Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
nyheder

Valve advarede angiveligt Nintendo mod Dolphin-lancering på Steam for at redde ansigt

Så meget for den helt åbne platform.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Folkene bag Dolphin, en emulator der kan bruges til at emulere og opleve gammel GameCube og Wii software stod til at blive lanceret på Steam, men kort forinden blokerede Nintendo lanceringen, og noget tyder på at programmet ikke vil ankomme indenfor den nærmeste fremtid.

Men noget tyder på, at selvom at Valve ud af til har slået fast at de kører et åbent og nærmest moderationsfrit system på Steam, så advarede de selv Nintendo om at Dolphin var ved at blive lanceret på Steam. The Verge har fået fingrene i en række emails, hvor det fremgår at Valve noterede Nintendo for at undgå et retsligt efterspil der involverede dem.

Det kan dog vise sig at være smart, muligvis fordi Dolphin bruger en såkaldt Wii Key, en kryptografisk software-nøgle som skal bruges til at afvikle Wii-software, men som teknisk set ejes af Nintendo.

Nintendo har kaldt Dolphin for en "illegal emulator", og sendte derfor en Cease and Desist-ordre til folkene bag i dagene op til den planlagte Steam-lancering, men Valve har dog selv undgået at komme i fedtefadet - muligvis fordi de "tippede" Nintendo af om en lancering på deres egen platform.

Valve advarede angiveligt Nintendo mod Dolphin-lancering på Steam for at redde ansigt


Indlæser mere indhold