Dansk
Gamereactor
lifestyle

Selv NASCAR kan ikke undslippe elektrificeringsbevægelsen

Motorsporten har afsløret en fuldelektrisk prototypebil.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Elektrificeringsbevægelsen er i fuld gang og udnytter stort set alle bilsektorer, der tidligere var afhængige af fossile brændstoffer og forbrændingsmotorer. Dette inkluderer topsport og endda motorsport, som mange ville forvente at være en af de sidste forsvarslinjer mod en elektrisk fremtid. Vi taler selvfølgelig om den gasslugende NASCAR-scene.

Men selv NASCAR kan ikke bekæmpe overvældende forandring, og nu har motorsporten afsløret en elektrisk prototypebil. Indrømmet, det er lidt af en mærkelig prototype, fordi NASCAR på den ene side har udtalt, at den er "forpligtet til forbrændingsmotorens historiske rolle i racing", men samtidig har den sagt, at den er "forpligtet til at dekarbonisere sine operationer og reducere sit eget kulstofaftryk."

Det er her denne prototype kommer ind i ligningen, da NASCAR har til hensigt at bruge den til at hjælpe med at "nå offentlige bæredygtighedsmål omkring elektrificering og opladning af elektriske køretøjer."

Denne prototype drives af tre STARD UHP 6-Phase motorer, der hævder at være i stand til at sparke ud over 1.000 kW eller spidseffekt, når de kombineres med det 78 kWh væskekølede batteri, Bilen bruger også regenerativ bremsning til at konvertere kinetisk energi til strøm, og den er udviklet i samarbejde med NASCARs partnere i Chevrolet, Ford og Toyota.

Dette er en annonce:

Så selvom vi ikke snart vil se NASCAR-handelsforbrændingsmotorer til elektriske når som helst på racerbanen, er motorsporten stadig forpligtet til at "købe 100% vedvarende elektricitet på ejede racerbaner og faciliteter inden 2028, udvidet affaldsafledningsindsats og EV-ladestationer på stedet."

Selv NASCAR kan ikke undslippe elektrificeringsbevægelsen
NASCAR


Indlæser mere indhold