Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Test: HTC Touch Pro

HTC Touch Pro er en videreudvikling af den populære HTC Touch Diamond og den ligner da også grangiveligt, når man først pakker den ud af dens pyramide-formede kasse.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Den er tykkere og tungere end sin forgænger og det skyldes primært at telefonen er udstyret med en fuldt qwerty tastatur, og sådan et fylder altså. Designet er ret flot, hvis man altså syntes om HTC Diamonds udseende. Telefonen domineres af en stor blank skærm med en lille plads reserveret til 5 knapper neden under skærmen. Det er faktisk bare en tyk udgave af Diamond modellen, og var det ikke for tykkelsen/vægten ville man sagtens kunne forveksle de to telefoner.

HQ

Denne telefon er spækket med programmer, og HTC har indset at for at få fuld fornøjelse af alle disse programmer, så kan man ikke nøjes med det sædvanlige mobiltelefon-tastatur, samt en touch skærm. Skal man udnytte telefonens mange muligheder for at surfe, blogge, skrive dokumenter, lave regneark og lignende, så skal man have et ordentligt tastatur. Og det får man så ved at lægge telefonen på langs og skubbe skærmen op. Så kommer et fuldt qwerty-tastatur til syne. Skærmen på telefonen indretter sig selv efter hvordan man vender telefonen. Så snart man drejer telefonen drejes indholdet på skærmen sig også. Alt andet ville da også have virket underligt, men HTC har fået det til at virke ekstremt nemt og simpelt, hvilket jeg bestemt ikke tror det er.

Skærmen på HTC Touch Pro er trykfølsom, og den vil være ens primære måde at bruge telefonen. Det store tastatur vil nok kun komme frem når man skal skrive længere tekster. Det menu-system HTC har lavet til skærmen er en mindre geni-streg. Jeg har ikke prøvet en iPhone, så jeg aner ikke hvordan den virker, men HTC's system kan jeg rigtig godt lide. Skærmen er meget præcis, og selv meget små punkter/menuer kan rammes ret præcist, og det gør at det rent faktisk er muligt at lave rigtig meget ved blot at bruge skærmen. Der ud over ser det ret blæret ud, når man f,eks. skal bladre gennem sine kontakter. De vises i Rolodex stil, og man bladrer i dem ved blot at bevæge fingrene hen over dem i den retning man vil bladre. Det er en hurtig måde at finde kontakter, billeder og lignende, og det ser som sagt ret blæret ud. Styresystemet i telefonen er Windows, og det gør at standarderne med en start-menu og drop-down menuer er at finde på telefonen. Det er rart og gjorde det ret nemt at lære telefonen og dens funktioner at kende. Ofte vil de mest gængse aktioner være vist ved knapper eller links på skærmen, og man kan så ved at trykke på menu-linket åbne op for alle de ekstra aktioner på den pågældende skærm. Nogle gange er skærmen meget langsom til at reagere og det kan kræve lidt tålmodighed, men det er et mindre irritationsmoment som man kan lære at leve med.

Som sagt er der masser af funktionalitet i telefonen, og da den har både Wi-Fi, Bluetooth, GPS og selvfølgelig 3G er det altid muligt at komme online med telefonen. Browseren fungerer faktisk rigtig fint i denne model. Skærmen er tilpas stor til at man kan læse de sider man kommer ind på, og det er nemt at zoome ind og ud på tekster alt efter behov, og skal man bruge de elementer der måtte være på siden kan det gøres nemt ved blot at trykke på skærmen. Så HTC Pro er perfekt til at surfe på nettet. At opsætte Wi-Fi og slå det fra eller til er også en meget simpel opgave. Især det at kunne slå det til og fra nemt er vigtigt, da det sluger en del strøm at have det slået til og så er det godt at kunne slå det fra når man ikke bruger det. Strømforbruget i telefonen er et af dens svage punkter. Til normal brug med tale og sms er det ganske ok, men så snart man begynder at bruge de mere avancerede muligheder i telefonen, kan den hurtigt løbe tør.

Kameraet i telefonen er ganske godt. Det er et 3.2 mega pixel kamera med autofocus og det tager nogle rigtig flotte billeder. Samtidig er det ret nemt at starte kameraet op, hvilket kan gøres med et enkelt tryk på skærmen og så er kameraet klar til brug. Der er dog en stor ulempe ved kameraet. Knappen til at tage billeder med, er den store runde knap der sidder lige nedenfor skærmen. Der er altså ingen knap på siden/toppen af telefonen, som bruges til dette. Det er en ulempe fordi, det er sværere at holde kameraet stille når man skal trykke fremad istedet for nedad når man tager billedet. Det førte til mange rystede billeder, og er egentlig en skam når nu kameraet er så gpdt.

Dette er en annonce:

Som sagt er det Windows Mobile der er motoren i telefonen, og det er ikke en ubetinget succes. Det er der nemlig både fordele og ulemper ved. En ulempe er, at telefonen er langsom at starte op. Den ulempe kan man så minimere ved ikke at slukke den så tit, men det er nemmere sagt end gjort. Jeg oplevede nemlig rimelig ofte, omkring en gang om dagen, at jeg måtte slukke telefonen og genstarte den fordi den var holdt op med at reagere. Jeg kunne ikke finde noget mønster i hvornår den gjorde det, og det var mildest talt irriterende. Det er forhåbentlig noget HTC og Microsoft får rettet op på, for det trækker altså ned når man skal vurdere en telefon. En fordel ved at bruge Windows er, at det er nemt at koble telefonen til sin computer og overføre materiale mellem de to, og HTC Touch Pro kan sagtens bruges som en mobil multimedie-maskine, der kan klare billeder, musik og video ganske nemt. Kan din pc klare det, så taler sandsynligheden for, at HTC Touch Pro også kan klare det.

Jeg er faktisk rimelig begejstret for HTC Touch Pro. Et flot udseende, masser af funktionalitet, en god touch-skærm og et fuldt tastatur, et fint kamera, radio, GPS og masser af internet muligheder gør HTC Touch Pro til enhver technørds drøm, men alligevel ender den endelige karakter på et rimeligt, men ikke imponerende 7-tal. Det skyldes til dels de mange fejl der plager den, (som ofte kun kan løses ved at genstarte telefonen) samt at alt den funktionalitet har sin pris i form af ydelsen. Telefonen virker ofte langsom til at reagere og den løber også hurtigt tør for strøm. Lidt mere finpudsning og optimering og HTC vil have et hit. Det har de ikke endnu, men man kan jo håbe at opdateringer til telefonen vil hjælpe på det.

HTC Touch Pro
HTC Touch Pro
Dette er en annonce:
HTC Touch Pro
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Masser af funktioner, godt kamera, flot design, lækker touch-menu
-
Langsom, fejl, højt strømforbrug
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

6
Test: HTC Touch Pro

Test: HTC Touch Pro

GADGET-TEKST. Skrevet af Frank Fristed Pedersen

Vi har haft HTCs videreudvikling af Touch Diamond inde til en test. Fuldt qwerty-tastatur og trykfølsom skærm. Er det noget der dur?Indlæser mere indhold