Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Trine 5: A Clockwork Conspiracy

Trine 5: A Clockwork Conspiracy

Palle har spillet det gudesmukke Trine 5, der trods mangel på nytænkning byder på masser af sjove, hjernevridende gåder.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Trine 5: A Clockwork Conspiracy er det nyeste spil i co-op puzzle-platform serien fra finske Frozenbyte. Efter en fejlslagen flirt med 3D-gameplay i Trine 3: The Artifacts of Power vendte serien med Trine 4: The Nightmare Prince tilbage til det elskede og glimrende 2D-gameplay, og heldigvis fortsætter Trine 5: A Clockwork Conspiracy i samme fodspor.

Igen tager man rollerne som tyven Zoya, ridderen Pontius og troldmanden Amadeus, hvor sidstnævnte ufrivilligt bor på et spa-retreat, da han stadig har problemer med konen Margaret. Hun har bedt ham om at finde et andet sted at bo, og han kan heldigvis bo gratis på spa'et, da de så til gengæld må bruge hans navn til deres markedsføring. De tre helte skal igen mødes, for denne gang at tage kampen op mod en hær af mekaniske riddere, som har erstattet landets almindelige riddere, og bag dem står onde kræfter, som vil overtage herredømmet i landet.

Trine 5: A Clockwork Conspiracy
Dette er en annonce:

Historien er ikke det bærende i de her Trine-spil, men blot en god undskyldning for at kaste sig ud i et smukt eventyr med masser af fysik-baserede gåder. Man tager som altid kontrol over spillets tre figurer, og spiller man alene, skifter man løbende imellem dem ved et enkelt tryk af en knap. Spiller man sammen med op til tre venner, styrer man hver sin karakter.

Den skarpe læser har nok lagt mærke til, at det også er muligt at spille fire spillere i co-op, men at der kun er tre karakterer i Trine 5. Vælger man at spille "Unlimited", så kan op til fire spillere vælge den karakter de vil, så der for eksempel kan være to Zoya'er og to Pontius riddere. Spiller man "Classic" kan der være op til tre spillere, som har hver sin karakter. Og begge modes kan spilles enten lokalt eller online.

Der skal nu løses massevis af fysik-baserede gåder, og de resterende hjerneceller, man måtte have tilbage, kommer ofte på arbejde, når de forskellige gåder skal løses. Figurerne har hver deres styrker og egenskaber, som skal bruges - gerne i kombination med de andre karakterers. Ridderen Pontius er en formidabel kriger bevæbnet med et sværd, et skjold og en stor hammer. Hans forcer er naturligvis hans styrke og hans evner i kamp, og han kan bruge sit skjold til for eksempel at omdirigere vandstråler eller sende projektiler tilbage mod flyvende mekaniske fjender. Hans sværd kan også kastes hårdt ind i vægge, så det sidder fast og dermed kommer til at virke som en ekstra platform.

Trine 5: A Clockwork ConspiracyTrine 5: A Clockwork Conspiracy
Dette er en annonce:

Den kvindelig tyv Zoya kan med sin bue og pil samt reb ramme fjender fra lang afstand og bruge rebet til at trække platforme til sig eller svinge sig i. Hun kan også nå steder hen, som ingen af de andre figurer kan, ved at spænde sit reb ud mellem to ankerpunkter og på denne måde lave broer. Hendes pile kan rikochettere på væggene, og flyver de gennem en fakkel med ild, bliver de automatisk til ildpile, der for eksempel kan få tønder med krudt til at eksplodere.

Troldmanden Amadeus har magien i hans hule hånd og han kan flytte rundt på ting i omgivelserne eller trylle store metalkasser, planker- og kugler ud af den blå luft. De kan så bruges til at aktivere trykfølsomme plader i gulvet eller lave trapper, så han kan nå højtliggende platforme og meget andet. Senere i spillet kan hver af de tre heltes egenskaber opgraderes, og de kan kædes sammen, og man begynder også at kunne lege lidt med tyngdekraften - jo længere man kommer, jo flere knuder slår ens hjerne.

Et af karaktertrækkene ved Trine-spillene har altid været den smukke, farverige og eventyrlige grafik - og det ændrer sig heldigvis ikke i Trine 5: A Clockwork Conspiracy. Vores tre helte kommer igennem nogle af de mest fantastiske og eventyrlige områder på deres rejse. Baggrundene er fantastisk detaljerede og stemningsfulde, og man stopper ofte op bare for at nyde den smukke grafik inden man begiver sig videre. Vores tre heltes animationer er også flotte, og hele den visuelle side er nærmest som en samling af smukke illustrationer fra en eventyrbog. Det hele bakkes op af en god lydside med fine lydeffekter, gode stemmer og et flot soundtrack.

Trine 5: A Clockwork Conspiracy

Frozenbyte tager ikke mange chancer med Trine 5: A Clockwork Conspiracy. Det er endnu et spil helt efter den nu velkendte Trine-drejebog - der er lidt nye puzzles, nye egenskaber og lignende, men helt grundlæggende er det meget det samme som tidligere. Det er faktisk helt fint for mig, selv om man da godt kan savne en smule nytænkning her og der.

Men er du til puzzlespil, hvor de små grå virkelig kommer på arbejde, så er Trine 5: A Clockwork Conspiracy et rigtigt godt bud på sådan et spil. Det er smukt, der er nogle gode puzzles imellem, og så fungerer det godt både alene og sammen med et par venner i sofaen.

Trine 5: A Clockwork Conspiracy
Trine 5: A Clockwork Conspiracy
Trine 5: A Clockwork Conspiracy
Trine 5: A Clockwork Conspiracy
Trine 5: A Clockwork Conspiracy
Trine 5: A Clockwork Conspiracy
Trine 5: A Clockwork Conspiracy
Trine 5: A Clockwork Conspiracy
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Virkelig smuk grafik, gode og kreative gåder, velfungerende co-op gameplay
-
Man savner lidt fornyelse
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold