Gamereactor follow Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
anmeldelser
Dead or Alive 2

Dead or Alive 2

Konceptet i Dead or Alive 2 er simpelt. I bund og grund, skal du sparke snotten ud af en modstander, der på samme måde vil frarøve dig dit snot. Fight!!!

  • Tekst: Jacob H. Nielsen
Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

I øjeblikket er der ikke særlig mange kampspil til Playstation 2, med mindre man finder nogen af de gode gamle PSX-klassikere frem fra gemmerne. Indtil videre er der kun 2 valgmuligheder på Playstation 2: Tekken Tag Tournament, som nærmest er en født klassiker, og så det lidt mindre kendte Dead or Alive 2, som nok er det tætteste på en konkurrent til Tekken. Og det er såmænd det sidste af de to spil, vi skal kigge nærmere på i denne anmeldelse.

Tæsk på dåse
Konceptet i Dead or Alive 2 er simpelt. I bund og grund, skal du sparke snotten ud af en modstander, der på samme måde vil frarøve dig dit snot. Og dette sker selvfølgelig ved hjælp af en eller anden avanceret kampform, der er unik for hver karakter i spillet. DOA2 er i 3D, og selvom det er set før, vil vi gerne se det igen. Og i dette spil er det slet ikke så galt endda.

Dead or Alive 2 har en ting, som Tekken ikke kan hamle op med: interaktive miljøer. Før Tekken Tag kom, var der meget snak om, at dette var en feature, der ville være med i spillet. Forestil jer et 1 on 1 kampspil, hvor man kunne hoppe op på borde, kravle rundt på smadrede biler og utroligt mange andre ting. Desværre blev det i Tekken Tags tilfælde kun ved snakken. Heldigvis har Dead or Alive 2 rykket skridtet nærmere med nogle store flotte baner, man kan smide modstanderen rundt i. Hele det ellers velkendte gameplay piftes lidt op af, at man kan falde ud over kanter og igennem ruder, når man bliver sparket rundt af sine venner.

Noget andet der fanger en ved Dead or Alive 2 er figurernes 'moves'. Der er ikke udpræget forskel i de 10 figurers måder at kæmpe på, men bevægelserne er flydende og godt udført, og de ligger et stykke foran dem fra Tekken Tag. De forskellige spilleres kampstilarter er langt mere realistiske, men der findes stadig den tone af superhero-"jeg skal gi' dig, skal jeg", der gør spillet sjovt.

Mere end bare én type spil
Dead or Alive 2 er spækket med forskellige gamemodes:
- 1 on 1. Slåskamp hvor det bare er ren fight hele vejen igennem.
- Storymode. Den eneste forskel fra 1 on 1 moden er, at figurerne leverer nogle kommentarer til hinanden før hver kamp.
- Tag mode. Her vil DOA2 selvfølgelig ikke skal stå tilbage for Tekken Tag Tournament.
- Sparring. Her kan du træne de mere komplicerede moves.
- Team Battle. Her vælger du et helt hold af figurer, der så skal tæske sig igennem modstanderens hold af figurer.
- Survival. Nedkæmpe så mange modstandere som muligt med en figur og begrænset energi.

For at gøre det hele lidt sjovere, kan du også optage dine kampe og bagefter gemme dine statistikker fra dem. Alle de forskellige gamemodes kan indstilles med varierende sværshedgrader, så selvom du kører hardcore i 1 on 1, kan du stadig være en tøs med pindarme i Story mode.

Sceneriet er ikke til gene
Som nævnt er de interaktive baner noget af det mest bemærkelsesværdige ved Dead or Alive 2. Næsten alle banerne er bygget i mere end et niveau, hvilket gør at du kan slynge din mere eller mindre frivillige modstander igennem et panoramavindue og ud i den friske luft. Derfra kan du så sparke ham, videre ud over en tyve meter høj afgrund, hvor efter du i et krumspring er nede ved ham og atter igang med udvekslingen af benbrækkende slag.
Banerne varierer lige fra taget af en slumblok i Hong Kong og det indre af en High Tech-fabrik til klipperne ved et vandfald og et klassisk japansk hus af rispapir. Masser af variation, og endelig et kampspil, hvor banen rent faktisk har en betydning for spillets udfald.

Show me some skin, baby
Grafikmæssigt lever Dead or Alive 2 op til den standard, som man kan regne med på en Playstation 2. Der er ingen tvivl om at det sagtens kan blive bedre, men da PS2'en er forholdsvis ny, skal udviklerne lige lære at udnytte det, den lille sorte box er istand til. Den eneste indvending jeg har i forhold til grafikken er, at figurerne måske kan virke en anelse effektløse. Jeg ville gerne have set nogle flere skygger og lyseffekter, for at give karaktererne lidt mere liv. Til gengæld har udviklerne bag Dead or Alive (de må åbenbart alle være mænd), præsteret at levere et kampspil med lækre halvafklædte damer, med gyngende grafikstykker, der faktisk gør grafikken i spillet langt federe, hvis man hører til den del af befolkningen, der producerer store mængder af testosteron.
Soul Calibur til Dreamcast overgår desværre stadig de 2 kampspil, man kan få til PS2, både hvad angår grafik og gameplay (men ikke de halvnøgne mennesker).

Slap me silly and call me Bruce Lee
Dead or Alive 2 er et godt alternativ til Tekken Tag, dog uden at være bedre i det store hele. Der er for få figurer i forhold til Tekken Tag, men de der er, har flottere bevægelser og federe moves. Et ganske godt spil, dog uden at udmærke sig overvældende. Giv os hellere en 3'er NU!

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Flotte miljøer. Lidt federe kampe.
-
For få karakterer.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer