Turtle Beach's Recon 500 placerer sig i et meget tætpakket hjørne af gamerverdenens "mærkevare" headsets - nemlig lige ved de 500 kr. Dette kablede headset vinder ikke nogen designpriser, og det er heller ikke meningen. I stedet skal det kunne sidde på dit hoved i mange timer, og selvfølgelig lyde fantastisk til prisen. Og så er det designet til at være din trofaste følgesvend, når du sidder ved din elskede Xbox Series X|S eller PS5. Som sådan lykkes det også for Recon 500 at være et glimrende headset til prisen, men man bliver heller ikke blæst bagover.
Hvis vi starter ved designet, så er Recon 500 meget funktionelt udført, faktisk til et punkt hvor det mere ligner en kontorartikel end et gamer-headset. Mens det er dejligt at Turtle Beach ikke skriger "jeg er en sej gamer" med disser hovedtelefoner, så kunne et mere lækkert design, som fx Steelseries Arctis 1 går efter i samme prisklasse, være velkomment her. Til sammenligning er Recon 500 en kende kluntet at kigge på, især med den store mute mikrofon-knap, som fylder i venstre side.
På den positive side, så er det et meget solidt udseende headset, som bestemt ikke føles billigt at holde. Det har noget tyngde, men ligner og føles også som det, der er: et headset til 500 kr. Den velkendte stofledning understreger, at det er et headset, som gerne skal kunne holde, og det samme gælder metalbøjlen, som holder det hele sammen. Dog ville det være rart, hvis ledningen kunne tages ud, da dette potentielt kunne give endnu mere holdbarhed.
Der er godt med padding her, som sikrer en fin komfort. Både bøjlens plastiklæder-padding, samt ørekoppernes behagelige stofpuder, er ret faste i det, men uden at være ubehagelige.Til gengæld, så er headsettet overraskende småt, i hvert fald til sammenligning med førnævnte Arctis 1, som er min tætteste sammenligning. Kombineret med headsettets ret tætte fit, så er det lige klemt nok for mit store hoved i dette headset. Til gengæld, så sætter headsettet sig dejligt præcist på dine ører vha. de drejende kopper og puderne, som tilsammen giver en ret præcis pasform. Kan man lide et headset, som sidder lidt mere til, og er ens hoved ikke gigantisk ligesom mit, så vil jeg tro pasformen er bedre end i mit tilfælde.
I forhold til daglig brug, så er headsettet virkelig enkelt at bruge: du stikker jackstikket i bunden af din controller, eller hvor end du har et jackstik. Der er ikke noget trådløst trolddomskunst her. Den store mute mic-knap er lettilgængelig på venstre side, og det samme er en volume slider, på undersiden af venstre ørekop. Mikrofonen kan hives ud, men ikke rigtig skubbes af vejen. Ét punkt, hvor headsettet er lidt for simpelt, er at der ikke er nogen kabelsplitter inkluderet, for dem af os med en stationær PC og separate inputs til lyd og mic. Det er lidt en skam, når nu headsettet ikke kun skal være kompatibelt med konsoller.
Går vi over til lydsiden, så siger Turtle Beach's marketingsspeak at headsettet har 60mm dual drivers. Resultatet er en bred sound stage, som er glimrende til gaming. Jeg testede selv primært med min Xbox Series X, og man må sige at Recon 500s store drivere passer godt til Windows Sonic - eller hvilken virtuel surround man nu bruger. Lyden omslutter dig ganske godt, og på den front er Recon 500 måske en anelse bedre end mange konkurrenter. Efter at have testet med spil fra Rocket League til Metro: Exodus, Yakuza Kiwami 2 og Assassin's Creed: Valhalla, så er der ingen tvivl om, at dette headset fungerer glimrende med virtuel surround. Gengivelsen af fx fodtrin bag dig i Metro: Exodus er overbevisende, mens Kamurochos summende liv i Yakuza Kiwami 2 er altomfattende.
Mens headsettets timing med de store drivere og den brede lyd er helt rigtig ift. de nye konsollers virtuelle surround, så er det jo ikke alle platforme, som har nem adgang til den slags. Selv uden dette, så er der dog tale om en bred lydside, der som sagt passer rigtig godt til spil. Derudover har headsettet en lydprofil, som fremhæver stemmer og andre highs. Det gør selvfølgelig at dialog går meget kraftigt igennem, men også at lyden kan være lidt kunstig i sit udtryk. Det er en klar lyd, men måske også en lidt skarp lyd. Bassen er til stede, men er ikke dominerende på nogen måde. I forhold til at høre lyde i kampsituationer, så er lydprofilen dog ganske ideel og detaljeret.
Lyd fra mikrofonen er ganske fornuftig til casual brug - altså hygge med vennerne, præcis som det vil blive brugt til i de fleste tilfælde. Du vil gå skarpt igennem, uden at det ligefrem lyder professionelt. Til gengæld var mikrofonen ganske god til at holde andet støj ude, modsat så mange andre headsets på markedet.
Alt i alt, så er Turtle Beach Recon 500 et headset, som ikke ligefrem slår benene væk under én med sit design eller sine features. Til gengæld, så har headsettet en bred soundstage, som egner sig godt til virtuel surround, og spil generelt, og det er ganske skarpt i denne prisklasse. Headsettet føles også solidt. I et ret tætpakket felt, så er det dog ikke sikkert, at dets fortrin er nok til at vippe konkurrenter som HyperX, Steelseries og Corsair af pinden. Førnævnte Steelseries Arctis 1 kommer endda i den trådløse variant for ikke så meget ekstra, med bedre komfort og et stilrent design. Dette gør ikke Recon 500 til et dårligt bud, men der er rigeligt med andre interessante bud at overveje.