Dansk
Gamereactor
previews
Test Drive Unlimited

Test Drive Unlimited

Flot, spændende, omfattende, ambitiøst og velpolsteret bilspil - og det selvom Eden Studios reelt kun er nået halvvejs.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Jeg kan sagtens huske Test Drive fra mine yngre dage med Amiga 500. Fascinationen over, at man faktisk selv sad på forsædet og ikke bare så bilen bagfra overskyggede helt det faktum, at det var umuligt at kontrollere den med det billige Tac 2-joystick, jeg brugte på det tidspunkt. Men det handlede også om oplevelsen. Når jeg som syvårig efter kilometervis af asfalt, bragede ind i en betonblok, ruden knustes og blodet sivede ned over skærmen, så var det for mig en meget større og mere kølig oplevelse end de nye gummisko med Turtles-tryk, som min farmor havde købt til mig.

Test Drive Unlimited bygger på selv samme koncept. Ja, altså ikke en løs kontrol og en blodig forrude, men på at give dig en helhedsoplevelse bag rattet. Hele spillet foregår på Hawaii, nærmere betegnet øen Oahu, en 1500 kvadratkilometer stor spilverden, der ifølge udviklerne Eden Studios, er den største og mest autentiske landmasse nogensinde i spilsammenhænge. I den version jeg fornyelig testede på Ataris Go Play-messe i Lyon, var det kun visse dele af øen der var tilgængelig, men det var mere end nok til at jeg med Ford Mustang Shelby GT kunne strække benene og drøne ud af asfalten.

Men det er ikke bare Oahu med tilhørende gader og slingrende bjergveje, der emmer af autencitet. Hver eneste bil i spillet er skabt med en sådan sans for detaljerne, at det grænser til det perverse. Inden du vælger en bil fra den virtuelle garage, kan du gøre præcis hvad du vil med den. Smide lidt godt musik på anlægget, rulle ruden ned, omlakere karosseriet, sidde og lytte til den brummende motor og lige efterse enhver lille skrue.

Når Test Driver Unlimited begynder, har man allerede fra starten et vis antal mønter at gøre godt med. De skal bruges til at købe et hus, indrette det, opgradere dine biler, købe nye biler osv. Huset fungerer nemlig som et udstillingsvindue for alle de trofæer og biler, du gerne skulle ende med at samle på derhjemme. Ja, faktisk så er huset sammen med din karakter det avatar, der repræsenterer dig. Allerede nu beskrives Test Drive Unlimited nemlig i visse kredse som verdens første MMORG, altså Massive Multiplayer Online Racing Game, hvilket faktisk ikke er en helt gal betegnelse. Under besøget på Hawaii støder du nemlig på masser af biler, alle sammen ejet og kørt af helt normale, levende og tænkende personer et eller andet sted på jorden via Xbox Live. Selvfølgelig kan det lade sig gøre at spille det offline, men det er online at Test Drive virkelig folder sig ud.

Dette er en annonce:

Selv her har dit hus en funktion, da det kan bruges som et decideret klublokale. Bilklubber er nemlig et velkendt fænomen i den virkelige verden, og nu skal fænomenet så have sin ilddåb i den virtuelle verden. Som klubleder kan du også selv sætte dine kriterier for et medlemskab, for eksempel at man kun kan være medlem, hvis man ejer en Lamborghini og at man har klaret en hvis procentdel af spillet. Der findes helt vanvittig mange indstillinger at rode med, og der vil givetvis dukke et utal af forskellige klubber frem i kølvandet på udgivelsen. I klubberne kan man endvidere afholde interne turneringer, tjekke klubbens statistikker og skabe sig et omdømme. Lidt ligesom et broderskab i World of Warcraft.

Spilmæssigt er det opbygget lidt ligesom Need for Speed: Underground 2, hvor man udfordrer andre spillere til at køre ræs - dette gøres ved at køre op på siden af dem, og så ellers tude med hornet. I online-delen har holdet løst dette ved at sende dig ind i et separat ræs, hvor andre så ikke pludselig kommer bragende ind. Det er kun dig og dine eventuelle udfordrer, der er tilbage på asfalten - selv byens sædvanlige indbyggere forsvinder for en kort stund. Dette har Eden Studios gjort for, at du ikke sammen med en ven skal kunne fuske eller ødelægge ræset for andre, eller give dig selv en fordel ved f.eks. at spærre vejen. Men Test Drive Unlimited byder ikke kun på gaderæs med vennerne. Der vil også være masser af organiserede events online, ja sågar store turneringer. Gennem Xbox Live, vil du endda på månedsbasis kunne hente nyt materiale og lægge på din harddisk. Indtil videre er der ca. 200 licenserede biler i spillet, men Eden Studios regner med at endnu 50 kommer til inden lanceringen. Og hvem ved, hvor mange herefter?

Den udgave, jeg testede ved Ataris event i Lyon, Frankrig, var ca. 50-60% færdig, men allerede nu ser spillet helt fabelagtigt flot ud, og det vil sagtens kunne tage kampen op med Project Gotham Racing 3, Microsofts egen darling, og Need for Speed: Most Wanted, der reelt er de flotteste bilspil til Xbox 360. Det skal dog siges, at Test Drive Unlimited tidligst er på gaden om et halvt år, hvilket betyder, at det kan nå endnu længere i sine grafiske udskejelser. En ting der dog stak i øjnene var hastigheden, hvormed spillet blev afviklet, og der var store problemer med at holde det hele glidende hele tiden.

Heldigvis er netop hastigheden noget af det sidste der rettes til. Bilfysikken var til gengæld god, tung med en realistisk vægtfordeling og en skøn, lettere overdrevet friktion samt fartfornemmelse. Det er en helt fantastisk følelse, at få lov til at slippe hestekræfterne løs på kilometer efter kilometervis af detaljeret, slingrende landevej i Test Drive Unlimited. Faktisk føles det i det store hele som en racerfanatikers våde drøm. Eden brænder virkelig for helhedsoplevelsen, og fortsætter holdet i samme dur som nu, så kan det meget vel lykkes dem at lave en uforglemmelig oplevelse.

Dette er en annonce:
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited

Relaterede tekster

1
Test Drive UnlimitedScore

Test Drive Unlimited

ANMELDELSE. Skrevet af Jesper Nielsen

Atari's innovative bilspil fræser ind på Sonys håndholdte, men kan de eksotiske omgivelser og lækre biler gøre arbejdet færdigt på PSP'en?

4
Test Drive UnlimitedScore

Test Drive Unlimited

ANMELDELSE. Skrevet af Henrik Bach

Få tilfredsstillet din indre fartdjævel på Hawaiis landeveje. Henrik har sat sig tilrette i lædersædet for at teste PlayPS2-udgaven...Indlæser mere indhold