Dansk
Gamereactor
previews
Tales of the Shire

Tales of the Shire Preview - Middle-earth har aldrig været så hyggelig

Vi har prøvet Wētā Workshops kommende life-sim.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

The Lord of the Rings og Middle-earth har oplevet en massiv genopblomstring på det seneste. The Rings of Power vender tilbage i august, en ny spillefilm om Gollum er på vej, en animeret The War of the Rohirrim-film får premiere i december, Free Range Games leverede sin survival-crafting-titel Return to Moria sidste år, kort tid efter at Daedalic Entertainment droppede det kaotiske Gollum-eventyrspil. Det er overflødigt at sige, at Middle-earth-fans har spist godt på det seneste, og snart skal vi sætte tænderne i endnu et måltid med life sim-krydderi.

Jeg taler selvfølgelig om Tales of the Shire. I modsætning til de andre The Lord of the Rings-projekter, som jeg nævnte ovenfor, bevæger dette spil sig væk fra det sædvanlige dystre og mørke fantasy-tema, som Middle-earth for det meste er baseret på, og sætter i stedet fokus på skønheden, roen og enkeltheden i Shire og de hobbitter, der kalder regionen for deres hjem. Jeg har haft mulighed for at se en meget kort del af dette kommende projekt under Summer Game Fest, og nu kan jeg ikke vente med at se mere.

Tales of the Shire
Dette er en annonce:
Tales of the ShireTales of the Shire

Tales of the Shire er en ren life-sim oplevelse. Du skaber din egen hobbit og skal derefter definere din plads i The Shires lykkelige, bølgende bakker ved at opgradere og forbedre et hus, møde og hjælpe de lokale, dyrke råvarer og tilberede dem til lækre måltider, fiske efter frisk protein, udvikle forhold og i sidste ende slå dig ned, og alt sammen med en The Lord of the Rings-flair, der hylder og udnytter den bredere historie om Middle-earth. Hvis du har spillet Disney Dreamlight Valley eller Fae Farm på det seneste, My Time at-serien, Animal Crossing eller endda Stardew Valley, så vil du være bekendt med, hvad dette spil byder på.

Det betyder ikke, at det er et problem, for det virker helt ærligt, som om udvikleren Wētā Workshop har ramt guldåren med kombinationen af en afslappende og charmerende, stressfri life sim, der foregår i en af de mest idylliske og fredelige dele af Middle-earth. Den verden, der er blevet skabt her, og som for det meste drejer sig om området Bywater, er farverig og rig på detaljer og præsenteres med en visuel stil, der bedst kan beskrives som ufejlbarligt bedårende.

Da dette spil udelukkende handler om at leve livet som hobbit, er der ingen action eller kamp. Din største daglige stressfaktor drejer sig om, hvilke måltider du skal lave til den "anden morgenmad", og hvordan du skal lave dem. Selv om der ikke er nogen forkert måde, og Wētā Workshop har prioriteret at sikre, at der ikke er nogen korrekte eller forkerte måder at gøre de fleste ting på i dette spil, giver madlavningsminispillet dig mulighed for at udvikle retter, der adskiller sig på en salt-sød, tender-tough skala. Det er vigtigt, da en hobbit kan have andre præferencer end en anden, hvilket betyder, at hvis du vil have en bestemt karakters gunst, skal du lave en ret til dem, der passer til deres smag.

Dette er en annonce:

Men der er mere end bare madlavning at bruge tiden på her. Du kan hjælpe de lokale hobbitter med opgaver for at hæve Bywaters status og låse op for belønninger, der åbner op for nye evner og spilmekanikker. Du kan bytte dig til nyt tøj for at udvikle din egen stil, og du kan i det hele taget udforske verden for at finde hemmeligheder, alt sammen ved hjælp af et waypoint-system, der erstatter traditionelle kortmarkører og pile med sommerfugle, der guider dig til din destination. Dette spil er virkelig ubarmhjertigt sødt, og det er en faktor, der forbliver uanset årstiden.

Tales of the Shire
Tales of the ShireTales of the Shire

Tales of the Shire har et årstidssystem, der betyder, at de afgrøder, du planter og kan dyrke, og dine daglige rutiner vil ændre sig afhængigt af, om sommersolen bager, eller om vintersneen falder. Det er dog ikke kun vejret, der vil holde dig på tæerne, da der også vil være besøg af nogle The Lord of the Rings-ikoner, herunder en vis grå vandrende troldmand. Og det er oveni, at du faktisk kan møde et par berømte hobbitter, som du enten kan genkende fra filmene/bøgerne eller fra den bredere historie om Middle-earth, hvad enten det er Samwise Gamgee eller Rosie Cotton. Der vil også blive henvist til mange andre berømte ansigter, men den, der skiller sig ud, er selvfølgelig Bilbo Baggins, som i dette spil fungerer som en fortæller, der guider din hobbit gennem deres liv.

Wētā Workshop fortalte mig under min preview-session, at selvom der er masser af måder at fortsætte Tales of the Shire-oplevelsen på og fortsætte med at trives i denne dejlige verden, så har hovedhistorien en fast slutning, der skal nås.

Selv om jeg kun fik lov til at opleve en kort bid af Tales of the Shire, stod det klart for mig, at Wētā Workshop har noget meget lovende på hånden. Det virker som en perfekt måde at blande den fantastiske verden i Middle-earth med den afslappende og lykkelige natur i en life-sim-titel. At kunne slappe af, fange en fisk, dyrke nogle planter, udforske vildmarken og alt sammen uden at bekymre sig om at sulte ihjel eller blive spiddet af en ork lyder som den perfekte måde at slappe af på efter en travl dag på arbejdet, og selv efter kun 20 minutters spil er jeg absolut ivrig efter at vende tilbage til denne verden for at fortsætte med at kaste lys over dens hemmeligheder.

Relaterede teksterIndlæser mere indhold