Dansk
Gamereactor
artikler

Tom Hardys fem bedste præstationer

Capone, Venom, Bane, Mad Max... Hardy har portrætteret et væld af virkelig ikoniske figurer i løbet af de sidste 20 år, og her er, hvad vi anser for at være de fem bedste præstationer.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Hardy vil have brugt syv år i rollen som Venom, før den tredje og sidste skodfilm om McFarlanes monster ruller ud i biograferne... Det er en trist situation, ikke mindst på grund af det potentiale, fyren har bevist gang på gang. Nedenfor finder du, hvad vi anser for at være hans fem bedste skuespilpræstationer.

Tom Hardys fem bedste præstationer

(5) Inception (2010)
Identitetstyven Eames i Nolans ikoniske thriller er 14 år senere en anderledes rolle for den gode Hardy og en fortolkning, som det er svært ikke at elske. Hans stilfulde arrogance og næsten fandenivoldske syn på alvorlig kriminalitet er karismatisk på grænsen til det sprudlende, hvilket Hardy cementerer med en fantastisk intensitet og et koldt kropssprog.

Tom Hardys fem bedste præstationer
Dette er en annonce:

(4) Dark Knight Rises (2012)
I tegneserierne er Bane et muteret monster på 300 kilo, og da Joel Schumacher inkluderede figuren i Batman Forever, blev han gjort til en buttet muskelmand, der smadrede alt på sin vej. Nolan, på den anden side... ville gøre noget anderledes. Hardy var inden optagelserne faldet over en gammel bokser fra 1930'erne og en dokumentarfilm om ham og begyndte at efterligne hans måde at tale på, hvilket senere blev Banes stemme i et af de mest ubehageligt uhyggelige skurkeportrætter nogensinde.

Tom Hardys fem bedste præstationer

(3) Mad Max: Fury Road (2015)
I en næsten helt tavs rolle gør Hardy underværker med Max som karakter, og denne film, ligesom Warrior, gør det helt klart, hvilken utrolig stærk tilstedeværelse Hardy har, når han virkelig træder ind i en rolle, og hvor karismatiske selv hans mest afstumpede karakterer altid synes at være.

Tom Hardys fem bedste præstationer
Dette er en annonce:

(2) Warrior (2011)
Tom Hardy er efter vores mening bedst til at spille stærk, men sårbar, stoisk og stille plaget, fordi hans intensitet næsten er til at tage og føle på, og fordi han har en utrolig evne til at formidle følelser med et minimum af besvær uden at tale. I Warrior spiller Hardy MMA-kæmperen og den torturerede, ødelagte krigsveteran Tommy Conlon, som har mistet kontakten med sin bror, hovedsageligt på grund af deres fars alkoholisme og deres mors tragiske død. Han portrætterer ham med en karismatisk strenghed, der sammen med hans tilbøjelighed til vold gør filmen ekstremt seværdig.

Tom Hardys fem bedste præstationer

(1) Locke (2013)
Hardys præstation i det ligefrem smerteligt undervurderede enmandsdrama Locke er ikke kun hans bedste øjeblik som skuespiller, men efter vores ydmyge mening måske den bedste opvisning i virkelig skarpt skuespil, der nogensinde er fanget på film. Lige så uforskammet fantastisk er Hardys præstation som den følelsesmæssigt utilgængelige civilingeniør Ivan Locke, der i sin bil på vej ud af London befinder sig midt i en følelsesmæssig krise og forsøger at få styr på sit liv via telefonopkald til sine nærmeste.Indlæser mere indhold