Gamereactor follow Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
anmeldelser
Sega Extreme Sports

Sega Extreme Sports

Fra Svenske Innerloop kommer et sportsspil, som indeholder en rækker discipliner vi ikke normalt får muligheden for at prøve.

  • Tekst: Henrik Hansen
Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Fra Svenske Innerloop kommer et sportsspil som indeholder en rækker discipliner, vi ikke normalt får muligheden for at prøve, ihvertfald ikke indenfor samme spil.

Hop fra den ene til den anden
Extreme Sports handler, som navnet antyder, om ekstremsports discipliner, og her snakker vi mountainbikes, snowboards, Quadbikes (dune buggys), svævefly, bungee jump og sky surfing. Banerne er delt op så man for eksempel starter med at stå på snowboard ned af et bjerg, hvorpå man hopper på et svævefly, som man styrer hen til en dune buggy, som man så igen kører råddent på, indtil man når målstregen.

Det fede ved det hele er, at der ikke bliver loadet imellem de forskellige discipliner. Du springer direkte fra den ene til den anden, og det betyder også, at der ikke er meget tid til at få pusten. Til at hjælpe dig har du 4 figurer, du kan vælge imellem: 2 drenge og 2 piger, som naturligvis alle snakker "duuuuuuude" sprog.

Score teknikker
Der er 12 baner at vælge imellem Å 6 extra træningslokationer, så der skulle være nok underholdning til de første 5422 spil. Skulle du spille mere end 5422 gange, så er det jo bare fjong! Hvornår har du foreksempel sidst sprunget bungeejump fra en luftballon, for derefter at iføre dig et snowboard, og så ellers suse ned af en bjergside? Hvis du svarer "sidste tirsdag", så vil jeg vælge at kalde dig enten en løgnhals eller en heldig %&%#&.

Hvorom alting er, så har du ihvertfald chancen for at imponere det modsatte køn med dine bedrifter i de forskellige discipliner.

Dig: "Hey babe, jeg er lige kommet hjem fra Maui, hvor jeg kørte på mountainbike ned af et bjerg".
Hende: "Øh, så jeg dig ikke slå jeres græsplæne i forgårs?"

Ok, så den vil nok ikke fungere over disken i din lokale døgner, hvor hende silden fra nabohuset arbejder i hendes fritid, men man har vel lov at drømme?

Sanserne kommer på overarbejde
Grafikken i spillet er for lækker! Der er virkelig kælet for detaljerne, og især mountainbike disciplinen ser for sej ud. Måden rytterne bevæger sig på, er utroligt livagtig og det er lige før man tvinger sig selv til at sidde med lukket mund, hvis nu en flue skulle komme klaskende ind mod ens mandler.

Der er også gjort godt brug af lensflare effekter når man kigger op mod solen, og det er lige før man sidder og siger "oooh" og "ahhh", og så er det jo at ens naboer begynder at snakke om ham "den sære i nr. 23 som vist nok sidder og ser mærkelige film døgnet rundt".

Kontrollen i spillet er også meget god. Det eneste problem jeg stødte på, var under svæveflyvningen hvor man lige skal vænne sig til at styre dyret, men efter et par gange kørte det som Hans i Grethe, så det er bare et spørgsmål om at hænge i.

Lyden er der heller ikke meget at hakke på. Den passer perfekt til spillet, og musikken er rigtig lækker. Den består af numre fra bands som hører til hos pladeselskabet Ninja Tune Records, og man sidder og stamper i gulvet, så det er lige før underboen kommer op for at checke om man har fået et epileptisk anfald. Kort sagt, kræs for øregangen.

Smut så ud og køb det
Jeg har aldrig spillet et spil hvor man blev udsat for forskellige discipliner indenfor et løb, og det undrer mig at ingen har tænkt på det før, for det fungerer faktisk ret godt. Det er lidt irriterende hvis man ikke lige rammer hvor man skal, når der skal skiftes til en anden disciplin, men med lidt træning får man snart føling for det. Alt i alt kan jeg kun anbefale Sega Extreme Sports, hvis du er til fart og lækkert gameplay, da spillet her har begge dele.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Forskellige sportsdiscipliner blandet sammen.
-
Suger hvis man misser kontrolpunktet.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer