Dansk
Gamereactor
artikler

Tidernes 10 mest undervurderede tv-serier

Petter går til stålet, og forsøger at præsentere de mest undervurderede, og overvurderede tv-serier til dato. Vi starter med førstnævnte.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
Tidernes 10 mest undervurderede tv-serier

(10) The Americans
Tv-dramaet om de russiske spioner Elizabeth og Philips Jennings, der med deres familie bor midt i USA, men rapporterer til Moskva og dræber højtstående embedsmænd og brikker i det spil, der var den kolde krig, burde rimeligvis nævnes i samme åndedrag som The Sopranos, The Wire, Deadwood og Breaking Bad, men er i stedet mere eller mindre gået i glemmebogen. Det mener jeg er helt forkert, for det er i sin majestætiske helhed et super dygtigt komponeret tv-mesterværk.

Tidernes 10 mest undervurderede tv-serier

(09) The Leftovers
På trods af en svag start og for mange små "mini-mysterier" uden motiv eller mening, lykkedes det Losts Damon Lindelof at vende sin egen lykke og runde den tredje og sidste sæson af The Leftovers af på et højdepunkt. Og sikke et højdepunkt det var. Uventet, dramatisk, uforståelig, mystisk og gribende er de ord, jeg vil bruge til at beskrive denne serie, som stadig er en af de mest undervurderede.

Dette er en annonce:
Tidernes 10 mest undervurderede tv-serier

(08) Oz
HBO's beskidte, rå, voldelige og mørke fængselsdrama fra slutningen af 90'erne er helt sikkert blevet skrevet meget om i årenes løb for sit geniale manuskript og fremragende skuespil, men det er virkelig undervurderet i forhold til, hvor godt det stadig er.

Tidernes 10 mest undervurderede tv-serier

(07) Halt and Catch Fire
AMC-serien om 80'ernes teknologiske revolution er måske den tv-serie, som jeg skammer mig mest over, at jeg opgav at se efter pilotafsnittet. For den startede godt, men jeg havde ikke rigtig lyst til at se videre, og sådan var der nok mange, der havde det, da serien på sit højeste havde 330.000 seere, hvilket er lidt over 8% af dem, der hver uge tændte for fjernsynet for at følge banden i The Walking Dead. Men jeg tog mig sammen og begyndte på Halt and Catch Fire igen for et par måneder siden, og skammen er nu total, for den er fantastisk.

Dette er en annonce:
Tidernes 10 mest undervurderede tv-serier

(06) Bored to Death
HBO's noir-komedie om den uvidende privatdetektiv Jonathan Ames og hans venner George & Ray står som noget af det mest subtilt morsomme og unikke, komediegenren nogensinde er blevet beriget med, og jeg begræder ofte dens uheldige aflysning (mens ligetil, dovent, rent bras som Ted Lasso, for eksempel, ikke bare fortsætter med at eksistere, men vinder guldstatuetter og bliver rost vidt og bredt).

Tidernes 10 mest undervurderede tv-serier

(05) Black Summer
Mens AMC's The Walking Dead voksede sig superstor på kort tid, på trods af bleg produktionskvalitet, meningsløs præmis og for det meste elendigt skuespil - floppede Netflix' udfordrer skrevet af Karl Schaefer og produceret af folkene bag Sharknado. Det tyder på en urimelig uretfærdighed, for Black Summer er mange, mange gange bedre.

Tidernes 10 mest undervurderede tv-serier

(04) Taboo
Den kom som et lyn fra en klar himmel og forsvandt desværre lige så hurtigt igen. Ingen priser, ingen anerkendelser, ingen anden (eller tredje, for den sags skyld) sæson. Tom Hardys "passionsprojekt" om smugleren James Keziah Delaney var langt mere kærlighed værd, end den fik, og den er meget undervurderet.

Tidernes 10 mest undervurderede tv-serier

(03) Utopia
Ingen, jeg nogensinde taler med om tv-serier, har set Utopia, hvilket er direkte kriminelt deprimerende - for denne britiske thriller er noget af det mest overbevisende, jeg har set de sidste 15 år, og den havde fortjent en meget bedre skæbne. Utopia-eksperimenterne, den mytiske tegneserie, der forudsiger fremtiden, tegneserienørderne, der snubler over dens magt, og regeringsorganisationen, der har til hensigt at myrde dem alle i al stilhed - er de byggesten, der gør denne serie til det, den er - fantastisk.

Tidernes 10 mest undervurderede tv-serier

(02) Mad Men
"What does it take to change the essense of a man?" Kloge, klassiske ord mumlet af en haltende Steven Seagal i den ualmindeligt dårlige actionfilm The Patriot bør bedst bruges til at beskrive Mad Men og det forfald, vi inviteres ind i, når Sopranos-instruktøren Matthew Weiner fortæller historien om Don Draper. Som i tilfældet med Sopranos handler Mad Men om en ensom mands utilstrækkelighed, og den måde, hvorpå Drapers genialitet fortyndes af sprut og hans slaviske afhængighed, gør det til et af de mest fascinerende karakterstudier i tv-historien. Mad Men bliver meget sjældent omtalt i dag, føler jeg, og det er for det meste bare tragisk.

Tidernes 10 mest undervurderede tv-serier

OG NU TIDERNES MEST UNDERVURDEREDE TV-SERIE:
(01) Boardwalk Empire
Ja, der er ikke mange, der kalder Sopranos-skaberen Terence Winters dyre gangsterdrama for "dårligt", i hvert fald ikke hvad jeg har hørt. Men alt for mange mennesker, jeg har talt med i årenes løb, har sprunget det over eller, måske endnu vigtigere, aldrig hørt om Boardwalk Empire og Nucky Thompson, hvilket er direkte kriminelt trist. For dette er måske det bedste, der nogensinde er lavet inden for tv-drama. Det er ikke kedeligt eller ensidigt, som det nogle gange bliver beskrevet som, tværtimod. Det er kvik, storslået og hurtig historiefortælling med strålende skuespil og knivskarp instruktion, for ikke at nævne den måske smukkeste scenografi i tv-verdenen.Indlæser mere indhold