Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Turtle Beach Ear Force X41

Turtle Beach har fremstillet et absolut must for alle, der vil have mest muligt ud af deres Xbox 360-spil. Vi forklarer hvorfor.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Trådløse headsets har i lang tid været mere besværlige end godt er, men på det seneste er de blevet et seriøst alternativ, man kan regne med. Skal man tro udviklerne Turtle Beach selv, er Ear Force X41 det fornemmeste bevis på dette, og man har droppet IR-løsningen på X4 til fordel for en RF-løsning. Men nu læser du jo næppe dette for at høre hvad fabrikanten synes om deres produkt, men også hvad vi mener. Og vi giver den ikke bare en men to tommelfingre op.

HQ

Turtle Beach Ear Force X41 leveres i en af de der hermetisk sammensvejsede plastikæsker, der er helt umulig at åbne uden kraftig blodsudgydelse. Med fare for både liv og lemmer angriber jeg indpakningen med hjemmets største saks for at få bæstet ud. Det umiddelbare indtryk af Ear Force X41 er, at det er en usædvanligt flot sag, nydeligt hvide og med lav vægt. Materialevalget føles godt, selvom det ikke er noget, jeg har lyst til at tabe fra stor højde.

At det er et headset i den dyrere ende kan mærkes med det samme, man samler den op, hvilket vel kun er rimeligt for et stykke grej, der nogle steder koster i omegnen af 1500 kroner. Ear Force X41 er først og fremmest designet med Xbox 360 i tankerne (men kan også benyttes med PS3, mere om det senere), og leveres med en lille RF-sender, der også fungerer som holder til headsettet, samt optisk kabel og andre nødvendige kabler. Det er værd at notere, at standeren benytter USB som strømforsyning, så sørg for at have en port i nærheden tilgængelig. Det behøver ikke nødvendigvis være en af USB-portene i din Xbox 360, da porten som sagt kun skal bruges til strøm.

Turtle Beach Ear Force X41

Den fine manual gør det let at komme i gang med Ear Force X41. Den kan benyttes med stort set enhver opsætning af grej, man har derhjemme, og for dem med hjemmebiograf kan man endda vælge at sende lydsignalet videre til forstærkeren, så man slipper for at skulle rykke kabler frem og tilbage hver gang man vil spille.

Dette er en annonce:

For den kræsne er der også gode muligheder for at indstille volumen på chat og spillyd i forhold til hinanden med knapper placeret direkte på headsettet. Ear Force X41 er et såkaldt 7.1-headset, og kan også fuske med Dolby Pro-Logic II om nødvendigt, hvilket nok vil få mange lydpurister til at korse sig. Faktum er dog, at Ear Force X41 gør et godt arbejde med at fremhæve nuancerne, så man for eksempel kan høre når nogen forsøger at snige sig ind bag på en i Halo: Reach, hvilket i multiplayer-spil er uvurderligt.

Ear Force X41 gør også et godt arbejde uden for spillenes verden, selvom det som sagt er designet til Xbox 360-gaming. Lyden er krystalklar, og jeg vil tro at mange vil benytte knappen til at booste bassen for at få en lidt fyldigere lydoplevelse. Jeg har ofte benyttet den når jeg så film, da X41 kan tilsluttes de fleste enheder.

Det er dog til netop Xbox 360-gaming, at Ear Force X41 er bedst. Den medfølgende mikrofon er lang og bøjelig, så man kan placere den præcis som man vil, og fungerer fantastisk godt. At folk i chatlobbyer specifikt kommenterer på hvor godt det lyder, når man taler, sker normalt sjældent, men med Ear Force X41 har jeg været ude for det ofte. Desuden kan man høre de andre spillere bedre.

Ear Force X41 dæmper nemlig automatisk andre lyde når nogen taler, man kan kan høre hvad de siger. Desuden gør den dette på så fin og diskret en måde, at man ikke mærker det på anden måde end at antallet af "hva, hvad sagde du?" per kamp er blevet reduceret til et absolut minimum, siden jeg begyndte at spille med dem.

Dette er en annonce:
Turtle Beach Ear Force X41

Selvom Turtle Beach X41 er tænkt som Xbox 360-tilbehør, kan den tilsluttes det meste, inklusiv PC og PlayStation 3, dog med den hage at man ikke kan benytte den fremragende mikrofon her. X41 er dog ikke helt ny på markedet, og for nylig er der kommet en løsning frem, så man med en adapter til et har hundredelapper også kan få fuld funktionalitet i hårde Killzone 3-kampe.

Alt er dog ikke fryd og gammen, og jeg har noteret at X41 kan forstyrre andre trådløse netværk. Oftest er løsningen bare at flytte senderen omkring en halv meter, men det tog mig tid at regne ud hvorfor jeg pludselig havde problemer med eksempelvis trådløs streaming af film fra computeren til Xbox 360. Løsningen blev at slukke RF-senderen helt (den har heldigvis en power-knap) eller flytte senderen lidt. som jeg skrev er det heller ikke verdens mest robuste headset, hvilket sandsynligvis skyldes et ønske om at gøre det ekstra let og komfortabelt.

Der er ingen tvivl om at Ear Force X41 er det bedste headset i denne prisklasse, jeg endnu har prøvet. Ear Force X41 bliver din bedste ven, når det kommer til at spille, og har du ikke en blæret hjemmebiograf er den også meget velegnet til film eller musik. Ear Force X41 er fremragende.

Turtle Beach Ear Force X41Turtle Beach Ear Force X41
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Fantastisk lydkvalitet, klokkenren chat, godt design, lav vægt, mange installationsmuligheder
-
Kan forstyrre andet udstyr
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

4
Turtle Beach Ear Force X41

Turtle Beach Ear Force X41

HARDWARE-TEKST. Skrevet af Jonas Mäki - GR SE

Gadget-tid! Turtle Beach har fremstillet et absolut must for alle, der vil have mest muligt ud af deres Xbox 360-spil. Vi forklarer hvorfor.Indlæser mere indhold