Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Sonos One

Magnus har testet Sonos' nye højtaler, der har indbygget Alexa-funktionalitet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Sonos har ikke nødvendigvis haft det synderligt let de seneste par år. Før i tiden var firmaets koncept om at sælge lækre højtalerenheder, der kombineres igennem en brugervenlig applikation ganske innovativ, og gav producenten et solidt ry blandt hifi-entusiaster. Sådan forholder det sig ikke længere, og flere andre producenter kryber nu langsomt ind på Sonos' territorie, hvoraf Marshall er de seneste der melder sig på banen med deres multi-room-serie. Ikke bare det, Sonos' produkter er også gået hen og er blevet dyre, ved at fastholde den høje pris til trods for at mere konkurrence er kommet til, der har presset det samlede prisniveau på markedet ned. Med andre ord er de i knibe, så hvad gør man lige når man er det? Jo, man innoverer sig ud af det naturligvis.

HQ

Sonos' har nemlig stået parat med deres modsvar i et par uger nu, og det modsvar hedder Sonos One. Højtaleren benytter samme basale struktur som deres mindste model, Play:1, med med én vigtig forskel. Du kan bruge One som en form for Alexa, ja, du kan tale til den og operere en række tjenester med din stemme igennem højtaleren.

Sonos One

Først og fremmest er det vigtigt at pointere, at der endnu ikke findes Alex-integration på dansk, så testen er foregået på engelsk med en engelsk udgave af Alexa-applikationen. Dog har den danske højtalerproducent, Liberatone, for nylig lanceret en udgave af deres Zipp-højtaler med Alexa indbygget, som kunne tyde på at en lancering i Danmark er lige om hjørnet. Alexa kan udføre et hav af opgaver for dig, såsom at vælge sang, vælge hvilke rum du skal spille i, sætte alarmer og timere og sågar checke vejret. Dermed kan One ganske let fungere som en slags central for hele dit Sonos-system, hvorfra du kan udlicitere opgaver til dine resterende højtalere, skulle du have sådan nogle.

Og dermed er det vigtigste spørgsmål jo så, om Sonos One kan høre dig, selv når musikken flyver ud i høj volumen, og der er svaret på overraskende vis ja. Dette skyldes et hav af teknologier implementeret i højtaleren, såsom noise-cancelling, "smart voice capture" og hele seks forskellige mikrofoner, der alle er sporet ind på særligt din stemme. Det eneste du skal gøre, i bedste Siri-stil, er at aktivere højtaleren ved at begynde din sætning med "Alexa," og derefter svarer højtaleren igen ganske hurtigt. Det er ærlig talt et fantastisk system, og selvom man skulle tro at sådan en slags teknologi alligevel fremstår en kende langsom, en kende for sløv i betrækket, så skal det siges, at i en travl hverdag med madlavning, rengøring og alt derimellem, så det at kunne fortælle ens højtaler: "Alexa, play mixed David Bowie", hvorefter højtaleren anerkender og starter playlisten med det samme - det er bare lækkert. Naturligvis er der begrænsninger, men under testperioden var det hele tiden intuitivt, og hjalp til at musikken kom hurtigere i gang end ellers.

Dette er en annonce:
Sonos One

Dog stødte vi på, enkelte gange godt nok, at Alexa eksempelvis troede at den hørte en sangtitel i stedet for navnet på en kunstner, og det kunne skabe kortvarig forvirring, hvor Sonos-applikationen på telefonen alligevel måtte frem hver gang.

Heldigvis er Sonos One i virkeligheden en Play:1, og det betyder at den lyder ganske fortrinligt. Der er en bred, lækker lyd, og det er ganske overraskende, når man tager de små fysiske dimensioner i betragtning. Ikke bare det, bassen er overraskende dyb, og den fungerer fantastisk som en satellithøjtaler, hvis den skal tilføjes til et allerede eksisterende Sonos-system. Vigtigst af alt, så er den brilliant også på egen hånd, og eksempelvis i køkkenet, hvor man har fingrene i ingredienserne og kan lide afspilning af musik uden at skulle røre en computer eller en telefon, så passer den perfekt.

Det aller bedste er dog, at selvom Sonos One naturligvis indeholder en masse ekstra teknologi, så koster den det samme som en Play:1, altså omkring 1500 kroner, og det er naturligvis meget for en lille højtaler, men tager man i betragtning hvad Alexa kan give dig på den lange bane, og præcis hvor god en lille, alsidig højtaler du får, så er den hver en krone værd.

Dette er en annonce:
Sonos One
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

1
Sonos One

Sonos One

GADGET-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Magnus har testet Sonos' nye højtaler, der har indbygget Alexa-funktionalitet.Indlæser mere indhold