Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg mener, man får meget mere vellyd med hi-fi hovedtelefoner end med gaming-headset. Man får måske lidt mindre specialsoftware, der forbedrer retningsbestemmelsen, men den rå lydkvalitet - som i bedste fald gør det lettere at positionere fjender - opnår man bedst i hi-fi-verdenen. Nogle vil måske beklage, at der mangler volumenkontrol på ledningen - noget enhver med basalt kendskab til elektronik ved, degraderer lydkvaliteten kraftigt. Men mere praktisk kan jeg ikke huske at have justeret lydstyrken på andre måder end via en volumenknap på tastaturet de sidste 10 år. Der er heller ikke touch-control eller andre moderne funktioner; dette er en god, gammeldags kablet hovedtelefon - og dermed er der potentiale for stor lydkvalitet.
Sennheiser har en ret skarp opdeling af deres produkter, og som entry-level i deres hi-fi/audiofile sortiment har vi Sennheiser HD 620S. Den koster lige under 2.700 kroner, altså det samme som et rigtig godt gaming-headset. Den er lukket, så der er passiv støjreduktion, så du ikke behøver at høre på blæserne fra dit grafikkort, når du forsøger at presse 125 frames i 4K opløsning ud af det. Der er tilslutning for almindelige jack-stik såvel som et balanceret kabel, hvis man har en dedikeret hovedtelefonforstærker.
HD 620S er, som nævnt, en lukket hovedtelefon, men Sennheiser fremhæver i deres materiale, at lyden stort set er lige så luftig og let som med et par åbne hovedtelefoner - bare uden baggrundsstøjen. I modsætning til mange andre producenter har Sennheiser vinklet enhederne, så de stråler direkte ind i øret i stedet for at sidde i en skæv vinkel. Enhederne er 42 mm med et 38 mm overfladeareal - tror jeg - det er ikke helt klart formuleret på Sennheisers hjemmeside. Svingspolen er lavet af aluminium, og selve enheden sidder i et blødt ophæng. Selvom Sennheiser skriver noget om dette, er det mindre detaljeret end, hvad jeg forventer af ægte hi-fi.
Komforten ved længere tids lytning er høj, som forventet, men man kan godt blive en smule varm omkring ørerne, da de er lukkede. Hovedbåndet er relativt stift, så de sidder godt fast.
Både Sennheisers hjemmeside og flere forhandlere skriver, at det er som at sidde med et par gode højttalere - nogle skriver endda high-end højttalere - men her må jeg tørt og elitært konstatere, at de aldrig har hørt ægte high-end. Hovedbøjlen er forstærket med stål, og der er "indbygget udluftning" i selve ørekopperne, som er beklædt med kunstlæder. Og det er måske her, mange vil finde begrænsningen, for ørepuderne er den eneste støjdæmpning, der er, som nævnt før. Har man et relativt stille setup som jeg selv, er det ikke et problem, men har man et high-air-flow-2500RPMx10, så kan det måske give problemer.
Følsomheden er relativt høj, og lyden er åben, dynamisk og velopløst, men ikke helt lineær. Faktisk vil jeg mene, at den i toppen peaker langt over resten af frekvensområdet, hvorefter der er et ret kraftigt dyk. Bunden er ligeledes hævet en smule, men overordnet klinger de lyst. Det hjalp, da jeg byttede min trofaste ifi Audio iDSD-forstærker ud med en lille rørforstærker; det gjorde en forskel. Der er et standard 3,5 mm jack-stik med et skruegevind, der passer til den medfølgende 6,3 mm adapter.
Rent fysisk kan vi ikke komme uden om, at konstruktionen er lukket - så nej, vi er ikke oppe på samme niveau som rigtige åbne hovedtelefoner, men jeg må medgive, at de absolut er mere fornuftige og mere "åbne" end de fleste andre lukkede hovedtelefoner, såsom Audeze's EL-8.
Detaljeringsgraden er ganske imponerende for noget, der koster omkring 2.700 kroner, men den skal have lidt at arbejde med, førend at lyden virkelig kommer til live; særligt bassen virker noget tilbageholdende, så længe der er begrænsninger i strømmen. Stereobilledet er ganske dybt og bredt, og især akustiske instrumenter får lov at leve frit. Noget, de gør overraskende godt, er gengivelsen af metalliske lyde, både i film og spil - og det er ellers en disciplin, hvor stort set alt andet fejler.
Der er masser af detaljer og en væsentligt bedre lydkvalitet end dine sædvanlige gaming-hovedtelefoner - men der er ingen trådløs forbindelse, hybrid ANC eller andet moderne udstyr.