Dansk
Gamereactor
nyheder
Tetris Ultimate

Tetris fylder 30 år i dag

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Alexey Pajitnovs klassiske puzzle-spil, der i sin tid oprindeligt blev udviklet mens han arbejdede hos Dorodnicyn Computing Centre of the Academy of Science i Moksva, blev oprindeligt udgivet den 6. juni, 1984 hvilket betyder at det i dag kan fejre sin 30 års fødselsdag.

Tetris har gået sin sejrsgang på stort set alle tænkelige (og nogen nærmest utænkelige) formater lige siden, og var blandt andet en stor brik i det puzzlespil der i sin tid gjorde Nintendos oprindelige Game Boy til en gigantisk succes.

Pajitnov tjente dog ikke selv en skilling på spillet før 1996, da rettighederne endelig blev overført til ham fra den russiske regering. På det tidspunkt var han for længst immigreret til USA, hvor han arbejdede hos Microsoft.

Tetris-licenserne blev på det tidspunkt solgt af den hollandske spiludgiver Henk Rogers, der sidenhen grundlagde Tetris Company med Pajitnov. Firmaet har sidenhen lavet en aftale med Ubisoft, hvilket betyder at vi skulle få Tetris Ultimate at se på E3 i år. Fans kan også møde Pajitnov selv på messen, og med tanke på hvor meget han har betydet for spilbranchen, er det ikke en chance man bør lade sig gå forbi.

Tetris Ultimate

Relaterede tekster

Tetris fylder 30 år i dag

Tetris fylder 30 år i dag

NYHED. Skrevet af Mika Sorvari

Alexey Pajitnovs klassiske puzzle-spil, der i sin tid oprindeligt blev udviklet mens han arbejdede hos Dorodnicyn Computing Centre of the Academy of Science i Moksva,...Indlæser mere indhold