Dansk
Gamereactor
previews
Prison Architect 2

Prison Architect 2 efterlader os med en blandet smag i munden

Vi har tilbragt en masse timer med spillet der netop er blevet skubbet helt til september.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

I betragtning af de gange, vi tidligere er blevet brændt af spil, der debuterer, før de egentlig er klar, enten i form af manglende indhold eller polering, er det svært at kigge på Prison Architect 2 og ikke blive lidt bekymret. Dette spil er blevet forsinket et utal af gange og har endda oplevet, at dets mangeårige hovedudvikler har forladt det, og at dets støttestudie er trådt til og har overtaget det fulde produktionsansvar, alt sammen før spillet er blevet lanceret. Der er mange grunde til at være bekymret for denne efterfølger, og derfor greb jeg chancen for at få lov til at teste det et par måneder før lanceringen.

Med lanceringen den 3. september har udvikleren Kokku måneder til at fortsætte med at forfine og forbedre denne titel, og derfor generer nogle af de mere klodsede elementer og performanceproblemer mig ikke så meget lige nu. Så lad os få den del af previewet af vejen til at begynde med.

Prison Architect 2Prison Architect 2
Dette er en annonce:

I denne tidlige version har jeg oplevet crashes, glitchede NPC'er og jeg er til tider blevet lidt frustreret over den besværlige styring. Og det er alt sammen efter blot et par timers spil. Men igen, jeg forventer absolut, at ydeevnen og problemerne bliver løst i løbet af de kommende måneder, og forhåbentlig bliver styringen også glattet ud og optimeret.

Det, der bekymrer mig lidt mere, er spillets tutorial-løsning, som har svært ved at opfylde sit formål. Prison Architect 2 lærer dig at spille på hovedsageligt to måder. Den første er i form af pop op-bokse med korte videoklip og beskrivelser, der i bund og grund fungerer som mini-manualer til hver enkelt gameplay-mekanik. De er uden tvivl informative, men de er også lette at misse, lette at misforstå, og når du har lukket dem, er de meget svære at finde og gense. Heldigvis er der et mere praktisk alternativ, som også tjener et sekundært formål som kampagne.

Prison Architect 2's kampagne ligner andre management- og simulationskampagner, idet du skal arbejde dig gennem niveauer af unikke fængsler og løse de problemer, de er plaget af. I de første par missioner, hvoraf jeg havde den luksus at opleve fem under dette preview, lærer spillet dig at bruge den grundlæggende byggemekanik, hvordan du tildeler rum, sørger for, at sikkerhedsforanstaltningerne overholdes, hvordan du ansætter medarbejdere og tager imod fanger, bygger strømkabler og vandrør, alle kerneelementerne i at kunne drive et fængsel selv uden at have brug for, at spillet guider dig undervejs. Det er en god præmis i teorien, men i praksis lader det mere tilbage at ønske, for i praksis overtager du et fængsel, udfører et par meget små opgaver, der kræver meget lidt indsats, og går videre til det næste efter 15 minutter.

Prison Architect 2 forsøger at få dette til at føles mere givende ved at give dig en kontant belønning for at gennemføre disse 'missioner', hvor du, når du tjener nok penge, bliver forfremmet til en ny rang. Hovedproblemet er, at et bestemt beløb synes at blive belønnet for hver gennemført mission, hvilket betyder, at der ikke rigtig er noget incitament til at gøre det bedst mulige arbejde hver gang, ikke at der er meget plads til at gøre det i denne tidlige preview-fase. Når alt kommer til alt, med de andre tutorial-systemer in mente, gør Prison Architect 2 ærligt talt bare et dårligt stykke arbejde ud af at forklare, hvordan man spiller spillet, hvilket uden tvivl vil være en frustration for dem, der er mindre erfarne med denne genre.

Dette er en annonce:

På den lyse side af sagen er, at hvis du kan komme forbi den svære åbningsfase, begynder spillet at vokse på dig, og det er her, du begynder at se den genialitet og det potentiale, der ligger nedenunder. Ledelsessystemerne er dybe og giver masser af dybde, konstruktionselementerne giver dig mulighed for at være virkelig kreativ med dit design og din styling, og sikkerhedsfunktionerne tilføjer et ekstra lag til din tilgang til ledelse ved at kræve, at du afgør, om hver del af dit fængsel er sikkert, f.eks. ved at have separate nøgler til unikke døre. Dertil kommer et progressions- og niveausystem, hvor du får opgraderinger og låser op for nye rum til dit fængsel ved at optjene erfaring for at gennemføre kontrakter i spillet, hvilket gør underværker med hensyn til at holde dig beskæftiget. Og det er alt sammen, før vi taler om den største ændring i dette spil i forhold til forgængeren, nemlig det faktum, at det er 3D og ikke længere 2D.

Prison Architect 2Prison Architect 2

Selv om jeg synes, at der var en vis charme ved 2D-æstetikken i det oprindelige Prison Architect, kan det ikke benægtes, at springet til 3D betyder, at spillet er mere detaljeret, føles mere levende og fordybende og føles mere naturligt at lave komplekse fængsler, der består af flere etager. Nogle gange fører 3D-fokuset til et par klodsede møder, især når du forsøger at være præcis med din placering og konstruktion, men jeg tror, at det bliver glemt meget hurtigt med et kontrolskema, der føles lidt mere intuitivt at bruge og betjene.

Når man tager alt dette i betragtning, samt det faktum, at spillet understøtter en Sandbox hvor du kan lade din kreativitet løbe løbsk, fællesskabsfunktioner, der giver dig adgang til fængsler skabt af andre spillere, og endda måder at modificere spillet på og forbedre oplevelsen yderligere ud over de officielle måder, som Kokku vil udforske, når spillet er ankommet, og fokus skifter til efter lanceringen, er det klart, at der er meget at glæde sig til med Prison Architect 2. Det har brug for de ekstra par måneder, der kommer, for at sikre, at det har den nødvendige polering og glans inden debut, men enhver bekymring, du havde om indholdet og den måde, dette spil er blevet udviklet på, kan lægges i seng, for der er kvalitet og masser af potentiale med denne management-efterfølger.

Prison Architect 2
Prison Architect 2
Prison Architect 2
Prison Architect 2

Relaterede teksterIndlæser mere indhold