt mange kreative muligheder, da man her både kunne tegne, optage lyd og indspille sin egen musik. Game Builder Garage indeholder ikke helt de samme muligheder. Du kan således ikke skabe din egen musik, men der er dog mulighed for at justere de eksisterende numre og lydeffekter ved at ændre hastighed, tonehøje, beats og så videre. Når det kommer til det grafiske, indeholder Game Builder Garage en række præfabrikerede assets. Dem kan du justere ved at ændre deres farve, men du kan også gå et skridt mere i dybden og skabe dine egne teksturer fra bunden af.

Game Builder Garage
Game Builder GarageGame Builder Garage

Igen sætter konsollens input-muligheder en naturlig begrænsning, men heldigvis er Game Builder Garage et af de få Nintendo Switch-spil, der husker, at konsollen rent faktisk har en touchskærm. Touchskærmen vil ikke kun lette selve programmeringsarbejdet, men vil også kunne blive en velegnet kontrolmetode i for eksempel et adventure-spil eller en slags skydespil. Du kan selvfølgelig også anvende knapperne eller de trådløse joycons, ligesom at spillet også understøtter brugen af en Bluetooth-mus, hvis du vil have maksimal kontrol.

Game Builder Garage tegner til at blive et spændende værktøj, og de kreationer, som Nintendo fremviste under præsentationen, så både ud til at være sjove at spille og overkommelige at bygge op fra bunden. Ligeledes har Nintendo gjort meget ud af at gøre de indbyggede lektioner både lærerige og underholdende, så man langsomt udvikler sine evner undervejs. Hvorvidt Game Builder Garage rent faktisk rummer nok dybde til at skabe unikke spil, eller om man ret hurtigt rammer et kreativt loft, finder vi ud af inden længe, når Game Builder Garage udkommer d. 11. juni.

Relaterede tekster

2
Game Builder GarageScore

Game Builder Garage

ANMELDELSE. Skrevet af Jakob Hansen

Nintendo giver en forrygende masterclass i spiludvikling og har måske skabt historiens bedste edutainment-spil.Indlæser mere indhold