Dansk
Gamereactor
lifestyle

Scarlett Johansson tager sigte på OpenAI efter chatbot-stemme

Skuespillerinden siger, at hun blev kontaktet af OpenAI for at optage linjer, men derefter nægtede muligheden.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

OpenAI trak endnu en gang alle øjne og ører til det, da det debuterede sin nye chatbot Sky for nylig. Folk skabte straks forbindelser mellem chatbottens stemme og den falske AI, der spilles af Scarlett Johansson i filmen Her.

Selv Sam Altman tweetede selv ordet "hende", da chatbotten blev afsløret. Scarlett Johansson selv har siden udtalt sig om sagen, hvor hun kritiserer OpenAI for at efterligne hendes stemme. "Da jeg hørte den udgivne demo, blev jeg chokeret, vred og vantro over, at hr. Altman ville forfølge en stemme, der lød så uhyggeligt lig min," skrev hun (tak, BBC.)

"[Hr. Altman] fortalte mig, at han følte, at jeg ved at give udtryk for systemet kunne bygge bro mellem teknologivirksomheder og kreative og hjælpe forbrugerne med at føle sig godt tilpas med det seismiske skift vedrørende mennesker og AI," fortsatte hun og afslørede senere, at hun afviste tilbuddet, kun for derefter at høre en stemme, der lød uhyggeligt som hendes egen.

"I en tid, hvor vi alle kæmper med deepfakes og beskyttelsen af vores egen lighed, vores eget arbejde, vores egne identiteter, mener jeg, at dette er spørgsmål, der fortjener absolut klarhed," skrev hun.

Dette er en annonce:

Altman svarede, at det aldrig var meningen, at Skys stemme skulle lyde som Johansson, men han har undskyldt for, at selskabet ikke kommunikerede bedre, og har sat Sky på pause af hensyn til respekten for Johansson.

Scarlett Johansson tager sigte på OpenAI efter chatbot-stemme


Indlæser mere indhold