Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
NBA 2K22

NBA 2K22 - De nyeste funktioner og opgraderinger

Visual Concepts fortalte os mere om det kommende 2K, der blandt andet byder på forbedret forsvar, eksklusive funktioner til de nye konsoller, og et krydstogt hvor alle uanset platform er inviterede.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

2021 er et definerende år for mange sportstitler. For hvor fans kunne tilgive, at de respektive versioner af FIFA, PES og Madden sidste år kun fik mindre opgraderinger på de nye konsoller, så har udviklerne i denne omgang haft god mulighed for at optimere deres spil og skabe nye funktioner specifikt til Xbox Series X og PS5. Men samtidig har sportsspil også en langt større brugerbase på de ældre konsoller (FIFA 19 udkom eksempelvis til Xbox 360 og PS3), som man heller ikke må skuffe ved at give et produkt, der halser alt for langt efter. Det er en svær balancegang, men det virker til, at Visual Concepts med det kommende NBA 2K22 har gjort deres bedste for at tilfredsstille fans i begge lejre.

NBA 2K er en yderst populær serie, og Visual Concepts har i flere omgange tørret gulv med konkurrenterne fra EA, hvis seneste udspil NBA Live 19 repræsenterede anden gang, de måtte give op over for den stærke konkurrent. Spillet på banen fejler altså ikke noget, og det virker kun til at blive endnu skarpere næste sæson. Fokus har denne gang været på at forbedre mulighederne for særligt de defensive aktioner, og blokeringer, steals og arbejdet under kurven har alt sammen fået en overhaling. "Elementer, der før var mere animationsbaseret eller afgjort at et terningkast, er nu baseret på færdigheder. Så laver du en fejl, må du tage den på egen kappe," fortæller Mike Wang fra Visual Concepts. Det defensive spil bliver alt for ofte negligeret i sportsspil, så vi ser frem til de nye forbedringer.

Spillet på banen har nu heller aldrig været problemet for serien. Nej, meget af den nyere utilfredshed med spillet skyldes, at NBA 2K i de seneste par år udviklet lidt af et gamblingproblem, og de sidste par udspil har været fyldt til randen med mikrotransaktioner og loot boxes. Om det er blevet afhjulpet i den nye version, er det endnu for tidligt at sige. Hvad sikkert er, at live service-delen Seasons nu fylder endnu mere - ja, faktisk er den nu ikke kun tilgængelig i MyTEAM, men også i Karrieredelen. Ideen er, at alt, hvad du foretager dig i spillet, resulterer i belønninger, og du kan også overføre fremskridt på tværs af generationer. Integrationen af Seasons gjorde os lidt nervøse for, om man overhovedet vil kunne spille karriere fremover offline. Men det forsikrede 2K stadig var tilfældet: "Så absolut. Vi fjerner ikke noget, lade mig gøre det klart. Du kan spille MyCareer og fuldstændigt ignorere Seasons. Det er meget fleksibelt," forklarer Erick Boenisch fra Visual Concepts.

NBA 2K22
Dette er en annonce:

Man kan være nok så kynisk omkring spildele som Volta i FIFA, hvor det mere om spillet på banen, handler om at blære sig ved at låse op for virtuelt tøj og udstyr. Men man må bare sige, at det afspejler den rigtige sportsverden, hvor spillernes ekstravagante privatliv ofte stilles til skue i tabloidpressen og på sociale medier, og basketball er bestemt ingen undtagelse.

Den nye spildel The City, der blev introduceret i next-gen versionen af NBA 2K21, lader dig leve det søde virtuelle liv i en onlineby. Denne gang er byen blevet udvidet med NPC'er og mere levende bygninger, du kan interagere med, hvilket resulterer i forskellige aktiviteter. Du kan endda få din egen hip hop-karriere, ligesom Shaquille O'Neal! Fremover vil din MyCareer-historiedel også foregå i The City (på de nye konsoller), men det betyder ikke, at du bliver snydt for historiesekvenser og dramatiske momenter, forsikrer Visual Concepts.

Men det er den forrige generations The Neighborhood, der har fået den største overhaling. Efter at lagt vejen forbi Venice Beach sidste år, tager NBA 2K22 skridtet videre og stikker denne gang til søs, da spildelen foregår på et skib. Og nej, det er selvfølgelig ikke nogen lille fiskekutter, men et luksuriøst krydstogtskib: "Nautical luxury" kalder 2K det. Ærlig talt så lyder det ikke helt dumt. Skibet indeholder alle faciliteter, der normalt hører fastlandet til, og fremtidige events dukker op som øer i horisonten. Dem kan du så prøve kræfter med, når skibet lægger til kaj i weekenderne. Der kommer til at være begivenheder i eksempelvis Egypten og Island, så det bliver noget af en jordomsejling, du kommer ud på.

NBA 2K22
Dette er en annonce:

Ligesom sidste år får de nye konsoller adgang til MyNBA/MyWNBA, der er en ekspanderet udgave af den tidligere MyGM. Her kan du skabe dit eget basketball-franchise og ændre på stort set alle parametre, så du for eksempel kan udvide ligaen, spille med klassiske hold eller lave din egen draft. Som en next-gen funktion har MyNBA/MyWNBA fået en række nye funktioner, så blandt andet træningssystemet er mere avanceret, og din stab nu kommer til at være mere involveret i det daglige arbejde, så du ikke skal sidde med alt ansvaret selv.

NBA 2K22 virker til at have taget denne rette tilgang til skiftet til de nye konsoller. De eksklusive spildele The City og MyNBA/MyWNBA har fået en række opgraderinger, men den store fanbase på tidligere konsoller er langt fra glemt og alle gameplay-opgraderinger er også inkluderet på denne version - i modsætning til FIFA, hvor spilmotoren kun er tunet på de nye konsoller. Det skal dog med, at hvis du har PC-version, så får du det samme produkt som på de forrige konsoller (inklusive Nintendo Switch) - ærgerligt, hvis man sidder inde med et bæst af en maskine.

Sportsfans med nye konsoller foran TV'et går en ekstremt spændende tid i møde dette efterår. Men spillere på de ældre konsoller fortjener stadig at få forbedrede oplevelser, og det virker også til at blive tilfældet med NBA 2K22. Det helt store spørgsmål bliver dog stadig (udover om det opdaterede gameplay holder) om spillet nøjes med at stjæle vores tid, eller om det lige så aggressivt som tidligere vil forsøge at lokke os til at bruge ekstra penge.

NBA 2K22

Relaterede tekster

0
NBA 2K22 - De nyeste funktioner og opgraderinger

NBA 2K22 - De nyeste funktioner og opgraderinger

PREVIEW. Skrevet af Jakob Hansen

Visual Concepts fortalte os mere om det kommende 2K, der blandt andet byder på forbedret forsvar, eksklusive funktioner til de nye konsoller, og et krydstogt hvor alle uanset platform er inviterede.Indlæser mere indhold