Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

TicWatch Pro 5

Hvis du er til WearOS, så er det det her ur du skal købe.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Det er svært at klandre nogen for at være en kende forvirrede over smartwatch-markedet, hvis man altså ikke ejer en iPhone og bare køber et nyt Apple Watch en gang imellem. Google kickstartede et samarbejde med Samsung, der så Galaxy Watch-serien få en eksklusiv periode som enemand på WearOS 3-vognen, og selvom at denne periode er slut, og andre ure nu kan bruge den nyeste opdatering, så er disse alternative konkurrenter eksempelvis ikke i stand til at tilbyde Google Assistant. Den får du kun hos Samsung, og på Googles eget Pixel Watch.

HQ

Det er en lidt forvirrende midt-imellem-tilstand for at sige det mildt, og det er tydeligvis noget der har taget producenter som netop Mobvoi lidt med bukserne nede. De har haft svært ved bare at levere WearOS 3 til deres tidligere modeller, men er du på udkig efter noget spritnyt, så kan du heldigvis få den seneste opdatering, minus Google Assistant, på deres TicWatch 5 Pro, der heldigvis samtidig leverer nogle af de innovative tiltag der har defineret deres tidligere modeller også.

Mobvoi TicWatch Pro 5

Okay, så TicWatch 5 Pro kører den seneste WearOS-opdatering, og gør det gennem en kombination af Qualcomms Snapdragon W5+ Gen 1-platform, 2GB RAM og 32GB intern plads. Det er ret imponerende specifikationer, der betyder at der ikke findes et scenarie hvor uret ikke responderer øjeblikkeligt, eller gør præcis det du forventer, og hurtigt også. Disse imponerende specifikationer er flankeret af et fantastisk 1.43" 466x466 AMOLED-panel dækket af Gorilla Glass, og som uden problemer har lysstyrken til at overkomme direkte sollys. Det særlige ved TicWatch er, at der udover AMOLED-panelet er sekundært ULP display, der fungerer som urets always-on-display. Dette viser digital tid, skridt, dato, batterilevetid og andre afgørende parametre, men uden overhovedet at vække det egentlige display.

Det betyder at du fra 628mAh-batteriet kan regne med noget der ligner 80-85 timers batterilevetid, eller lidt over tre dage for mit vedkommende. Og det er altså tre dage med fuld brug, hvor lys styres fra Google Home-appen, hvor der bruges Spotify og Google Fit til at tracke løb og alle de andre småting i mellemtiden.

Dette er en annonce:

Der er en masse små, fine designpræg også. Der er denne gang en såkaldt "aktiv krone", som du dreje for at navigere brugerfladen uden at røre displayet. Kanten af urskiven har en nubret overflade, og nedenunder har du alle de afgørende sensorer, fra iltmætning i blodet til hjerterytme, fra accelerometer til gyroskop. Det virker alt sammen upåklageligt. Vi har modtaget Sandstone-varianten, der gør lidt mere for at skille sig ud, for Obsidian, der egentlig bare burde hedde "Matsort", mangler måske lidt karakter. Men det er svært at finde ankepunkter ved hardwaren her.

Softwaren er ret direkte WearOS 3. Det er faktisk et kompliment, hvis du altså har mod på at rydde lidt op. Mobvoi preloader nemlig hele 15 af deres egne apps på uret, og selvom at disse kan deaktiveres, fjernes helt eller bare ignoreres, så kræver det lidt opsætning at erstatte urets funktioner med dem fra Google og andre tredjeparter. Jeg skulle i hvert fald kun bruge "TicSleep" én gang, hvor den estimerede at jeg sov tre timer mellem noget der ligner 2:00 og 05:00 om natten (jeg sover ikke meget, men mere end det - heldigvis) før jeg begyndte nøgternt at deaktivere disse apps.

Mobvoi TicWatch Pro 5

Desuden er det værd at notere, at dele af WearOS-platformen fortsat ikke fungerer helt efter hensigten, og at dette må være Googles fejl. Google Play Store på uret kræver altid et par forsøg for at få forbindelse, diktering af beskeder virker ikke nær lige så godt her som eksempelvis Google Nest-hardware - det er som om at Google er så fikseret på Samsung-partnerskabet og deres egne Pixel Watch-modeller, at de andre producenter der ligeledes bruger WearOS bliver underprioriteret. Der er dog intet i vejen med sensorernes målinger, app-udvalget og stabiliteten af softwaren - det er alt sammen top notch.

Dette er en annonce:

TicWatch Pro 5 er glimrende hardware, det er sågar et komplekst, komplet og velfungerende smartwatch, som jeg ikke ville tøve med at anbefale til alle der ikke har en iPhone. Det er ikke bare fordi at uret stiller op med storslået hardware og stabil software, men at det koster noget der ligner 800 kroner, hvis ikke mere, mindre end et Pixel Watch 2, det sniger sig sågar lige under Galaxy Watch 5 Classic med en pris på knapt 2300 kroner. For det er det fundet for de penge.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold