Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

TJ Exclusives Cerapad Kin

TJ Exclusive siger at de kan lave en "control" musemåtte i glas og keramik - kan det nu passe?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

TJ Exclusive er et af de små amerikanske firmaer der er drevet af, og sælger, produkter til entusiaster. Vi snakker snakker batterier til dine mus, basemodifikationer, særlige pads til undersiden af din mus - du ved...

HQ

Men mest af alt er de kendt for deres musemåtter. Nærmere bestemt; håndlavede glasmusemåtter med keramisk belægning. Deres nyeste udgave hedder "Kin", og har samme tracking som den oprindelige Cerapad, men med mere fokus på at friktionen ikke bare skal være minimal, man skal også kunne kontrollere sin mus. Vores testeksemplar var i grå, men den findes i blå, pink og grøn også hvis man har den slags lyster.

Den kommer i fem forskellige størrelser, fra 14x16" til 24x16", altså ca 30x35 centimeter til og med 61x 41 centimeter. Altså en ordentlig krabat. Prisen stater på $50 for den mindste, altså 350 kroner, og vil man spare dyr fragt fra USA så kan man faktisk købe dem i en fransk webshop, engelske og sågar danske, men prisen afspejler så også fragten og moms. Det er vist kun de gamle modeller den danske fører, og priserne afhænger af svingende valutakurser, men vi snakker over 800 kroner for den mindste, og 1300 for de helt store. Yikes. Er man frisk på fragt fra USA og manglende europæisk forbrugerbeskyttelse, så er det muligt at få fragten fra USA ned til under 400 kroner, og så kan man jo lige så godt bestille et ærme og noget rengøringsmiddel med når man nu er i gang. Nu er det ikke fordi at det er hverken speciel eller hemmelig formel - men glas/keramik museplader bliver ikke så snavsede, men til gengæld vil jeg mene at man lige bør checke efter når man skal gøre dem rene.

TJ Exclusives Cerapad Kin

Ikke underligt er firmaet startet af gamere, og den ene er endda ingeniør med speciale i keramik. Undersiden er beklædt med gummiplader der skal forhindre at den glider - og det gør den, selv på mit meget glatte træbord sidder pladen urokkeligt fast.

Dette er en annonce:

Selve æsken den kommer i er ret stor og uhandy, men i det mindste kom den i et stykke. Siderne er lettere afrundet så man ikke kommer til skade. Jeg har aldrig haft problemer med klistrede overflader, heller ikke hos nærmeste konkurrent, og her i vinterkulden har jeg heller ikke oplevet problemer - måske det er anderledes til sommer, men producenten lover at det er det ikke.

Pladen føles altid kold, og det skal man lige vænne til til - til gengæld er der ekstremt lidt friktion, og de mus vi prøvede larmede ikke så meget, nogle slet ikke. Overfladen er glat og totalt ensartet. Jeg har dog i al den tid jeg har testet lagt mærke til at der ofte kan opstå små ridser der vokser sig store hvis man kommer til at placere en arm, og dermed svede ned i dem.

Vi har tidligere testet glasplader, og der er er helt klart en overfladeforskel med den keramiske behandling, men som med alle andre hårde musemåtter, så er det altid et åbent spørgsmål om hvor meget netop din mus larmer når du bevæger den på tværs af den.

Nå, men virker det så? Ja, det gør det. Det kræver som altid lidt tilvænning at gå fra traditionel musemåtte til de her næsten friktionsløse glasbaserede produkter, men kombineret med en trådløs mus er det også frihed. Desværre for mange muse er den næsten totale mangel på friktion også der hvor man opdager at nogle mus har mere forsinkelse end producenterne påstår.

Dette er en annonce:
TJ Exclusives Cerapad Kin

Trackingen på musen er fantastisk god, men det gør også at selv den mindste bevægelse kommer med, også selvom at det er en "control" plade. Men fordelen er at man bedre kan stoppe musen, og er lidt mindre afhængig af fantastiske mikromotoriske evner. Man skal herudover være opmærksom på at med en glas/keramisk musemåtte, så kommer der et slid på fødderne under musen som man normalt ikke skal forholde sig til - det er prisen for hurtighed.

Den er dyr, men jeg må også rose TJ Exclusives for at det gør musen noget nemmere at kontrollerer med den her keramiske belægning - noget traditionelle glasplader mangler. Men Langtidsholdbarheden er svær at spå om.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
TJ Exclusives Cerapad Kin

TJ Exclusives Cerapad Kin

GADGET-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

TJ Exclusive siger at de kan lave en "control" musemåtte i glas og keramik - kan det nu passe?Indlæser mere indhold