Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Razer Moray

Vi kigger nærmere på IEM's til gaming

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Razer har ikke lavet mange IEM's igennem tiden, og de sidste jeg husker havde neongrønne kabler, men nu vil man med Moray lave et mere professionelt produkt, og er gået over til IEM, in-ear-monitors, der, for det meste, har en langt mere anatomisk korrekt udformning, nogen vil måske endda kalde det ergonomisk, og sidder længere inde i øret end traditionelle in-ears - men prisen er så absolut også en faktor når man kalder noget for "monitor".

HQ

Der er plus på hvad jeg mener er det essentielle for den her type produkter:
Det er kablet, og kombineret med in-ear giver det bedre lydkvalitet, hvis der samtidig skal være tale om passiv støjreduktion. Den bruger en dobbeltkonstruktion, hvor en traditionel enhed tager sig af bassen, imens en mere sofistikeret Balanced Armature Driver tager sig af diskant og mellemtone. BA er noget dyrere at fremstille end en traditionel dynamisk enhed, så prisen giver nogenlunde mening, men det kan altså gøres en del billigere alligevel.

Det er med et støbt hus, kabel med flettet skærm (det modvirker støjindstråling) og selve lederen i kablet er i ren kobber.

Razer Moray

Hertil har Razer fået en THX-certifikation, hvilket betyder...eh... at man tester rigtig meget. Jeg har svært ved at få svar på hvad det helt specifikt betyder, andet end at det lever op til nogle krav omkring frekvensgang og forvrængning, men hvad de krav er åbenbart hemmeligt - men det er høje krav og der bliver testet meget, må vi forstå.

Dette er en annonce:

Razers markedsføring leder op til at det er til streamingbrug, og det giver da god mening, den passive støjreduktion er rigeligt selv med en støjfyldt kollega, du undgår bakterievækst ved lang tids brug af hovedtelefoner, der er kablet forbindelse så du har bedre lydkvalitet og aldrig løber tør for batteri - og så er det bare væsentligt mere diskret end et par store hovedtelefoner med katteøre på. Hertil kommer den lille krogede form kablet har ved øret der gør at det sidder virkelig godt ved.

Prisen er 1.200 kroner vejledende, men er dog set lidt billigere andre steder.

Kvaliteten er overraskende høj, ikke bare kører man de sædvanlige MMCX-standarder for tilslutning, men selve enheden er også klassisk støbt og passer faktisk godt. Tipperne der hører med er ligeledes gode, både dem i skum og silikone, og der er et fint lille etui med også. Jeg synes at have læst et sted at skumdupperne dæmper op til 36dB, hvilket gør dem bedre end selv de heftigste gaming-hovedtelefoner på markedet med aktiv støjreduktion.

Det er 32 Ohms impedans der bydes på, så det må på det kraftigste antages at Razer har fået dem produceret på en eksisterende fabrik et eller andet sted, for ellers har det været en uforholdsmæssig meget voldsom omkostning, og pasform, udførsel og den slags passer virkelig godt med mange af de IEM'ere der findes på markedet i forvejen. Det er i min optik derfor mere fair at behandle det som et rigtigt HIFI-produkt snarere end et gaming produkt, og under testen blev der benyttet en HIFI Audio iDSD Black Label, der er kombineret hovedtelefonforstærker og DAC til skrivebords-setup.

Dette er en annonce:
Razer Moray

Generelt er jeg egentlig glad for lyden, den er meget åben, luftig og velopløst i forhold til hvad man er vant til med gaming-lyd, men man kan også godt høre at den ikke er super liniær, der er i hvert fald 10dB forskel på højeste og laveste del af frekvenskurven, og diskanten er helt klart manipuleret. Der er en meget tydelig tale, hvilket får mig til at mistænke at der er skruet godt op fra 1500-2000Hz og op efter, men det er som om at diskanten har an overaccentuering i mødet med mellemtonen, for så at "fade ud", og selvom at det giver god talegenkendelse, så gør det også lyden lys, men uden de naturlige overtoner. Det er måske ikke så underligt at tale på den måde favoriseres, og at Razer kan påstå at der ikke opstår lyttetræthed, et fænomen der typisk forekommer når man udsættes for forvrænget diskant i længere tid. Men det gør også at selvom at de er virkeligt gode til deres formål; streaming, så er de knapt så imponerende til musik da violiner og andre højfrekvente instrumenter ikke gengives super optimalt.

Det er et lidt sjovt produkt, ikke dårligt, men måske en lidt lavere pris da det befinder sig i et ekstremt presset marked, og en lidt mere HIFI-venlig profil havde været mere optimal.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Razer Moray

Razer Moray

GADGET-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

Vi kigger nærmere på IEM's til gamingIndlæser mere indhold