Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Steelseries Rival 500

En mus særligt designet til MOBA-spil? Det lyder både mærkværdigt og interessant...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Steelseries har med deres Rival-serie lavet en række gaming-mus. Rival 500 er en topmodel på højde med Rival 700. Steelseries beskriver Rival 500 som værende designet til MOBA/MMO-spil, og har hele 15 programmerbare knapper.

HQ

Derudover har Rival 500 en lille vibrator, som kan indstilles til at vibrere ved forskellige events i spil f.eks. for at advare om at man tager skade.

Rival 500 er med sine 7,8 cm bredde lidt bredere end min tidligere mus, men efter et par times tilvænning ligger den fantastisk i hånden. Under tommelfingeren er to knapper, disse knapper kan dog låses helt fysiks således at de kan bruges som støtte til tommelfingeren, og da der ikke er mangel på andre programmerbare knapper, har disse været låst under testperioden, da tommelfingeren så ligger ekstra behageligt.

De ekstra makroknapper er placeret taktisk i forhold til håndens placering, fremfor det velkendte numeriske tastetur ved tommelfingeren. For mit vedkomne har det gjort knapperne lette at ramme og huske, uden at skulle kigge ned på musen og har givet nogle yderstbrugbare genveje til de mest benyttede knapper. De ekstra knapper kan f.eks. hjælpe dit hold til sejr ved hjælp af hurtigere warding i League of Legends.

Steelseries Rival 500
Dette er en annonce:

Der er endda gjort plads til at der kan printes et navneskilt og sætte bag på musen, i tilfælde af du ligger inde med en 3D-printer du ikke lige hvad du skal bruge til.

Rival 500 er forsynet med en optisk sensor kaldet PixArt PMW3360 som måler op til imponerende 16000 CPI, hvilket er langt mere end hvad denne anmelder kan kontrollere. Personligt spiller jeg med 1800 CPI i League of Legends, men for den mere hardcore gamer er det rart med muligheden for at kunne justere op. Musen kan forudindstilles med to indstillinger af CPI, som der let kan skiftes mellem. Der kan endda indstilles en statisk cooldown, således at efter du har trykket på en prædefineret knap, tæller Rival 500 ned og fortæller dig med en lille vibration at din spell er klar igen.

Der er stort set ikke en indstilling der ikke kan brugerdefineres gennem SteelSeries Engine 3. Her kan du justere alt fra musens responstid, CPI, farve på LED og auto korrektion i vinkler. Sidst nævne forstås at musen kan korrigere for evt. brugerskabt slinger. F.eks. hvis du vil sigte fra venstre til højre kan musen korrigere for utiltænkt bevægelse mellem op og ned.

SteelSeries Engine 3 har en funktion kaldet GameSense, hvor i der er nogle flere indstillinger i musen afhængigt af det valgte spil. Det kan f.eks. være farve på en LED der skifter afhængig af dit liv eller mana. Indtil videre understøtter GameSense Dota , Counter-Strike: Global Offense og Minecraft (via et mod). I disse spil kommer vibrationsmotoren rigtigt til gavn, her kan den lille motor blandt andet advare dig om lavt liv, level op og respawn timers. Som League of Legends spiller er der ikke andet for en at håbe at disse muligheder også kommer til det.

Dette er en annonce:

Rival 500 virker til at være bygget af nogle gode materiale og virker som en mus der kan holde til at blive brugt. Den føles som en kvalitetsmus, lækker at holde om, knapper der er lavet til at blive brugt, meget. Selv lover SteelSeries da også en knapper kan holde til 30 mio. tryk, denne del er af gode grunde ikke blevet testet i anmeldelsesperioden.

Rival 500 kan købes for 600-700 kr. hvilket er i den dyre ende af markedet men kvaliteten er også derefter. Rival 500 kommer med et almindeligt kabel og der kunne man måske godt ønske sig at det var lavet som et flettet stofkabel, ikke fordi jeg nogensinde har haft problemer med at ledningen på min mus gik i stykker, men det føles bare lidt lækrere.

Steelseries Rival 500

Jeg er i løbet af testperioden blevet rigtigt begejstret for Rival 500 og har ikke lyst til at skifte til nogen anden mus.

Mange af disse funktioner er også i Rival 700 modellen så den primære forskel er antallet af knapper og det ergonomiske design.

Anmeldelsen af Rival 700 kan i øvrigt læses lige her.

SteelSeries Rival 500 er en forrygende mus, og hvis deres Engine understøttede flere spil som World of Warcraft og League of Legends havde det måske endda været et 10-tal. Indtil må Rival 500 "nøjes" med et stort 9-tal.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold