Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Samsung Odyssey OLED G6

OLED til gaming kommer endelig i mere betalbart format

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Vi er endelig nået til et punkt, hvor man faktisk kan få OLED til rimelige penge. Eller, LS27DG602SUXEN, som skærmen så mundret hedder, koster 7.500 kroner vejledende, men den findes nemt til under 6.400 kroner. Det gik stærkt.

Ellers er der tale om en helt klassisk 27" i 16:9 format med QHD-opløsning på 2560x1440p, 99% DCI-P3 og HDR10+. Lysstyrken er opgivet til 250 nits, men virker som en del mere grundet OLED-teknologien. Det er en lidt halvtung sag på 7 kg.

Lysgengivelsen skal lige have et par ord med, for selvom 250 nits ikke lyder af meget, så er det måske ikke helt korrekt, når mange skærmproducenter siger, at man får XX nits med netop deres skærm. Samsung føles ikke som noget, der mangler lys, måske af denne årsag. HDR-effekten er voldsom. Samsung oplyser ikke selv nogle tal, men et solidt bud er, at vi er oppe og kysse +500 nits, når det kun er meget små områder, der skal lyses maksimalt op.
Samsung er ikke helt tabt bag en vogn, så noget af det første, man bemærker, er faktisk deres indsats for at bekæmpe den varme, som en OLED afgiver. Dette inkluderer et komplet kølesystem, termisk modulationssystem, screen saver med nedsat lys, der forhindrer fastbrænding, logo-detektion, og det hele kaldes under ét "Samsung OLED Safeguard+". Logo-teknologien analyserer reelt bare billedet og reducerer lysstyrken i områder med statiske billeder. Enkelt, men sikkert også effektivt. Jeg har af gode grunde ikke testet skærmen i årevis, men det her synes rent visuelt at virke.

Dette er en annonce:
Samsung Odyssey OLED G6

Til deres ros skal det dog siges, at det er et relativt dækkende fordampningskammersystem i stedet for bare at bruge en stor plade grafit.

Mere relevante ting, som lækkert metaldesign, 360 Hz opdateringshastighed eller 0,03 ms responstid, er så åbenbart mindre vigtigt, og så er der AMD FreeSync Premium Pro. Den kan også vendes på højkant, hvis man er sådan en type. Er man typen, der har brug for 360 Hz, er det fedt, at man kan få det i OLED, men jeg synes, skærmen opførte sig lidt funky med VRR slået til - lad dit grafikkort styre det. Jeg har ikke selv brug for 360 Hz, så havde jeg ubegrænset penge, ville jeg nok gå efter G8-modellen, der har 4K og 240 Hz.

Designmæssigt har vi holdt os til det sædvanlige industrielle design, som Samsung gør så godt. Desværre har de så valgt at gå med en meget stor og massiv fod til skærmen i stedet for den traditionelle trebenede, der giver mest mulig bordplads. Til gengæld er tilslutningerne på bagsiden i stedet for nedenunder, hvilket gør dem nemmere at komme til og nemmere at skjule - tak for det.

Dette er en annonce:

Der er DisplayPort 1.4 og HDMI 2.1 samt to USB-porte. Hey, der er hovedtelefonstik, og nej, dem skal du ikke bruge. Jeg mangler dog et hul eller lignende i bærearmen til at smide kablerne igennem fra bagsiden.

OLED-gamingskærme er et kæmpemæssigt kvalitetshop, ingen tvivl om det. Her er tingene langt mere flydende med langt skarpere kontrast, sortniveau og langt bedre gråtonenuancering end ved traditionelle gamingskærme. Det er en af de gange, hvor man sender et produkt tilbage og ved tilbagevenden til sin sædvanlige skærm, kan man godt mærke, at man er gået mærkbart ned i kvalitet.

Farvegengivelsen er også bare svær at gøre efter - OLED er bare på et andet niveau. Ligeledes er byggekvaliteten niveauet over, hvad man normalt ser i gamingskærme.
En af de ting, OLED har fået en del kritik for, er genskin, og der er naturligvis også råd til at få skærmen behandlet med noget anti-reflektivt. Det virker. Det virker rigtig godt - men endnu bedre, så gør det det nemmere at se, at der ikke er noget bleeding i lyset - hvilket er ret imponerende.

Det er i det hele taget en enormt imponerende skærm, og har man for mange penge, kan man passende købe en G8, der tilbyder 4K-gengivelse. Til gengæld trækker designet af foden ned. Det fylder ganske enkelt for meget på mit skrivebord, og så kan prisen godt presses lidt mere ned - vi er ikke lavet af penge.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold