Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Samsung The Frame

Samsung opfinder den dybe tallerken med en helt nyt fjernsyn, der kan noget lidt andet end du er vant til.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Forbrugelektronik ændrer sig konstant, og det sker på baggrund af forbrugerens behov for teknologisk udvikling og innovation. Vi vil have 4K, HDR, OLED, Ambilight og 120hz, og det skal være billigt, og det skal sågar også være pænt. Producenterne følger konstant med, og opdaterer deres produktserier - sådan går branchen slag i slag, behov skaber udvikling og sådan opdateres produkterne. Men engang imellem sker der noget ganske særligt, nemlig at et produkt introduceres ikke på baggrund af krævet teknologisk innovation og videreudvikling, men fordi nogen har fået en original idé. Det er sådan helt nye koncepter affødes, og sådan et har vi kigget nærmere på.

Vi taler naturligvis om Samsungs The Frame, et fladskærmsfjernsyn der måske lyder tilnærmelsesvis almindeligt når man kigger på specifikationerne, men ser man eksempelvis en af trailerne, eller sågar ser fjernsynet i aktion - så står det klar at der her er tale om noget ganske særligt, noget helt andet.

Grunden til at The Frame er anderledes er at selvom fjernsynet, der fås i enten 43, 55 eller 65 tommer, er et over middel men ganske mondænt fjernsyn, så handler det i grunden ikke om hvad du får ved at tænde det, men hvad du får når du slukker det. Ved et enkelt tryk på knappen på fjernbetjeningen slukkes fjernsynet, men i stedet for at blive til en sort, passiv kasse der fylder i stuen, så vises et maleri, et fotografi, et stykke artwork. Ikke bare det, strømniveauet dæmpes med mellem 70% og 80%, du kan selv designe rammerne omkring billedet, og fjernsynet kan læse lyset i rummet, så lysstyrken i panelet altid fremstår naturligt. Desuden fås The Frame med en række... frames, altså rammer, der gør at fjernsynet kan forklæde sig selv som et enkelt maleri på væggen derhjemme, indtil du tænder det, og det afslører sin sande identitet.

Dette er en annonce:
Samsung The Frame
The Frame kan både hænge på et opslag, stå på to små fødder, eller en atelierlignende pedestal.

Det lyder måske som hvad man kalder et "gimmick", et hult koncept der ikke ændrer noget synderligt ved brugerens oplevelse, og det er så sandelig noget vante forbrugere af elektronik er ganske vant til (se Phillips' Ambilight-teknologi), men det kan ikke slås fast nok, hvor fundamentalt The Frame ændrer fjernsynets rolle i det rum det er placeret i. Med rammerne omkring, og ved at bruge det særlige anslag du får med der gør at du kan hænge det helt tæt op på væggen, så er illusionen tilendebragt - du får et maleri ind i stuen. Forestil dig alle de timer dit fjernsyn normalt er slukket, hvor meget det fylder i rummet, og hvor meget opmærksomhed det stadig påkalder sig. The Frame tilbyder en enkel, æstetisk og helstøbt løsning til denne problematik, og det er en af den slags situationer hvor man stopper op og tænker, "hvorfor i hulen ingen har tænkt på det før?!".

Med i prisen, som vi kommer til, får du fjernsynet, samt en lille kabelboks, som du skal indsætte og bruge for overhovedet at kunne tænde fjernsynet. Det lyder måske besværligt, men i virkeligheden handler det om at eliminere besvær. Fjernsynet har ingen porte, de sidder allesammen i boksen, og dertil hører en lækker, gennemsigtig ledning på fem meter, der gør at du eventuelt kan gemme konsoller, satellitbokse, AppleTV, Chromecast og andre spidsfindigheder væk i et skab, så simpliciteten og enkeltheden ikke ødelægges. Derudover får du en samling af over 100 stykker kunst, hvoraf kunstnere og fotografer har lånt deres værker til dig, brugeren. Du kan frit tilpasse og benytte disse som din baggrund, men det er også muligt at bruge dit eget billede.

Denne samling opdateres konstant, og det er muligt at tilkøbe flere værker ved at slutte dig til en abonnementstjeneste. Ikke bare det, Samsung har indgået samarbejder med flere danske kunstnere, afdøde som levende, der gør at du kan vise kendte danske malerier frem i stuen, uden at skulle købe litografier. Eksempelvis har repræsentanter for Asger Jorn lånt en række prominente værker ud.

Dette er en annonce:
Samsung The Frame
Sådan kunne The Frame se ud i dit hjem...

Men naturligvis handler det ikke udelukkende om det originale koncept, som The Frame tager designmæssigt udgangspunkt i. Fjernsynet er naturligvis spækket med alt det forbrugerne må og skal forvente. LED, HDR, 4K (naturligvis), samt ekstra kontrastdynamik, UHD Dimming og Dolby Digital Plus. Selvom fjernsynet ikke ligefrem er på forkant med de nyeste teknologier, så giver Samsung dig alt du har brug for, for at få et knivskarpt billede. De ekstra teknologier som firmaet har arbejdet og udviklet i årevis viser sig desuden her, og både bevægelse, lysniveauer og sortbalance sidder lige i øjet. Naturligvis er der ikke skarpheden fra et OLED-panel, men vi kommer tæt på.

Men som denne anmeldelse pointerer fra start af, så handler The Frame om noget lidt anderledes end at være på forkant med de seneste teknologier. Det handler om ét centralt koncept, én idé, og tiltaler den ikke dig, så vil den lidt stejle pris på 10.000, 15.000 og 20.000 for de respektive skærmstørrelser virke lidt højpandet. Har du ledt efter et fjernsyn der kan gøre mere for din stue end bare at være et fjernsyn, så er The Frame ligesom et lynnedslag, hvor man må ærbødigt klø sig selv i hovedbunden og erkende at Samsung har ramt en guldåre.

The Frame er dyrt, længere er den sådan set ikke. Men er man villig til at prøve noget lidt anderledes, så synes vi at det er hver en krone værd.

Samsung The Frame
The Frame på fod.
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

8
Samsung The Frame

Samsung The Frame

GADGET-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Samsung opfinder den dybe tallerken med en helt nyt fjernsyn, der kan noget lidt andet end du er vant til.Indlæser mere indhold