Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Toshiba 49U7763DG

Toshiba er tilbage, og med sig har de produkter der tilbyder solide features til en lille penge. Magnus anmelder...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

På Gamereactor har vi for vane, i forbrugerelektronisk regi, at anmelde dyr hardware, og det er i grunden ikke så mærkeligt. Det er jo for det meste de lydsystemer, de controllere, de telefoner og de skærme der er dyreste, de såkaldte flagskibe, der påkræver sig mest opmærksomhed, og dette reflekteres i pressedækningen. Denne tendens skal dog brydes en gang imellem, og hvad bedre anledning end hvis et produkt dukker op der tilbyder samme basale funktionalitet, men til en fraktion af konkurrenternes pris. Netop sådan et produkt har Gamereactor æren af at teste.

HQ

Det drejer sig om Toshiba 49U7763DG, et nyt 4K-fjernsyn som lanceres som et forsøg på at revitalisere et mærke, der ikke ligefrem har vundet frem i løbet af de seneste år. Tvært imod kan det meget vel være at du kan huske Toshiba fra en svunden barndom, men en stor spiller i HD-generationen har de ikke ligefrem været, men det ønsker de at lave om på nu. Opskriften er i grunden meget simpel, præsenter den samme funktionalitet, skær dele af brugeroplevelsen der ikke har en konkret betydning for den samlede for vurdering, og sælg produktet til en utrolig konkurrencedygtig pris. Det er netop denne taktik der har sikret OnePlus sådan en gigantisk succes på mobilmarkedet, at give forbrugerne et billigere, simplere alternativ, hvor der godt nok mangler funktionalitet, men kun den som af mange anses for at være overflødig.

Toshiba 49U7763DGToshiba 49U7763DG

Toshiba 49U7763DG har 4K-opløsning, og det er jo i grunden det aller vigtigste. Derudover er der tale om et LCD-panel, HDMI 2.0-porte, smartTV-funktionalitet med installation af diverse streaming-applikationer og bedre end gennemsnitlige indbyggede højtalere. Hvorimod det ikke fremgår direkte, så antager vi derudover at der tale om et 60hz-panel, der godt nok ligger i den lave ende, men fortsat ikke er hverken værre eller bedre end størsteldelen af de fjernsyn der bliver padlet rundt på markedet i øjeblikket. Ingen af disse informationer er synderligt imponerende, og det er jo egentlig heller ikke pointen. Det imponerende er, at fjernsynet koster omtrent 3200 kroner for en 49"-udgave, og det er ganske billigt, når man tager funktionaliteten i mente.

Og det bliver særligt imponerende, når man faktisk kigger på fjernsynet. Toshiba har valgt at satse ekstra meget på det fysiske, udvendige design, og det giver altså pote. Forventningen, når man bevidst shopper efter et discount-produkt, er i forvejen lave, så at imponere fra første øjekast med smukke, rene linjer, flot aluminiumsbelægning på fjernsynets underkant og en simpel men elegant fod - det er altså en god idé. Selvom fjernsyn i samme klasse er set tyndere, så er det ganske stilrent og slankt, og er man også bekymret for hvordan et stort fjernsyn tager sig ud i stuen, så kan man roligt ånde lettet op.

Dette er en annonce:
Toshiba 49U7763DG

De gode nyheder fortsætter - til trods for den lave pris er selve billedekvaliteten ganske fremragende. Særligt sortniveauet og kontrasterne i billedet har imponeret i testperioden, og dette gælder så sandelig både medieafspilningen af varieret karakter og til direkte gaming. Er man til interaktiv underholdning kan man desuden nyde godt af en mere glidelse afvikling af animationer. Det skyldes slet og ret at Toshiba ikke har valgt at fylde alle mulige markedsførte "engines" ind i fjernsynet, der alle står i kø for på automatisk vis at forbedre billedekvaliteten. I stedet vises billedet på en mere rendyrket facon, og overraskende nok giver det animationerne mere ro til at ånde. Særligt 60fps-oplevelser på Xbox One X og PlayStation 4 Pro er tydeligt flottere og mere rolige for øjet sammenlignet med lignende modeller fra blandt andet Samsung.

Men alt er naturligvis ikke fryd og gammen, for der er naturligvis ofringer forbundet med at købe hvad man let kan referere til som et discount-produkt. Særligt Smart-funktionaliteten er særligt mangelfuld, og det er hovedrystende at Toshiba har kunne give et produkt grønt lys med så ringe en brugerflade. Ikke bare bruger du mange, mange sekunder på at indlæse selv de mest basale indstillingsmenuer, det er også mildest talt forvirrende at navigere igennem.

Stadig, Toshiba 49U7763DG er et glimrende eksempel på hvad en producent kan udrette, hvis markedet observeres nøje, og et produkt lanceres der kan udfylde et hul i markedet. Her er tale om et 4K-fjernsyn der tilbyder imponerende billedekvalitet til en konkurrencedygtig pris, og selvom du mangler både HDR og stabil Smart-funktionalitet, så er Toshiba tilbage, og de er din opmærksomhed værd.

Dette er en annonce:
Toshiba 49U7763DG
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

Toshiba 49U7763DG

Toshiba 49U7763DG

GADGET-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Toshiba er tilbage, og med sig har de produkter der tilbyder solide features til en lille penge. Magnus anmelder...Indlæser mere indhold