Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
NHL 22

NHL 22 byder på ny spilmotor og et ekstra drys stjernestøv

Stjernerne kommer til at skinne ekstra klart i det kommende NHL 22, der samtidigt tager skridtet fra Ignite til Frostbite-spilmoteren - på både nye og ældre konsoller.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Ishockey har længe været den lidt glemte sport i EA's årlige line-up. For ganske vidst leverer EA Vancouver år efter år solide hockeyspil, men da både FIFA og Madden udkommer nogenlunde samtidigt, har serien ofte levet i skyggen af sine mere populære kollegaer. Men nu - med en ny generation af konsoller på markedet - virker det til, at serien for alvor får fart i skøjterne. I år tager NHL-serien nemlig som den sidste af EA Sports' serier springet til Frostbite-grafikmotoren, og samtidigt lover udvikleren en såkaldt "superstar treatment."

HQ

Ny spilmotor
Inden vi bliver klogere på, hvad det sidstnævnte indebærer, så lad os se nærmere på motorskiftet. Som den sidste serie har NHL stædigt holdt fast i Ignite, men med NHL 22 rykker man nu over på den nyeste version af Frostbite, som DICE i sin tid skabte til Battlefield-serien. "Vi har planlagt skiftet de sidste par år," forklarer spillets producer Clement Kwong. "Under udviklingen af NHL 21 havde vi allerede en del medarbejde beskæftigede med motorskiftet, og så snart de nye konsoller kom ud, begyndte vi også at optimere motoren til denne platform."

Skiftet til Frostbite skyldes de nye konsoller, men faktisk har versionen til PS4 og Xbox One også fået ny teknologi under den gamle kølerhjelm. NHL 22 kommer derfor til at fungere identisk på tværs af generationerne. Dog vil spillere på PS5 og Xbox Series X få glæde af konsollernes hurtigere indlæsningstider samt en række forbedrede visuelle effekter såsom flere ansigtsanimationer, mere detaljeret udstyr og dynamiske lyseffekter på isen.

Dette er en annonce:

Frostbite giver som spilmotor mulighed for en mere filmisk præsentation takket være blandt andet forbedrede karaktermodeller og animationer. Dermed kommer motorskiftet også til at gå hånd i hånd med et øget fokus på sportens individuelle superstjerner. X-Factor kalder udvikleren det, hvilket indebærer ændringer i både præsentation og gameplay.

NHL 22

Stjernerne i fokus
På isen vil de bedste spillere nu kunne gøre en endnu større forskel takket være såkaldte Zone Abilities og Superstar Moves. Zone Abilities er reserveret til 50 af verdens bedste hockeyspillere, og er unikke evner til den enkelte spiller. En noget større gruppe af spillere vil have adgang til en eller flere af de såkaldte Superstar Moves, der er lidt mindre potente egenskaber, men som stadig kan blive kampafgørende. "Til vores kernespillere ville vi gerne levere noget friskt og anderledes. De har nu en ny meta at sætte sig ind i samt en ny strategisk tilgang til spillet," fortæller Clement Kwong.

Zone Abiilities er inspireret af lignende evner i Madden, hvor man, næsten som en klassisk power-up, kan aktivere særlige bonusser, når specifikke krav er opfyldt. I NHL 22 kommer det til at en smule fungere anderledes, da evnerne som udgangspunkt altid kan aktiveres - lidt ligesom Skill Moves i FIFA - men dog kræver at man befinder sig dette rette sted på isen.

Dette er en annonce:

I en præsentation fik vi et kort glimt af de nye evner. Toronto-spilleren Auston Matthews (der har fået æren af at pryde dette års forside) har evnen Shock and Ave, der lader ham affyre et ekstra skarpt skud umiddelbart efter at have lavet en finte. Det ser ganske imponerende ud, når han lynhurtigt fører pucken gennem modstanderens ben, for i det næste sekund at slå frosten ud af netmaskerne, og mange af evnerne har nye animationer. Zone Abilities kan også bruges til at sætte andre spillere i scene. For eksempel har Leon Draisaitl fra Edmonton Oilers evnen Tape to Tape, der lader ham slå ekstra præcise pasninger. Og heldigvis vil de allerbedste målmænd også have et par ekstra akrobatiske tricks i ærmet, så stjerneparaden ikke automatisk resulterer i en målfest.

Udviklerne lover, at det nye fokus på superstjerner vil have effekt på tværs af alle spildele. Det kan for eksempel være i karrieredelen, hvor kemien på holdet bliver endnu vigtigere, nu hvor der er tilsat ekstra stjernestøv i omklædningsrummets testosteronfyldte gryde. Eller det kan være i Ultimate Team, hvor de nye stjerner med garanti bliver blandt de mest eftertragtede kort. Særligt Be A Pro, der sidste år blev kraftigt forbedret, vil også nyde godt af de nye muligheder for at skabe sin egen unikke superstjerne med en signaturdribling eller -skud.

Med mere markante stjerner på isen, kan man godt frygte, at den ellers så holdorienterede sport, kommer til at handle lidt for meget om individuelle spillere. Udvikleren forsikrer dog også, at man arbejder hårdt på, at stjernerne ikke forskyder balancen mere, end de rent faktisk gør i den virkelige verden. "Vores øverste prioritet var at gøre det autentisk til hockey. NHL 22 er ikke et arcadespil. Evnerne er stadig autentiske og baseret på, hvad superstjernene er kendt for. Dette er drivkraften bag alle de nye tilføjelser, og det kommer også til udtryk i kommenteringen og hele præsentationen. For at have succes skal du stadig spille som et hold," lyder det fra Clement Kwong.

NHL 22

Forbedret præsentation
Selvom udvikleren i år har valgt at lade sportens største stjerner skinne klarest, så har der heldigvis også været tid til at finpudse de små detaljer. Spillernes udstyr vil være langt mere detaljeret, og hårteksturerne har fået en ordentlig opgradering, så det ikke ligner parykker under hjelmen. Selv de generiske ansigter til mere ukendte spillere har fået et ansigtsløft takket være teknologi fra FIFA. Alt dette er næppe noget, du vil ligge mærke til i kampens hede. Men mellem face offs, er der jo også pauser, og disse bliver mere farverige end nogensinde før.

På ekstremt amerikansk maner vil isen under spilstop blive dækket med AR-elementer, der viser eksempelvis statistik eller den seneste målscorer. Her spiller det nye stjernefokuserede spotlight også ind, da kommentatorerne vil sætte ekstra fokus på de bedste spillere og sikkert også har et par ekstra anekdoter i ærmerne, når eksempelvis Sidney Crosby og Alex Ovechkin løber på isen. Du kommer endda også til at nyde godt af den nye præsentation, selvom du for eksempel spiller i de mindre glamourøse europæiske ligaer, forklarer Clement Kwong: "Alt det, vi har designet i forhold til augmented reality-præsentationen, implementeres i hver eneste kamp. Du behøver for eksempel ikke X-Factor-spillere for at få spillersammenligninger eller hightligtpakker fra de store profiler. Dette er standard for hele spillet."

Med en ny spilmotor, flere stjernestunder og en beslutning om at levere et matchende produkt på tværs af platforme ser det kommende NHL 22 meget spændende ud. Spørgsmålet er dog stadig, om den fintunede gameplayformular kan fungere lige så godt med en ny spilmotor, og så kan man også godt frygte at de nye stjerneevner, vil forvandle forsvarsspillerne til Bambi på glatis og resultere i lidt for målrige kampe. Hvorvidt dette er tilfældet eller ej, bliver vi klogere på den 15. oktober, hvor NHL 22 udkommer til PS4, PS5, Xbox One og Xbox Series X.

NHL 22

Relaterede teksterIndlæser mere indhold