Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Roccat Magma Mini

Lille, velbygget og virkeligt billigt membrantastatur

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Når vi normalt tester sub-300 kroner keyboards, så er det ofte mærkelige kinesiske mærker, eller budgetmærker som ingen opmærksomhed får. Men denne gang er der altså tale om et 60%-tastatur fra Roccat, og der hvor man har sparet er ved at bruge membrantaster i stedet for mekaniske kontakter i tastaturet - men resten er der overraskende nok ikke sparet på.

260 kroner skal du slippe for det her tastatur der har RGB i fem zoner, IP33-certificering og kan modstå væskespild - om end vi ikke anbefaler at man hælder Cola eller andet sukkerstads i det, og så er der integration med Roccats Aimo-system, 20 key-roll-over, og Roccats EasyShift-system, der gør at taltaster kan have en ekstra funktion.

Byggekvaliteten er primært plastik, men en solid en af slagsen. Jeg mangler medietaster eller hjul, men det kan man altså ikke forlange i den her prisklasse, det samme med håndledsstøtte og kabler i flettet stofskærm.

Dette er en annonce:
Roccat Magma Mini

For nogle vil det være en fordel, for andre er det ligegyldigt, men jeg synes det er fint at smide kablet i en specifik side i stedet for i midten, men jeg vil gerne bestemme selv.
Normalt har jeg dødelig eksem overfor membrantastaturer, men jeg synes faktisk at Roccat skal have ros for at lave kontakter og taster der ikke er eftergivende og gummiagtige. Det er lavet som et "rigtigt" tastatur, og selvom at det tydeligvis ikke er mekaniske taster, så fungerer det altså udmærket.

Jeg tror det var et godt designvalg at lave det hele skeletteret, det gør det også nemmere i forhold til rengøring, men jeg er bare generelt stor fan af den måde at gøre det på.

Der bruges Roccasts Swarm software, en dejlig lille ting på 117 megabyte, og det kan hvad det skal, og er ikke unødigt forvirrende og det er pænt at kigge på. Er man nybegynder kan det dog være lidt overvældende at bruge, men det er generelt for driver software at der mangler en "basis/avanceret" knap man kan skifte imellem så dem der bare skal skifte lys ikke skal forholde sig til 117 andre ting.

Dette er en annonce:
Roccat Magma Mini

Da tasterne er noget mere kvikke i optrækket end man ellers er vant til, så bliver man glad for at bruge det, særligt da tasterne rent faktisk har lidt afstand imellem sig, noget der normalt gør at jeg ikke er super glad for at kigge på 60% tastaturer med mine fede pølsefingre, men her er der plads.

Så alt i alt et overraskende godt tastaur til prisen - men det er også så billigt fordi at der er en masse ting det ikke kan, og det skal man huske.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold