Dansk
Gamereactor
lifestyle

SpaceX bliver betalt næsten 1 milliard dollars for at styrte ned på den internationale rumstation

Et kontrolleret nedbrud, vel at mærke, for at undgå befolkede områder.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

På trods af at det har været en hæfteklammer på vores nattehimmel i de sidste 25 år, er det næsten tid til, at International Space Station skal nedlægges og afslutte sin operationelle embedsperiode. Det kosmiske anlæg vil blive lukket ned i 2030, og med det i tankerne vil NASA være forpligtet til at fjerne anlægget fra kredsløb.

Hvordan vil den gribe denne opgave an? Simpel. Det vil styrte ISS i havet i en kontrolleret nedstigning designet til at undgå civilbefolkninger. NASA selv vil ikke påtage sig ansvaret for denne pligt, da det i stedet har tappet det kommercielle og rivaliserende agentur SpaceX for at fuldføre dette mål.

Jobbet vil se SpaceX skabe et amerikansk deorbit-køretøj, der "giver mulighed for at deorbitere rumstationen og sikre undgåelse af risiko for befolkede områder."

NASA vil betale SpaceX $ 843 millioner for at tackle dette problem, selvom ansvaret for at sikre, at ISS er klar til deorbit, vil falde til de fem agenturer, der rutinemæssigt bruger det, herunder NASA, European Space Agency, Canadian Space Agency, Japan Aerospace Exploration Agency og State Space Corporation Roscosmos (Rusland).

Dette er en annonce:
SpaceX bliver betalt næsten 1 milliard dollars for at styrte ned på den internationale rumstation


Indlæser mere indhold