Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Sonos Ace

Nej, der er ingen WIFI-funktionalitet, men det betyder ikke at headsettet er dårligt. Tværtimod.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

I årevis har vi hørt rygter om et Sonos-headset, som i første ombæring virkede som et kuriøst marked for Sonos at bryde ind på, men taget i betragtning af deres erfaring med at skabe decideret glimrende lyd i stuer verden over, så har der været ret meget interesse i at se hvordan sådan et sæt hovedtelefoner overhovedet ville se ud.

HQ

Og nu er de her altså, Sonos Ace. Det er en kuriøs, ja nærmest bizar situation, for hvorimod Ace på nærmest uforklarlig vis mangler den ene feature alle havde forventet at et sæt Sonos-hovedtelefoner ville byde på, så er det her stadig et bundsolidt headset, som virkelig går toe-to-toe med giganterne.

Sonos Ace

Okay, lad os lige adressere problematikken i ovenstående paragraf. Sonos Ace har ingen WIFI-funktionalitet. De dukker ikke op i Sonos-appen, de kan ikke hive lyden direkte fra din Sonos Arc, der er ingen samspil mellem dem og dine resterende Sonos-produkter, selvom de netop har slået sig op på et sammenhængende produktøkosystem. Det er mærkeligt mest af alt, fordi netop sådan en feature ville også fremstå relativt unikt, og så netop det er udeladt. Der kommer ikke noget "men" her - det er altså bare ærgerligt.

Hvis man kommer sig over det, så sidder man dog tilbage med et headset der nagler stort set samtlige aspekter af den generelle brugsoplevelse. Først og fremmest er de designet relativt traditionelt, og bruger ingen fancy materialer som mesh-stof eller tunge metalkopper som AirPods Max, men komforten er direkte sublim. Jo, de griber relativt hårdt om ørerne, og pasformen bliver man nok nødt til at beskrive som "stram", men gud hvor sidder de godt, kombineret med en sublim åndbarhed inde i kopperne og rigeligt med skum i toppen, så opstod der aldrig det pres oppefra og ned på kraniet der skaber gener hos konkurrenterne.

Dette er en annonce:

Ligesom eksempelvis Boses QuietComfort-serie bruger Sonos Ace også fysiske knapper, og tak for det. Der er en fin lille elastisk slider der skruer op og ned, og der er tilpas mange andre knapper til at du kan fremmane din foretrukne assistent, modtage opkald og skifte mellem ANC og transparency. Desuden holder Ace 30 timer med alt slået til, der ligeledes er tilforladeligt, og lades ret hurtigt via USB-C.

Lydkvaliteten er desuden klart overlegen i forhold til en række etablerede konkurrenter. Nej, den aktive støjreduktion er ikke nær lige så effektiv som hos AirPods Max, der fortsat står som det mere lysende eksempel på både det og transparency mode, og du kan finde headsets fra eksempelvis Bowers & Wilkins og måske Sony der leverer mere fyldestgørende lydbilleder. Men derfor skal man virkelig ikke afskrive Ace, for der er en balance her, en tilgængelighed, en bredde i lydlandskabet der gør dem lette at tilgå, både for erfarne lyttere og dem der er lidt mere grønne bag ørerne. Min kæreste er langt fra noget sandhedsvidne, men både komfort, udseende og byggekvalitet og også lyd fik hende øjeblikkeligt til at sige; "der har du min fødselsesdagsgave".

Sonos Ace

De 40 millimeter drivere gør deres job til punkt og prikke, og kombineret med bundsolid Bluetooth 5.4, så har jeg hverken oplevet rækkevidde- eller klarhedsproblemer i testperioden. Desuden understøttes lidt mere eksotiske codec som aptxLossless, LC3, AAC og SBC, og selvom at disse ikke når mere audiofile headsets til sokkeholderne, så er det altså en ret betagende kombination, det er det.

Dette er en annonce:

Det primære problem her er sådan set prisen, for Sonos har valgt at lancere Ace til den nette sum af 3699 kroner. Det er godt og vel 1500 mere end Bose QuietComfort 45, det er 1000 kroner mere end Sony WH-1000XM5 og lige knapt samme pris som Apples AirPods Max. Det er en for høj pris, det kan vi ikke komme uden om.

Jeg anbefaler Sonos Ace, og det er selvom de mangler WIFI-funktionalitet og er alt for dyre. Lækkert design, sublim byggekvalitet, fede knapper og god lyd- og ANC-kvalitet gør dem til en sikker vinder, men der er klart nogle fejltrin her.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

Sonos Ace

Sonos Ace

HARDWARE-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Nej, der er ingen WIFI-funktionalitet, men det betyder ikke at headsettet er dårligt. Tværtimod.Indlæser mere indhold