Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Test: Microsoft Sidewinder X6 keyboard

Der var en gang hvor Microsoft var en af de rigtig store aktører på markedet for spil-hardware til PC. Det var den gang Sidewinder joysticket var det hotteste på markedet, og man var ikke en 'rigtig' gamer uden at have det stående ved siden af keyboardet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Det er efterhånden lang tid siden, men nu har Microsoft besluttet at genoplive det gamle Sidewinder mærke. Sidste år kom der en Sidewinder mus, designet specielt til gamere og den er netop blevet fulgt op med en opdateret mus Sidewinder X5, samt et tastatur Sidewinder X6. I denne anmeldelse vil vi kigge på Sidewinder X6 tastaturet.

HQ

Lige da jeg pakkede tastaturet ud af kassen det kom i, var jeg ikke imponeret. Det er ikke umiddelbart et kønt tastatur. Det er sort og fladt, hvilket er ganske kønt, men det hæmmes af de to store drejeknapper som styrer henholdsvis baglyset og lydstyrke. De får tastaturet til at se noget klodset ud, hvilket er lidt en skam. Nu er udseende heldigvis ikke alt, og Sidewinder X6 har bestemt nogle andre fordele. For eksempel det numeriske tastatur, som vel må siges at være den mest markante nytænkning i dette tastatur. Det kan man nemlig flytte rundt med. Det sidder blot fast med en magnet og kan 'klikkes' på plads enten på højre eller venstre side. Det gøres nemt, selv når computeren er tændt og i brug. Det har to fordele: Venstre-håndede personer kan nu endelig få et numerisk tastatur til 'den rigtige' hånd og gamere kan nu få en masse ekstra taster at bruge i nærheden af WASD knapperne. En lille knap i toppen af tastaturet bestemmer nemlig om tastaturet er i normal eller macro tilstand. I macro-tilstand virker det numeriske tastatur blot som ekstra macro-knapper, som man så kan programmere som man vil. Der er 2 macro-modes, så det numeriske tastatur sammenholdt med de 6 macrotaster der i forvejen er på tastaturet, så har man rigtig mange macro-taster at gøre godt med. Faktisk 3x6 + 2x15, altså 48 macrotaster.

Det er mange taster at have til rådighed, og heldigvis er det nemt at optage macroer på dem. Man trykker på 'optag' knappen, som findes på toppen af tastaturet, efterfulgt af den tast man vil programmere. Så optager den alt hvad man foretager sig på tastaturet indtil man trykker 'optag' igen. Når det er gjort er macroen optaget og klar til brug. Nemt og smertefrit. Eventuelle pauser mellem tastetryk huskes, så det er perfect til spil som mmorpg's hvor man ofte skal bruge en masse skills med et vist tidsinterval imellem.

Det er et ret behageligt tastatur at arbejde med. Som nævnt tidligere, er det ret fladt og det indtryk forstærkes af, at der ikke er nogle 'ben' til at forhøje tastaturet med som man ellers ofte ser. Det ergonomisk rigtige er da også at have tastaturet liggende fladt på bordet, men det er nu meget rart at have muligheden for at hæve toppen lidt. Men det har Microsoft altså valgt at man ikke skal have. Til gengæld slipper man så for et andet ergonomisk påfund, som findes på mange tastaturer, nemlig skrå-stilling af tasterne, altså et såkaldt split tastatur. Det betyder meget for mig, hvordan tastaturet er at bruge til daglig. Jeg er den type, som gerne vil mærke taste-trykkene, og have et godt 'feel' når jeg skriver. Det må siges at være opfyldt med Sidewinder X6. Tasterne er tilpas bløde samtidig med at man tydeligt kan mærke hvornår man har trykket på dem. Jeg bryder mig normalt ikke om tastaturer der larmer for meget når jeg bruger dem, og selvom X6 har en tydelig 'klik' lyd når man bruger det, så er det heldigvis ikke højt nok til at det bliver generende. Så alt i alt er det et rigtig behageligt tastatur at skrive på.

Med Sidewinder X6 får man altså et rigtig fint tastatur. At man kan flytte det numeriske tastatur er en god ting for venstrehåndede, men det er folk der har brug for masser af macro'er som for alvor vil få fornøjelse af tastaturet. Det er et behageligt tastatur at bruge, men er ikke videre kønt. Der er lys i tastaturet, og en af de store runde drejeknapper bruges til at styre lysstyrken. At Microsoft har valgt at drejeknapper til både lys og lyd, er ikke videre kønt, men det føles faktisk utroligt skønt at have drejeknapper i stedet for de evindelige plus/minus knapper som efterhånden er standard på tastaturer og derfor ender man med at være glad for dem på trods af det lidt klodsede udseende som de giver tastaturet.

Dette er en annonce:

http://www.microsoft.com/hardware/gaming/productdetails.aspx?pid=102

Microsoft Sidewinder X6
Microsoft Sidewinder X6
Microsoft Sidewinder X6
Dette er en annonce:
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
masser af macro-keys, drejeknapper til lys og lyd
-
ikke videre kønt, lidt dyrt hvis man ikke har brug for macroer
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold