Dansk
Gamereactor
nyheder
Pokémon Sword/Shield

To Pokémon-lækkere idømt bøde på hver 150.000 dollars

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Nintendo er kendt for at slå ekstremt hårdt ned på spilpirater og fans, der bryder deres copyright, ved at distribuere eller lave fanspil baseret på Nintendos varemærker. Hvor de sidste ofte slipper med en såkaldt cease and desist, hvor de slipper for følgestraf, hvis de fjerner deres spil, så kan spilpiraterne risikere højre straffe, som vi fornyligt så det med ejeren af en ROM-site, der fik en millionbåde.

Det er dog ikke kun ulovlig distribution af spil, som Nintendo ikke finder sig i. Også dem der deler hemmelig information, kan se frem til et møde med Nintendos advokater.

VGC skriver, at Western District of Washington Court, har idømt to mænd hver en bøde på hele 150.000 dollars for at lække information om Pokémon Sword/Shield tilbage i 2019 inden spillets udgivelse.

Den ene dømte, David Maisonave, arbejdede for LSC Communications, der stod for at trykke strategiguiden til Pokémon Sword/Shield. Maisonave tog billeder fra strategiguiden og delte dem med en ven, inden ham postede dem i en privat Discord-server. Her var den anden dømte, Bryan Cruz, medlem. Han delte billederne online, hvorefter de hurtigt spredte sig.

Domstolen mente, at det udgjorde et lovbrud, og derfor blev de to personer altså idømt den store bøde, der udover en erstatning til Nintendo også inkluderer sagens omkostninger.

Pokémon Sword/Shield

Relaterede teksterIndlæser mere indhold