Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Steelseries Arctis 5 Wireless

Der er skruet ned for prisen, men du får alt det vigtige.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Lad mig være helt ærlig og slå fast fra starten af, at jeg godt kan lide Steelseries' centrale designfilosofi, når det gælder headsets. Kig på både mine og vores anmeldelser af diverse modeller i Arctis-serien, og du vil finde en generel bred positivitet omkring de afgørende designelementer.

HQ

Og det går igen her. Du får det samme lækre elastiske bånd, der skaber mere komfort end nærmest noget andet headset på markedet. Du har ClearCast 2.X-mikrofonen, der som altid kan opbevares inde i den ene kop, definerbare fysiske knapper, der altid er lette at trykke på og differentiere fra hinanden, samt bred funktionalitet og subtilt design. Nærmest alt det gode, der er at sige om de dyrere Pro-modeller, gælder her.

Arctis 5 koster 1099 kroner. Det er godt og vel halvdelen af, hvad du ville betale for et Nova Pro Wireless, og du må derfor undvære det skønne batteriudskiftningssystem, GameDac og aktiv støjreduktion. Til gengæld får du stort set alt andet. Først og fremmest er konstruktionen fleksibel, det slidstærke stof køler effektivt og skaber aldrig den presserende effekt, som kunstlæder godt kan have en tendens til, og den førnævnte elastiske strop forhindrer dit hoved i at komme i kontakt med bøjlen, hvilket er glimrende for langvarig brug.

Steelseries Arctis 5 Wireless

Der er fundet plads til cirka 60 timers batterilevetid, og USB-C Fast Charging gør, at du hurtigt er på dupperne igen, når det endelig løber tør. I aktiv brug er der også Quick Switch, så du både kan bruge en USB-C dongle, der virker til PC, PS5, Switch, Mac, VR headsets, Steam Deck - you name it (undtagen Xbox) - og Bluetooth på eksempelvis en mobiltelefon. Jeg har aldrig rigtig haft fidus til sådanne features, men det betyder, at du kan beholde headsettet på, hvis nogen ringer.

Dette er en annonce:

Mikrofonen er direkte glimrende, og det er så uendeligt meget lettere at kunne pakke den helt væk, når den ikke er i brug. Der er også et tydeligt LED-lys på, der indikerer, om den er muted eller ej, og grundet de fysiske, taktile knapper er det altid let at slukke og tænde - det er bare sejr på sejr, det her. Desuden er Steelseries' drivere igen ret glimrende.

Du overgiver aktiv støjreduktion, men får en helt ny companion app. Ja, der er en dedikeret Nova 5 app på iOS og Android, der i skrivende stund tilbyder over 100 spil-specifikke audio presets. Disse er angiveligt skabt af ingeniører og er skræddersyet til det enkelte spil. Afgørende populære spil som Fortnite, Apex Legends og Minecraft er her alle, men ligeledes er der også mange nyere spil som Baldur's Gate III, Alan Wake 2 og Cyberpunk 2077. Det er svært at vurdere en sådan feature, eftersom der ikke er nogen garanti for, at fremtidige spil får dedikerede profiler, eller hvor længe man skal vente, før en profil dukker op til ens favoritspil. Man skal heller ikke forvente, at mindre titler tilføjes. Men det virker nu ret godt, og særligt i konkurrenceprægede lydlandskaber som Battlefield 2042, Halo Infinite og PUBG er der god grund til begejstring.

Steelseries Arctis 5 Wireless

Du skal ikke vælge et Arctis Nova 5 på grund af denne app. Der findes efterhånden et utal af app-baserede økosystemer, der lokker med dedikerede lydprofiler. Nej, du skal vælge et Arctis 5 af nogle langt mere basale årsager. Steelseries giver dig ikke helt samme omfattende pakke til prisen, og prisen er måske lidt høj, men du får glimrende basale features her. Fantastisk lydkvalitet, storslået komfort, glimrende mikrofon - alt det vigtige er her, og for det får Steelseries endnu et skulderklap herfra.

Dette er en annonce:
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold