Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Secretlab Titan Evo 2024

Som altid super lækker - men absolut ikke billig.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Secretlab er gaming, meget gaming - så meget, at firmaet blev grundlagt med penge, der blev vundet i StarCraft II-turneringer. De er også - selvom mange konkurrenter sikkert er uenige - de facto standarden på markedet. Firmaet har altid udviklet sig, eller i hvert fald fundet nye måder at tjene penge på, hvilket resulterer i et brand med mildest talt mange tilpasningsmuligheder. Vi har endda slet ikke nævnt deres gaming-skrivebord, som man naturligvis også skal have.

HQ

For at illustrere, hvor vigtigt det rigtige mærke er, og hvor mange penge der er i industrien, er vi kommet helt dertil, hvor NFC-chips bliver syet ind i de ægte stole, så man kan aflæse dem og være sikker på, at det er et originalt produkt. Der må virkelig blive piratkopieret mange stole, når det er nødvendigt.

Secret Lab Titan Evo 2024

Vi tester her deres Evo 2024, deres standardmodel, om man vil, selvom det første, man møder, er en oversigt over de 66 tilpasningsmuligheder for farver og materialetyper, eller polstring, som det hedder i møbelsprog. Det påvirker også prisen, der nemt kan stige med 1.500 kroner, men den helt almindelige standardmodel koster 4.100 kroner. Til gengæld følger der en gratis nakkestøtte med, der både er magnetisk og fyldt med kølingsgel. Der er stadig mulighed for at tilkøbe lidt ekstra lækkerier, såsom betræk til armlæn, så de får en anden overflade, en fodstøtte eller et "skin". Ja, det hedder åbenbart "hud", når man trækker nyt stof over sin stol, men det giver også en visuelt helt anderledes oplevelse. Er man en rigtig nørd, kan man endda få både mindre og blødere hjul eller statiske fødder, hvilket dog virker enormt upraktisk.

Vores testeksemplar er en helt standardmodel i sort uden de 27 tilvalg i Neo Hybrid kunstlæder. Det betyder også, at det er en "regular", så redaktionens "rigtige mænd" - dem over 100 kg - må finde andre alternativer. Der findes en small model til dem under 170 cm i højde, og en XL-model til dem, der synes, det er fint at kunne veje op til 180 kg. Indsæt selv en joke om, at deres salg i USA nok er begrænset.

Dette er en annonce:

Stolen har naturligvis alt, hvad man forventer: Den kan lænes voldsomt meget tilbage, sædet er skålformet med virkeligt godt skum, den magnetiske nakkestøtte er faktisk ret god, og armlænet kan indstilles på utallige måder og er af en lidt bedre kvalitet end de fleste andre, med metalknapper, der skal holdes inde, når man indstiller. Vigtigst af alt er dog den avancerede lændestøtte, der er enormt fleksibel. Det lyder nørdet, men man skal ikke sidde ret længe i stolen, bogstaveligt talt, før man forstår, hvorfor det er en god idé, og hvorfor gamingstole bør fokusere på ergonomi fremfor "wanna-be" racersæder. At stort set alle gamingstole stadig ligner racersæder, undrer mig stadig, især når man tænker på, hvilke gamere, der bevæger sig så meget, at de små vinger på siderne skal holde dem "inde" i stolen.

Samlingsprocessen er ret standard: Først aluminiumsbasen med PU-hjul, så selve stolen. Her er det faktisk fedt, at de har brugt penge på at lave magnetiske covers til siderne. Herefter monteres basen på stolen, og til sidst det magnetiske cover/topplade til armlænet. Det er ret lækkert lavet, og det er smart, at de har valgt at lave ekstra puder/plader til armlænene, som typisk er den del af en moderne gamingstol, der er mest plastisk og føles billigst.

Nu kræver det vist ikke en Ph.d. i afsætningsøkonomi at regne ud, at langt de fleste stole bliver bygget på relativt få fabrikker. Men det betyder ikke, at der ingen forskel er på gamingstole. Der er meget lidt plastik, og alle bærende dele er i stål eller aluminium. Jeg bliver aldrig helt tryg ved at læne mig de fulde 165 grader tilbage, men jeg er i det mindste ikke bange for, at stolen kollapser.

Secret Lab Titan Evo 2024
Dette er en annonce:

Siddekomforten er ganske god, faktisk bedre end de fleste andre stole, vi har testet, primært takket være det tykke skum, lændestøtten og nakkestøtten. Jeg har dog svært ved at se den store forskel fra tidligere års Titan Evo-modeller, så jeg kan ikke ubetinget anbefale, at man nødvendigvis skal have den nyeste. Når det er sagt, er de 4.100 kroner, som Secretlab forlanger, ikke engang i den dyre ende for den slags stole, hvilket i sig selv er vanvittigt.
Jeg har dog en smule kritik. Det er fint med tre års garanti, men det er problematisk, at den kun kan udvides til fem år, hvis man poster på sociale medier med et specifikt hashtag. Det tvinger folk til at poste private billeder, uden at de nødvendigvis har lyst til det.

At Secretlab ønsker fotodokumentation er fint, men at tvinge folk til at lave opslag er dybt problematisk. Det kunne være interessant at få det efterprøvet juridisk. Især fordi Secretlab selv indrømmer, at man nok bør tilføje et #ad eller lignende - man tvinger altså køberen til at lave reklame, og betalingen er en udvidet garanti. Det lugter langt væk. Og man har ingen garanti - pun intended - for, at det rent faktisk holder, da Secretlab forbeholder sig retten til at ændre tingene uden varsel.

Man skal også gøre en del plads klar, da alt i kassen skal pakkes ud fra start. Der er dog værktøj med til det hele.

Det er uden tvivl en god stol, men det interessante bliver, om den holder i længden, eller om den, som nogle af de virkelig billige modeller, kun holder et par år. Byggekvaliteten er imponerende uanset hvad, og selvom det er en gamingstol som så mange andre, er den altså rigtig god at sidde i.

Secret Lab Titan Evo 2024
Secret Lab Titan Evo 2024
Secret Lab Titan Evo 2024
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold