Gamereactor follow Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
anmeldelser
Aliens vs. Predator 2

Alien Vs. Predator 2

AVP2 skuffer ikke hvis du kan lide at sidde på kanten af din stol, mens du er totalt stiv i hele kroppen, og klar til at skyde på hvad som helst der bare ser lidt levende ud.

  • Tekst: Henrik Hansen

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Hvad fanden er der galt med mig? For et par år siden installerede jeg det første Alien vs. Predator spil, og der gik ikke ret lang tid inden jeg slettede det igen. Det var simpelthen for stor en mundfuld for mine nerver, og nu er jeg tilbage. DUMME, DUMME, DUMME HENRIK!

Velkommen til dit mareridt
Som i AVP1 kan du endnu engang vælge mellem tre forskellige spil figurer. Marine, Alien eller Predator. Hvis du tager Marine starter du på en base, hvor du har hurtigt bliver afskåret fra dine kollegaer. Du bevæger dig alene gennem spillet, mens du kan høre dine kammerater snakke over radioen. Marine-delen er klart den mest uhyggelige. Beviset fik jeg da jeg havde løbet rundt på den mørke base i tyve minutter, uden at se en eneste fjende. Min radar beepede af og til, og hjertet pumpede som om det var på akkord. Pludselig hører jeg mine kollegaer skrige i radioen, fulgt af en masse skud, og da jeg vender mig om, kommer en Alien flyvende lige i bærret på mig. Ikke nok med at jeg skreg som en tøs, der lige har hørt at N'Sync er gået fra hinanden, mens jeg kaster min mus hen over skrivebordet. I en slags slow-motion døs går det op for mig, at jeg skal skyde bæstet, så jeg bruger febrilsk begge hænder for at trykke på 'fire'-knappen, og inden længe ligger dyret foran mig, mens dens syre blod ætser gulvet.

Som Alien starter man med at være en 'Face Hugger', og dit "job" er at finde et offer, du kan suge dig fast til, så du på et senere tidspunkt kan bide dig igennem hans/hendes brystkasse. Det tager lidt tid at vænne sig til at man kan kravle på loftet og væggene, men når man endelig har styr på det, er det en totalt fed fornemmelse. Senere skal man finde føde så man kan blive en stor...Alien, og så begynder det sjove for alvor.

'Predatoren' er rigtig lækker på den labre måde. Ikke nok med at du kan gøre dig usynlig lige som i filmene, men du kan hoppe rundt fra træ til træ, inden du dumper ned foran et dumt menneske der kvitterer med at sige "Duuuh, Am I seeing things?!", hvorpå du kapper hovedet af dummernikken. Klassisk!

Jeg vil ikke gå i detaljer med historien i spillet, da man får den at vide som man kommer frem til, og det skal simpelthen opleves, da den er ufattelig fed.

Mums for sanserne
I forhold til AVP1, er AVP2 totalt flot. Monolith har benyttet det samme grafiksystem - Lithtech - de brugte til No One Lives Forever. Det betyder at vi ikke bare får flotte indendørs baner, men at der også bydes på udendørs områder der nok skal tage vejret fra de fleste. Modellerne er ligeledes totalt flotte, og der kan ikke sættes noget på den del af spillet. Lyden er jo vigtig... Især når man spiller et spil, hvor man forventer at blive skræmt fra vid og sans. Og AVP2 skuffer heller ikke i den afdeling. Fra de lyde du hører når du går rundt på den mørke base (for ikke at glemme din radar der bipper når der er fjender i nærheden), over våbenlyden når du står og skyder ind i mørket, til det brøl en Predator giver fra sig når den kapper hovedet af en fjende, er der dømt noget nær den fedeste lyd du hidtil har lagt ører til i et PC spil. Og så er der jo musikken, der er et kapitel for sig selv. Den følger hvad der sker på skærmen, så når den bliver mere skræmmende, ved du at nu sker der snart ting og sager. Super lækkert!

Tag en bid
Styringen i spillet er som i alle FPS-spil. Som Alien og Predator har man lidt ekstra taster at holde styr på, men det er ikke noget problem, da du naturligvis selv kan bestemme hvilke taster du vil bruge. Jeg har kastet mig ud i at spille multiplayer spil på diverse servere, og det er ret underholdende. Marines har - ihvertfald i starten af et spil - det hårdere end Aliens og Predators, da Aliens jo kan kravle overalt, mens Predators kan benytte deres stealth-mode, så de praktisk talt er umulige at se. Men det er ikke så stort et problem når man vænner sig til at bruge radaren, så det er bare at gå på med krum hals, og så ellers sparke røv. Man kan naturligvis også vælge at være Alien eller Predator, og så er det jo et totalt anderledes multiplayerspil. Der bydes på forskellige modes i multiplayer, såsom klassisk DeathMatch, Hunt, Team Deathmatch og Survivor, så der skulle være noget for enhver med kløe i trigger-fingeren.

Hvad så?
Tjaeh.. Jeg har næsten lyst til at finde ud af om Vivendi Universal ejer aktier i et firma for voksenbleer, da man hurtigt finder ud af at man har brug for den slags. AVP2 skuffer ikke hvis du kan lide at sidde på kanten af din stol, mens du er totalt stiv i hele kroppen, og klar til at skyde på hvad som helst der bare ser lidt levende ud. Grafikken, gameplayet og lyden byder sammenlagt på et spil der er alle pengene værd, hvis du da ellers er til FPS-spil overhovedet. Jeg kan klart anbefale dig at smide et par hundrede i dette spils retning.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
MØG uhyggeligt!
-
MØG uhyggeligt!
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • Salsa_dip
    Aliens Versus Predator 2. Selvom dette spil udkom for mange år siden, har jeg valgt anmelde det da jeg i mit betændte øre overhørte at en 3'er... 9/10