Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Razer Blackshark V2 Hyperspeed

Det går stærkt hos Razer - måske lidt for stærkt.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
Razer Blackshark V2 hyperspeed

Razer har som sædvanligt opdateret deres problem, men nu står vi så også med deres oprindeligt billige serie af hovedtelefoner, Blackshark, der nu kommer i fire forskellige udgaver. Vi sidder med den trådløse eSports-variant, der har det fine efternavn Hyperspeed, som indikerer, at der her er tale om en trådløs udgave, der bruger radiobølger. Men det gør Pro-udgaven også. Forskellene ligger i, at Pro har stofoverflade på ørepuderne og en mikrofon, der kan tages af og vejer lidt mere, og som åbenbart ikke ikke kan bruges kablet overhovedet. Hyperspeed-udgaven er måske derfor den bedste udgave. Tror jeg.

HQ

Men 280 gram (eller "ultra-lightweight", som Razer kalder det) samt både Bluetooth, USB og Radiobølger via dongle er hvad der tilbydes her. Jeg kunne dog godt bruge at Razer, ligesom nogle af konkurrenterne, laver et system, hvor der er en dongle, der kan håndtere alt, så man ikke skal have tre dongles til tre enheder, men kan tilslutte alt til den samme. Ja, det kræver noget arbejde, men det burde altså være muligt. Ørepuderne er en lidt sjov hybrid - det er memory-skum med mesh-stof på indersiden og læderefterligning på ydersiden. Jeg tror, det skyldes, at det ganske enkelt er nemmere at holde rent. Kombineret med den relativt lave vægt er de ganske behagelige at have på i timevis.

Som den eneste af de tre varianter er mikrofonen fastmonteret i headsettet og kan ikke fjernes. Det gamle Blackshark havde ellers en fin montering med et minijackstik, og det virkede upåklageligt. Hvorfor man er gået over til en fastmonteret mikrofon, der i øvrigt ikke kan bøjes de sidste par cencimeter ind imod ørekoppen, forstår jeg ikke helt logikken i. Jeg er med på, at det giver mulighed for bedre lyd, og indrømmet: Den er bedre end det gamle Blackshark, der nu ellers var særdeles fornuftigt, men det fjerner også noget fleksibilitet, som jeg faktisk savner. Omvendt savner jeg ikke at have smidt min mikrofon væk for 17. gang den uge. Når det er sagt, så er deres "HyperClear Super WideBand Mic" nu altså ganske god, ingen skarpe T- eller S-lyde, ej heller problemer med P. Det er en klassisk kardioid mikrofon, men hvor der er pillet ved den måde, den opfanger lyd på. Det vigtigste for mig er dog forvrængning, og så om stemmen lyder komprimeret. Det gør den ikke, og allerede her har man sikret sig en stor guldstjerne. Det man typisk hører er en fortyndet, komprimeret udgave af stemmen, der gør talegenkendelse svært, og stemmen uigenkendelig - her er der helt klart arbejdet på at forbedre dette. Konsekvensen er, at man ikke kan afmontere mikrofonen, men det må være muligt at få begge dele.

Dette er en annonce:
Razer Blackshark V2 hyperspeed

Prisen er... Overraskende. Jeg havde regnet med omkring 1000 kroner, men den er faktisk "bare" 869 kroner, noget der ligner 170 kroner mere end standard Blackshark - og det er særdeles rimeligt. Der findes dog også lykkeriddere, der mener, at det skal koste 1200 kroner, hvilket måske lige er friskt nok...

Enhederne er i titanium, 50mm, men hvad der ellers er af DAC og forstærkermodul fremgår ingen steder. På surround-siden har vi THX Spatial, der stadig er en af de bedre, men dog ikke lige så god som bineurale systemer, der desværre kræver en kompliceret integration, manuelt, i det enkelte spil.

Razer Blackshark V2 hyperspeed
Dette er en annonce:

Lyden styres fra en lille drejeknap på siden. Den er let, og med minimal som tydelig taktil feedback. Knapperne er ligeledes fine. Det er vigtigt at notere sig, at man umiddelbart ikke kan have både 2.4Ghz og Bluetooth slået til samtidig; der skal skiftes manuelt imellem dem via en lille knap - det synes jeg faktisk er en bedre måde at gøre det på end at have to ting slået til samtidig. Batteriet er sat til 70 timer, og det passer meget godt, det svarer til 10 timer om dagen i en uge, og så skal man måske overveje, om man ikke lige også skal cykle en tur eller gå rundt om Damhussøen.

Lyden er ganske dynamisk, hårdtslående, og med smæk i særligt mellemtonen. Som så mange andre trådløse løsninger mangler man den allerdybeste bas, og den sidste opløsning, som et par gode kablede hovedtelefoner konstrueret efter åbent-kammer-princippet kan give, men for et trådløst headset er det virkeligt fornuftig. Vigtigere, så er der ikke den lidt klemte fornemmelse i lyden, som mange trådløse headsests tillige desværre har, og så er talegengivelsen, omend svagt diskanteret, ganske god. Der er ikke anden støjreduktion end den passive ved ørepuderne, men den virker overraskende godt og undertrykker det værste konstante brum, såsom computerblæsere.

Bortset fra at jeg virkeligt gerne ville have haft, at mikrofonen kan tages af, så er det her så absolut blevet mit nye go-to trådløse headset, når jeg skal interagere med andre.

Razer Blackshark V2 hyperspeed
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Komfortabelt, god lyd og mikrofon, god batterilevetid
-
Mikrofonen kan ikke afmonteres
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold