Dansk
Gamereactor
nyheder

Udviklere: "Det er risikabelt at lancere spil på Xbox"

Game Pass har ledt til en ret anderledes situation på Xbox-platformen i 2024.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

For det første er der efterhånden markant færre Xbox-konsoller ude blandt forbrugerne end PlayStation-konsoller, om ikke andet bedømt her på salget af den seneste generation. Men Microsoft har desuden foretaget et markant skift ved at fokusere så direkte på Game Pass, og det har ledt til en ret prekær situation for udviklere.

Skill Up-kanalens Edmond Tran har talt med et hav af udviklere, store som små, og de vidner alle om en ret bizar situation, hvor det kan være ret risikabelt at udgive spil på Xbox overhovedet.

Det lader nemlig til at for dem der ejer en Xbox, der er Game Pass ret afgørende, og det har en stor indflydelse på dem er ønsker at sælge spil direkte på Xbox-platformen:

"It's a bit like trying to sell a DVD to someone who uses Netflix. Sure, people still do that from time to time but you're not targeting the right audience," siger én udvikler.

En anden pointerer at grundet Microsofts ret stringente krav til understøttelse af adskillige SKU'er, så er det også dyrt at overveje en Xbox-lancering:

"When we shipped [on Xbox], there were five different hardware profiles to consider. Xbox One, Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S and Windows PC. I don't think it's healthy for small indie game developers to do the juggling act of porting to five different platforms, when doing a multiplatform port is something a AAA studio will invest millions of dollars into doing. You must really consider that you are doing a job which usually has an entire division allocated to."

Dog lader Microsoft til at investere meget i at skabe incitament for mindre studier gennem det succesfulde ID@Xbox-program, og der findes naturligvis også mange studier der netop har rost Game Pass.

Udviklere: "Det er risikabelt at lancere spil på Xbox"


Indlæser mere indhold