Dansk
Gamereactor
previews
The Rogue Prince of Persia

The Rogue Prince of Persia er Lost Crown med Dead Cells-smag

Evil Empire putter deres spin på den ikoniske franchise, der remixer noget af de vi elskede fra The Lost Crown.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

To "Prince of Persia"-spil på et år? Er det her 2000'erne? Jeg laver gas, men det er sandt: Efter det fantastiske "Prince of Persia: The Lost Crown" i januar får vi næste måned et helt nyt eventyr, et spil, der kommer fra "Dead Cells" supportstudiet "Evil Empire", og som ganske enkelt hedder "The Rogue Prince of Persia".

Lad mig gøre det klart lige fra starten. Dette er ikke en fuld lancering af samme kaliber og kvalitet som "The Lost Crown". I hvert fald ikke endnu. Det er Early Access og vil forblive sådan i et stykke tid, mens holdet løbende tilføjer forbedringer og nyt indhold forud for en større fuldskalalancering på et senere tidspunkt. Hvis du har spillet "The Lost Crown" for nylig, vil du også bemærke, at der er mange ligheder med dette spil. Det er ikke en efterfølger eller en opfølger, og det forbinder slet ikke de to spil, men det er et 2D-platformspil med hack 'n' slash-mekanikker. Og som det var tilfældet med "Dead Cells"... er det et roguelike.

The Rogue Prince of Persia
The Rogue Prince of PersiaThe Rogue Prince of Persia
Dette er en annonce:

"The Rogue Prince of Persia" ser den ikoniske og titulære karakter få til opgave at sætte en stopper for en invasion af hans land af en overnaturlig fraktion. Hvorfor invaderer de i det hele taget, spørger du? Fordi "Prince" har lokket dem dertil ved hjælp af sin særlige talisman, der gør det muligt for ham at genopstå fra dødelige skader og vende tilbage til et sikkert sted, hvilket er grundlaget for roguelike-elementerne. Ved hjælp af denne kraft og prinsens talent for kamp og atletisk bevægelse skal du behændigt springe og klatre gennem udfordrende niveauer fyldt med de sædvanlige miljømæssige farer som pigge og roterende knive, besejre fjender undervejs og samle valuta og opgraderinger for at gøre det lettere. Men hvis du fejler, mister du alle dine hårdt tjente opgraderinger, bortset fra et par særlige stykker valuta, hvis du har samlet dem, før du dør.

Evil Empire genopfinder ikke roguelike-genren med dette spil på nogen måde, heller ej Prince of Persia-formlen. Det hele er meget velkendt, og det er slet ikke en kritik af spillet og det, udviklerne har skabt her, for det fungerer rigtig godt i praksis. Gameplayet er flydende og hurtigt med en velkommen dybde. Du kan kravle op og over vægge i baggrunden af banen ved hjælp af 2,5D wall running-teknikken, du kan svinge dig ned fra stænger, glide ned ad skråninger, og så bruger du også mange af disse bevægelsesfærdigheder i kamp. Der er mere i dette spil end blot at trykke på angrebsknappen for at få en byge af slag, da du kan springe over fjender for at undgå ødelæggende angreb, slå ned på dem ovenfra, sparke dem for at bryde skjolde eller skubbe dem ind i miljømæssige farer, og så endda bruge en række forskellige våbentyper for at ryste tingene yderligere. En tohåndsøkse er måske langsommere end en dolk, men den rammer meget hårdere, en bue giver dig måske præcision, men en chakram vender tilbage, når du har kastet den, så den kan ramme en fjende en gang til.

Jeg tror, at Evil Empire bliver nødt til at pille lidt ved nogle af kampelementerne fremover, da jeg i den korte periode, jeg havde til at teste spillet, fandt ud af, at de almindelige fjender viste sig at være lidt for lette, mens bossen kom som et slag i kæben fra Mike Tyson. Når det er sagt, virker de kernesystemer, der er blevet designet indtil videre, og den måde, banerne er struktureret og opbygget på, er fremragende og tjener som en god base for, hvad der kommer til at ske med dette spil.

I tråd med temaet fra Dead Cells og endda The Lost Crown har The Rogue Prince of Persia nipsgenstande og opgraderinger, som man kan finde, og som giver forskellige modifikationer og bonusser til prinsens udstyr. Fra at forårsage poison, når man bliver beskadiget, til at antænde fjender, når man rammer dem på en bestemt måde, til endda at få ekstra permanent helbred, når man finder en af de helbredende brønde, vil disse nipsgenstande være ret velkendte for dem, der har spillet de tidligere spil. Det, der ikke vil være så velkendt, er det mindre system med, hvordan de placeres i prinsens kit. Hvert smykke kommer med en række multiplikatorer, der afspejler, hvor det sidder på hans bælte. Nogle kan forstærke de to genstande til venstre for den, andre forstærker den højre og svækker den venstre, og det er dit job at afgøre, hvordan du bedst placerer disse sammen for at få den bedste effekt.

Dette er en annonce:

På samme måde er du nødt til at beslutte, hvad der rent faktisk er værd at bruge tid på. Du kan blitze gennem banerne uden nogen form for udforskning, hvis du vil, hvilket sandsynligvis betyder, at du ikke vil møde megen fare, før du når en boss, eller du kan vandre og udforske, finde nyt udstyr, butikker, hvor du kan bruge guldmønter, og endda oasebrønde, hvor du kan deponere de "Spirit Glimmers", du indsamler fra besejrede fjender. Sidstnævnte valuta er tilsyneladende den eneste del af spillet, som spilleren beholder efter sin død, da man kan bruge de opsparede "Glimmers" til at købe og låse op for nye genstande, som man kan finde undervejs. Hver bane byder også på en række challenge-rum, hvor prinsen skal bevise sine evner inden for parkour for at nå frem til en kiste med ting og sager. Hagen ved disse rum, og enhver form for udforskning, er, at størstedelen ikke er permanent, hvilket betyder, at hvis du dør, vil det hele være forgæves. Dette er stort set et renblodet roguelike, på godt og ondt.

The Rogue Prince of Persia
The Rogue Prince of PersiaThe Rogue Prince of Persia

På trods af at den visuelle stil i dette spil næsten er helt OlliOlli med lyse og levende tegneseriebilleder, som vi normalt ikke ser i Prince of Persia-verdenen, fungerer det faktisk ret godt i praksis. Der er charme og den karakteristiske Prince of Persia-stil og æstetik, der skinner igennem i dette spil, på samme måde som det gjorde i The Lost Crown. Det er meget anderledes end det, vi var vant til fra denne serie før 2024, men det føles også som et spændende næste skridt fremad på den vej, som The Lost Crown begyndte at krydse for et par måneder siden.

Evil Empire bekræftede, at selv om The Rogue Prince of Persia er et Early Access-projekt, vil det ikke føles som et ufærdigt spil, når det lanceres. Det kan jeg på sin vis allerede skrive under på, da den kerne, som udvikleren har skabt indtil videre, viser et enormt potentiale og gør mig meget spændt på, hvad der kommer. Ja, der er et hårdt stop i historien i øjeblikket, og ja, der er kun et begrænset antal nipsgenstande og våben at finde og bruge, men det grundlæggende gameplay, leveldesign, præsentation og så videre ser ud til, at Ubisoft har fundet endnu en vinder til Prince of Persia-franchisen. Dette er virkelig det perfekte spil for alle, der har spekuleret på, hvordan The Lost Crown ville være efter en Dead Cells roguelike-blodtransfusion.

Relaterede teksterIndlæser mere indhold