Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Sonos Era 300

Sonos genopfinder sig selv igen.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Hvis der er noget man må give Sonos, så er det at de ikke ligefrem introducerer et væld af produkter i tide og utide. Nej, de tager sig rigtig, rigtig god tid, og selvom at der er blevet foretaget små ændringer og opgraderinger til deres line-up i løbet af årene, så har One og Five været centrale søjler i lang tid.

HQ

Men den æra er nu slut, og i stedet har vi nu... ja, Era. Mere specifikt har vi her erstatningen til Five, som har fået navnet Era 300. Det er fremadrettet den lidt større fætter i serien, som man kan købe for godt og vel 3700 kroner, den samme pris som Five blev introduceret til.

Det første man uden tvivl drages af er den mildest talt bizarre form. Den er designet til at fremme hele Spatial Audio-vinklen, som vi kommer til, men den ser nu... ja, speciel ud. Bare rolig; du får stadig det ikoniske perforerede gitter, de samme materialer, og sågar lidt flere tilkoblingsmuligheder i form af et USB-C bagpå, som let kan omdannes til simpelt line-in. Det betyder at du eksempelvis kan tilkoble en mixerpult, skulle det blive interessant.

Sonos Era 300

Det er en tung basse på 4.4 kilo, og der er seks drivere, der hver især affyrer lyd frem, til venstre, til højre og opad, på samme måde som Sonos Arc i princippet gør. Mere specifikt er det fire tweetere og to woofere. Lyden er den samme relativt varme og afbalancerede som vi kender fra den seneste Five, og der er, naturligvis, TruePlay og den relativt sømløse opsætning via Sonos' app, som vi ligeledes kender fra de sidste mange produktlanceringer.

Dette er en annonce:

Det her er ikke en revolution af brugeroplevelsen, af fladen eller betjeningen, det her er Sonos' første salve i retningen af hvad de kalder "true spatial audio", og det er ret let at høre når man først sætter sig ned. Det skal dog siges, at det er begrænset hvilke tjenester der i grunden tilbyder reel playback af musik med Spatial Audio. Apple Music tilbyder Dolby Atmos nu, men skal slås specifikt til i indstillingerne, men det gør Spotify eksempelvis ikke endnu.

Vi har primært testet gennem Apple Music, og forskellen er ret markant. Grundet Era 300's design og lydprofil, så har lyden en mere omsluttende dimension, og hvis man eksempelvis har siddet i en rigtig Dolby Atmos-hjemmebiograf med fysiske enheder placeret i det korrekte mønster, så er det en tilsvarende følelse der opnås med en enkelt højtaler. Naturligvis er effekten ikke lige så markant, og selvom at højtaleren er delvist omnidirektionel, så påvirker det naturligvis lytteren hvordan den er placeret, eller hvor du selv er.

Sonos Era 300

Men effekten er til stede, det er ikke nogen "gimmick", og der er vist ingen tvivl om at Spatial Audio, hvad end forskellige virksomheder ender med at kalde det, er en teknologi vi kan regne med vinder frem, og ved at kombinere en meningsfuld implementering med bedre bagudkompatibilitet i form af line-in og direkte Bluetooth, så er Era 300 en del af en afgørende ny æra for Sonos.

Dette er en annonce:

I øvrigt, du skal betale noget der ligner 300 kroner den adapter der skal til at bruge USB-C til ethernet og jack. Øv.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold