Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Turtle Beach Arena Grip MMO

Anders har haft Turtle Beach's nye MMO-mus under kyndig overvågning.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Turtle Beach Grip Arena MMO imponerer allerede fra udpakningen af. Den forholdsvis tunge mus er fremstillet i materet plast, som føles lækkert i hånden. Musen med de mange programmerbare macro-knapper henvender sig, ifølge Turtle Beach, til spillere af MOBA/MMO-spil, hvor de let tilgængelige macro-knapper ved tommelfingeren kommer til deres fulde ret.

HQ
Turtle Beach Arena Grip

Musen kan erhverves for 500-600 danske kroner, som må siges at være i middelklassen, i forhold til priser på gaming-mus generelt. Musen registrerer bevægelser med en følsomhed på op til 8200 DPI, ved hjælp af den optiske sensor Avago 9800, hvilket for mig er mere end rigeligt i forhold til, at man stadigvæk ønsker at have kontrol over musen.
Turtle Beach Arena Grip MMO er en bred mus, og føles en anelse for bred ved første håndspålæggelse. Dette vender man sig dog hurtigt til, og derefter ligger den faktisk rigtigt lækkert i hånden. Musens ergonomiske design (som i øvrigt er dansk) gør, at man kan hvile med hånden på musen i en stilling som er behageligere end på de lidt smallere muse. Muset er lavet af plastik med en lidt mat belægning som føles lækker. Desuden er den kablet, og kommer med en rigeligt lang stofledning.
Musen måler 13 cm i længden, 8 cm på det bredeste sted og 4 cm i højden.

Musen har under de to hovedknapper to alluminiumsriste, som leder tankerne til luftindtaget på fronten af en bil. En tilføjelse som i mine øjne er lidt unødvendigt, men som heller ikke skader, for det vidner om, at musen er produceret i et materiale af en høj kvalitet.
De to taster, højre og venstre, føles lækre at trykke på, og giver en lidt anderledes følelse, og kræver en anelse mere tryk end en almindelig mus. Dette må jeg erkende at jeg er meget begejstret for, idet jeg har en tendens til at få trykket på museknapperne i tide og utide, ved at hvile hånden på musen. Men det kræver dog ikke mere tryk, end at man sagtens kan klikke på musen, uden at skulle tænke over det og det forekommer naturligt.

Turtle Beach Arena Grip
Dette er en annonce:

Scroll-hjulet er gjort bredere, og med sine gummibelagte slidbaner, kendt fra et bildæk, får man en god friktion når man scroller. Hjulet er både nemt at scrolle med, og nemt at middle-klikke med uden at komme til at scrolle, hvilket jeg synes kan være et problem på mange muse.

På venstre side af musen sidder de 12, før omtalte, programmerbare macro-knapper. De første tre knapper (1, 2 og 3), sidder let tilgængeligt, og man kan ramme dem uden problemer i de virtuelle kampes hede, men derefter bliver det i stigende grad mere og mere besværligt, jo højere nummer knap du forsøger at ramme. I løbet af en 10-15 timers spil bliver jeg så vant til knapperne på siden, at jeg kan bruge de første seks knapper selv i lettere stressede perioder i mine spil. De sidste seks har jeg dog stadigvæk problemer med at nå i de hektiske situationer, så de er blevet bundet til funktioner jeg oftest bruger, når der er lidt bedre tid. Her virker de til gengæld fremragende, da man slipper fra at relokere hånden på tasteturet, for at nå de knapper der sidder lidt længere væk.

De 12 knapper er vinklet således, at man hurtigt mærker fladen på tommelfingeren og de forskellige vinkler på knapperne hjælper hurtigt en til at identificere hvilken knap man har fingeren på, uden at fjerne øjnene fra skærmen.
På undersiden af musen sidder fire flader, der hjælper musen med at køre glat henover både bordplade eller musemåtte afhængigt af hvad man er fortrækker.
Musens har otte LED-zoner, der kan programmeres til at lyse mere eller mindre uafhængigt af hinanden. Zonerne bruges til at lyse scrollhjul, macroknapper og det lille Turtle Beach logo på midten af musen op.

Under testen af Arena Grip har jeg kørt op og ned i musens følsomhed og har ikke oplevet lag eller andre problemer på nogle af niveauerne.
Musen må siges er være meget stabil, og så snart man har vænnet sig til dens lidt store størrelse, vil man ikke tilbage til en normal størrelse mus. De mange macro-knapper bliver også hurtigt en vane, og jeg føler jeg mangler nogle knapper ved at vende tilbage til min gamle mus. Turtle Beach's branding af musen som værende ekstra god til MOBA/MMO-spil giver for mig rigtig god mening, da det kun har været i den slags spil, at jeg har haft behovet for de ekstra macro-knapper. Dog sidder de så godt, at jeg ikke mærker dem ved almindelig brug uden for spillenes verdener.

Dette er en annonce:
Turtle Beach Arena Grip

Alt i alt er Turtle Beach Arena Grip en lækker, pålidelig mus til en rimelig pris.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold