Dansk
Gamereactor
nyheder

Spiludvikling med støtte?

Socialdemokraterne siger ja...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Der er fare for, at talentmassen inden for computer-spiludvikling i Danmark søger til andre lande. Årsagen er blandt andet udlandets støtteordninger, der er bedre end de danske. Tidligere har Socialdemokraterne bedt kulturministeren om at kortlægge disse støtteordninger. Nu følger partiet op med et forslag om at yde kulturstøtte til udvikling af computerspil.

"Der bliver i forvejen givet støtte til en bred vifte af kulturelle aktiviteter. Derfor finder vi det naturligt og værdifuldt at bevare og styrke det danske islæt i en ellers meget amerikansk domineret branche", siger Magnus Heunicke, der er socialdemokraternes IT- og tele-ordfører.

I forvejen har de nordiske kulturministre gennem en årrække bevilget økonomisk støtte til branchen til fremme af produktion og distribution af, hvad der kaldes kvalitetsprægede computerspil til børn og unge.

"Den støtte er dog helt utilstrækkelig", lyder det fra Magnus Heunicke. "Derfor foreslår vi at flytte området over under kulturministeriet, der i forvejen administrerer filmstøtten. Vi støtter i forvejen danske spillefilm, hvorfor så ikke også støtte danske computerspil?"

Derudover peger socialdemokraterne bl.a. på at øge støtten til universiteternes forskning i computerspil.

Kilde: ComputerworldIndlæser mere indhold